Jégkorong: a MAC bízik a fiatalokban, a Volán és a DVTK nem épít rájuk

Vágólapra másolva!
2019.02.20. 10:45
Címkék
Székesfehérváron elvétve, Miskolcon pedig szinte egyáltalán nem kapnak lehetőséget utánpótláskorú, vagyis 1998. január 1. után született játékosok az első csapatban. Nem úgy a MAC-ban: Majoross Gergely ugyanis hétről hétre küldi pályára a fiatalokat a szlovák Extraligában, akik jó teljesítménnyel, gólokkal, asszisztokkal és könnyen lehet, hogy a rájátszás kiharcolásával hálálják meg a mester bizalmát.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA rájátszás kapujához közelednek a felnőtt jégkorongbajnokságok a környező országokban, magyar résztvevőkkel. És szinte biztos, hogy mindhárom „külföldön” vitézkedő együttesünk eléri a playoffot. Mind az osztrák EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19, mind a szlovák Extraligában játszó DVTK Jegesmedvék és MAC Újbuda.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA rájátszás kapujához közelednek a felnőtt jégkorongbajnokságok a környező országokban, magyar résztvevőkkel. És szinte biztos, hogy mindhárom „külföldön” vitézkedő együttesünk eléri a playoffot. Mind az osztrák EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19, mind a szlovák Extraligában játszó DVTK Jegesmedvék és MAC Újbuda.

Remekül helyt állnak első szlovákiai szezonjukban a MAC fiataljai Forrás: MAC Újbuda
Remekül helyt állnak első szlovákiai szezonjukban a MAC fiataljai Forrás: MAC Újbuda

Remekül helyt állnak első szlovákiai szezonjukban a MAC fiataljai  •  Forrás: MAC Újbuda

A legtöbb utánpótláskorú játékos a Szlovákiában első szezonját töltő fővárosi alakulatban szerepel: a negyedik, de időnként még a harmadik sorban is tele utánpótláskorú vagy még nagyon fiatal hokisokkal. Majoross Gergely együttesében a legtöbb meccset eddig a 19 éves Szigeti Ákos húzta le, aki ötvenegy mérkőzésen lépett jégre a ligában, ezalatt egyszer talált be az ellenfél kapujába.

Rajta kívül Majoross Barnabás (20), a már négy asszisztot kiosztó Kreisz Brunó (19) és a juniorválogatott a vb-n csapatkapitányként irányító Fejes Nándor (20) is stabil csapattagnak számít. De tizenhat meccsen bevetették a 19 éves bekket, Bugár Gábort is, aki szintén góllal hálálta meg a bizalmat, s mellettük kapott már lehetőséget Csollák Márkó (16), Kedves Tamás (18) és Bukor Rajmund (20) is. Sőt januárig a 21 éves, szintén eredményesen játszó Szabad Kevin is az újbudaiakat erősítette, ő azóta Villachba szerződött.

Ahogyan a vezetőedző korábban honlapunknak elmondta, a ligaváltásnak a legnagyobb hozadéka éppen az lehet, hogy a fiatal játékosok a korábbiakhoz képest magasabb szinten edződhetnek, és megtapasztalhatják azt a színvonalat, ahova a magyar jégkorongsport is igyekszik.

Székesfehérváron és Miskolcon már kevésbé üdvözítő a helyzet a fiatalok szerepeltetése terén. A Volánban az elvétvelehetőséghez jutóSzita Donáton, Kiss Patrikon és Madácsi Bendeken kívül nincs fiatal, a DVTK-ban pedigegyedül a 17 éves Lövei Dávid lépett pályára egyetlen mérkőzésen1998. január 1. után született sportolók közül a mostani évadban. Persze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Volán farmcsapatában, a Fehérvári Titánokban éppen az utánpótláskorból a felnőttek közé történő átmenetet próbálják megoldani, s így szinte kizárólag fiatalokkal szerepelnek az Erste Ligában.

AZ 1998. JANUÁR 1. UTÁN SZÜLETETT JÁTÉKOSOK SZEREPLÉSE A HÁROM MAGYAR TOPCSAPATBAN A 2018/19-ES ÉVADBAN:
Fehérvár AV19:
Szita Donát (20) 43 meccs/2 gól/2 assziszt, Kiss Patrik (19) 5/0/0, Madácsi Benedek (19) 1/0/0
DVTK Jegesmedvék:Lövei Dávid (17) 1/0/0
MAC Újbuda: Szigeti Ákos (19) 51/1/0, Majoross Barnabás (20) 46/0/2, Kreisz Brunó (19) 32/0/4, Fejes Nándor (20) 30/0/2, Bugár Gábor (19) 16/1/1, Bukor Rajmund (20) 5/0/0, Csollák Márkó (16) 3/0/0, Kedves Tamás (18) 3/0/0

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik