Jégkorong: a USHL-be készülő Keresztes Levente lett az év ifijátékosa

Vágólapra másolva!
2020.06.04. 08:58
Címkék
A Twin City Thunder 18 éves csatára, Keresztes Levente lett az év ifjúsági korú játékosa, a legjobb újoncnak pedig a 19 esztendős Páterka Bencét választották.

Bár a koronavírus-járvány miatt csonka szezont futottak a jégkorongozók, és az évad végi elismeréseket kiosztotta a legjobbaknak a hazai szövetség. Az év legjobb ifjúsági korú játékosának járó díjat, a Leveles-kupát a 18 éves Keresztes Levente kapta, aki a MAC Budapestben nevelkedett, de az elmúlt évadot már a tengerentúli NCDC ligában töltötte a Twin City Thunderben. Sőt remekül megállta a helyét: 42 mérkőzésen 42 pontot szerzett (10 gól, 32 gólpassz), az U20-as vb-n pedig öt találattal vette ki a részét a feljutásról.Keresztes Levente kapta, aki a MAC Budapestben nevelkedett, de az elmúlt évadot már a tengerentúli NCDC ligában töltötte a Twin City Thunderben. Sőt remekül megállta a helyét: 42 mérkőzésen 42 pontot szerzett (10 gól, 32 gólpassz), az U20-as vb-n pedig öt találattal vette ki a részét a feljutásról.

A két utánpótláskorú díjazott: Páterka Bence (balra) és Keresztes Levente Forrás: MJSZ
A két utánpótláskorú díjazott: Páterka Bence (balra) és Keresztes Levente Forrás: MJSZ

A két utánpótláskorú díjazott: Páterka Bence (balra) és Keresztes Levente  •  Forrás: MJSZ

A jövőre a legerősebb amerikai juniorligában szereplő boldog győztes így nyilatkozott a szövetség honlapjának a díjátadón:

„Hatalmas elismerés volt már a legjobb háromba is bekerülni, a díj pedig külön öröm a számomra. Jól sikerült a szezon Amerikában, talán ez volt az eddigi legjobb pályafutásom során. Leginkább a hozzáállásban fejlődtem, mindig száz százalékot kellett nyújtani, különben az ember nem kap játéklehetőséget, mert nagy a versenyhelyzet. Volt egy kis hullámvölgy, mert nem úgy jöttek a pontok, ahogy szerettem volna, de az U20-as vb decemberben hatalmas önbizalmat és lökést adott, és utána visszatérve pont/meccs fölött tudtam termelni.”

Az év újoncának vagy felfedezettjének pedig a Vasas 19 éves csatárát, az U20-as I/A csoportos vb MVP-jét, Páterka Bencét választották, aki a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvékben is bemutatkozhatott.

„Hihetetlen érzés ilyen díjat kapni már az első felnőtt szezonom után. Ez még jobban ösztönöz, hogy a nyáron még keményebben dolgozzak, hiszen az eddigi munkának is megvan az eredménye. Ahibátlan teljesítménnyel megnyert vb-aranyérem marad a legkedvesebb emlék, hihetetlen érzés volt átvenni az érmeket és ünnepelni, ez volt a csúcspont. Jövőre is az a cél, hogy minél többet fejlődjek és minél jobb helyezést érjünkel.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik