Jégkorong: a Fehérvári Titánok fiatal koruk ellenére is helytállhatnak

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 13:34
Címkék
A Fehérvári Titánok együttese minden bizonnyal a bajnokság legfiatalabb csapatával vág neki a 2018/19-es Erste Liga-idénynek. Az elmúlt évadban az osztrák és a hazai juniorligában is győztes gárdára építenek, amelynek vezetőedzője éppen az U20-as csapat korábbi trénere, Kiss Dávid lett. Őt kérdeztük a lehetőségről, a számára jól ismert játékosokról és az új célokról is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA következő évadtól alaposan megfiatalodik a székesfehérváriak Erste Ligás gárdája, a Fehérvári Titánok egyébként eddig sem túl „öreg” együttese. A terv szerint a 2017/18-as évadban az osztrák és a hazai korosztályos bajnokságban egyaránt aranyérmes U20-as társaság alkotja majd a csapat gerincét.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA következő évadtól alaposan megfiatalodik a székesfehérváriak Erste Ligás gárdája, a Fehérvári Titánok egyébként eddig sem túl „öreg” együttese. A terv szerint a 2017/18-as évadban az osztrák és a hazai korosztályos bajnokságban egyaránt aranyérmes U20-as társaság alkotja majd a csapat gerincét.

Kiss Dávid vezetőedző és a Fehérvár U20-as játékosai is a felnőttek közé léptek Forrás: Fehérvár AV19
Kiss Dávid vezetőedző és a Fehérvár U20-as játékosai is a felnőttek közé léptek Forrás: Fehérvár AV19

Kiss Dávid vezetőedző és a Fehérvár juniorkorú játékosai is a felnőttek közé léptek  •  Forrás: Fehérvár AV19

Erre garancia lehet az új vezetőedző, Kiss Dávid személye is, aki évek óta ezzel a korosztállyal dolgozik Fehérváron.

„Megtisztelő volt, amikor felajánlották ezt a lehetőséget. Annak pedig még jobban örültem, hogy azokkal a srácokkal léphetek feljebb, akiket jól ismerek, és akikkel nagyon jó élményeimvannak. Tudják, hogy mit várok el tőlük, könnyen megy a közös munka, bízom benne, hogy ez szezon közben is meglátszik majd az eredményeinken.”

Nem is csoda, hogy szeptembertől már a felnőtt élvonalban szerepelhetnek a fiatal játékosok, hiszen az elmúlt években rendre bizonyítottak az utánpótlás-bajnokságokban, roppant sikeres gárdáról van szó.

„Mindig is az volt a célunk, hogy játékosaink már a korosztályos ligákban is sikeresek legyenek, valamit letegyenek az asztalra, és úgy léphessenek fel a nagyok közé. Az utóbbi három-négy évben nagyon keményen dolgoztak azért, hogy most elérjenek ide, s ez most nagyon jó lehetőség, ráadásul együtt tehetjük meg a következő lépést.”

A Fehérvári Titánok honlapja alapján a keretben tizenhárom utánpótláskorú, vagyis 1998. január 1. után született játékos szerepel, és könnyen lehet, hogy még rajtuk kívül is kapnak lehetőséget fiatalok. De mi lehet a célja ennek a talán kissé még rutintalan társaságnak a hazai élvonalban?

„Mindenképpen szeretnénk sikereket elérni, hiszem, hogy nem leszünk sereghajtók, és nem fogunk alárendelt szerepet játszani. Olyan fiatal csapatot állítottunk össze, amellyel szemben az ellenfél akár három pontot is elhullajthat, ha nem veszi azt komolyan.”

A FEHÉRVÁRI TITÁNOK JÁTÉKOSKERETÉNEK UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSAI:
Kapus: Szeles Martin (19)
Védők: Szabó Bence (20), Vas Márk (19), Sándor Flórián (19)
Támadók: Kiss Patrik (20), Madácsi Benedek (19), Péter Andor (19), Nagy Ákos (18), Szita Donát (20), Vincze Gergő (19), Búzás Arnold (19), Mihály Ákos (18), Császár Hunor (19)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik