Jégkorong: a feljutás kapujában az U20-as válogatott a kijevi vb-n

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.15. 18:09
Címkék
Tíz gólt rámolt be a lengyel kapuba, és újabb sikerével már az aranyérem közelébe került a magyar válogatott a Kijevben zajló U20-as I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. Kedden, a franciák ellen dől el a csapat sorsa.

Vasárnap újabb nagy teszt várt az U20-as jégkorong-válogatottra, amely a házigazda ukránok és az észtek legyőzése után ezúttal a lengyelekkel találkozott a divízió I/B csoportos világbajnokságon.Aki az első két meccs után véletlenül könnyű összecsapásra számított, az tévedett. Az első fordulóban az olaszoknak tizenöt gólt lövő lengyelek a mieink ellen is bekezdtek: Lewandowski és Smal gólja után már hat perc után 2–0-ra vezettek. Igaz, nem késett sokáig a magyar válasz sem, Rétfalvi Kristóf és Vértes Nátán találatával három perccel később sikerült kiegyenlíteni. Az őrült első harmadból végül Vas Márton együttese jött ki jól, s 4–3-ra vezetett az első szünetben.nagy teszt várt az U20-as jégkorong-válogatottra, amely a házigazda ukránok és az észtek legyőzése után ezúttal a lengyelekkel találkozott a divízió I/B csoportos világbajnokságon.Aki az első két meccs után véletlenül könnyű összecsapásra számított, az tévedett. Az első fordulóban az olaszoknak tizenöt gólt lövő lengyelek a mieink ellen is bekezdtek: Lewandowski és Smal gólja után már hat perc után 2–0-ra vezettek. Igaz, nem késett sokáig a magyar válasz sem, Rétfalvi Kristóf és Vértes Nátán találatával három perccel később sikerült kiegyenlíteni. Az őrült első harmadból végül Vas Márton együttese jött ki jól, s 4–3-ra vezetett az első szünetben.

Meg sem állt tíz gólig a lengyelek ellen az U20-as válogatott Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Meg sem állt tíz gólig a lengyelek ellen az U20-as válogatott Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Meg sem állt tíz gólig a lengyelek ellen az U20-as válogatott  •  Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Vértesék azonban a folytatásban sem vettek vissza, az amerikai Aberdeen Wings támadója belőtte második gólját, ahogyan Révész Marcellis duplázott. A válogatott – ha ilyen meccsen egyáltalán ki lehet ilyesmit jelenteni – kényelmes, 9–5-ös előnnyel várta a záró etapot.

Az utolsó húsz perc szerencsére csendesebben indult, aztán a lengyelek elkezdték a felzárkózást, 9–6, 9–7… De nem, nem volt már több fordulat a mérkőzésben, a hajrában a szintén kétgólos Péter Donát hűtötte le a kedélyeket, és beállította a 10–7-es végeredményt.

A válogatott szövetségi kapitánya, Vas Márton elégedetten értékelt a találkozó után:
„Jól reagált a csapat a két korai lengyel gólra, elkezdtünk dolgozni, és a munka be is érett. Gyorsan visszajöttünk, be tudtuk szorítani a lengyel együttest, amelynek egy nagyon komoly sora volt.Sok gólt kaptunk, javítani kell a korong nélküli játékunkon. Amikor irányítunk, megbecsüljük a korongot, forgatunk kemény passzokat adunk, folyamatosan eredményesek tudunk lenni.”

A sorozatban harmadik sikerével a válogatott a feljutás kapujába ért. Hétfőn szünnap következik, aztán kedden délben a még szintén hibátlan franciák jönnek. Ha az a mérkőzés is megvan, az utolsó fordulótól függetlenül az I/A csoportba, vagyis a világ legjobb tizenhat együttese közé kerül a hibátlan társaság.

U20-AS DIVÍZIÓ I/B JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV (UKRAJNA)
Harmadik forduló
Magyarország–Lengyelország 10–7 (4–3, 5–2, 1–2)
G:
Vértes 2, Péter 2, Révész 2, Rétfalvi, Keresztes, Ambrus, Németh K. 1-1, ill. Lewandowski 2, Smal, Bezwinski, Walega, Luszniak, Brynkus 1-1
A vasárnapi játéknap további mérkőzései:
Észtország–Olaszország 5–4
19 óra: Ukrajna–Franciaország
A vb állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Franciaország 6/2, 3. Ukrajna 3/2, 4. Lengyelország 3/3, 5. Észtország 3/3, 6. Olaszország 0/3
A magyar válogatott programja:
Magyarország–Ukrajna 5–1
Magyarország–Észtország 4–2
December 17., kedd: Magyarország–Franciaország, 12 óra
December 18., szerda:Magyarország–Olaszország, 15.30

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik