Jégkorong: a juniorbajnokságot is a Fehérvár nyerte

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 21:23
Címkék
Az osztrák korosztályos liga után a magyar juniorbajnokságot is megnyerte a Fehérvár AV19 együttese. Andrej Brodnik csapata a döntő harmadik mérkőzését is megnyerte a MAC ellen, ezúttal hosszabbítás után 3–2-re.

B. V. – utanpotlassport.huA szombati EBYSL-finálé után újra aranyéremért léphetett jégre a Fehérvár AV19 juniorgárdája. A Fejér megyeiek ezúttal a MAC Budapest elleni hazai bajnoki döntő harmadik mérkőzésére készültek, miközben 2–0-ra vezettek a párharcban.B. V. – utanpotlassport.huA szombati EBYSL-finálé után újra aranyéremért léphetett jégre a Fehérvár AV19 juniorgárdája. A Fejér megyeiek ezúttal a MAC Budapest elleni hazai bajnoki döntő harmadik mérkőzésére készültek, miközben 2–0-ra vezettek a párharcban.

Császár Hunor szerezte a Fehérvár győztes gólját az U20-as bajnoki döntőben Fotó: Soós Attila
Császár Hunor szerezte a Fehérvár győztes gólját az U20-as bajnoki döntőben Fotó: Soós Attila

Császár Hunor szerezte a Fehérvár győztes gólját az U20-as bajnoki döntőben  •  Fotó: Soós Attila

A székesfehérvári találkozó első góljára a 17. percig kellett várni, akkor Madácsi Benedek szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A fővárosiak a második harmadban nemcsak egyenlíteni nem tudtak, hanem kétgólos hátrányba kerültek, másodszorra Kiss Patrik volt eredményes.

Valóságos csodára lett volna szüksége a MAC-nak. A hazai szurkolók megrökönyödésére ezt kis híján végre is hajtották. A csapat szlovák Extraligát is megjárt játékosai visszahozták a meccsbe a társaságot: Majoross Barnabás szépített, Szigeti Ákos pedig egyenlített.

A hosszabbítás azonban újra a rendes játékidő utolsó perceiben emberelőnybe kerülő Volánnak sikerült jobban, Császár Hunor ütötte a győztes találatot, így a székesfehérváriak otthon tartották a magyar bajnoki címet is.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 3–2 – hosszabbítás után (1–0, 1–0, 0–2, 1–0)
Gól:
Madácsi (17.), Kiss P. (32.), Császár (61.) ill. Majoross (50.), Szigeti (58.)
A párharc végeredménye:
3–0-ra nyert Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik