Jégkorong: a Fehérvár AV19 megvédte címét az EBYSL-ben

Vágólapra másolva!
2019.03.31. 08:20
Címkék
A Fehérvár harmadszor is kiütötte a Jesenicét (7–2), így százszázalékos mérleggel diadalmaskodott az EBYSL (osztrák U20-as jégkorongbajnokság) döntőjében, és a csapat magabiztosan halad a dupla címvédés felé.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huKevesebb mint egy héttel az ifjúságiak diadala után a Fehérvár AV19 címvédő U20-as csapata is a bajnoki cím kapujába ért az osztrák bázisú korosztályos jégkorongligában. Andrej Brodnik együttese az aranyéremért zajló párharc első két meccsét magabiztosan nyerte hazai pályán a szlovén Hidria Jesenice ellen, így mindössze egy győzelem választotta el a diadaltól.Bruckner Vince – utanpotlassport.huKevesebb mint egy héttel az ifjúságiak diadala után a Fehérvár AV19 címvédő U20-as csapata is a bajnoki cím kapujába ért az osztrák bázisú korosztályos jégkorongligában. Andrej Brodnik együttese az aranyéremért zajló párharc első két meccsét magabiztosan nyerte hazai pályán a szlovén Hidria Jesenice ellen, így mindössze egy győzelem választotta el a diadaltól.

A Jesenice legyőzésével megvédte címét az osztrák juniorbajnokságban a Fehérvár AV19 együttese Forrás: jegkorongakademia.hu
A Jesenice legyőzésével megvédte címét az osztrák juniorbajnokságban a Fehérvár AV19 együttese Forrás: jegkorongakademia.hu

A Jesenice legyőzésével megvédte címét az osztrák juniorbajnokságban a Fehérvár AV19 együttese  •  Forrás: jegkorongakademia.hu

A székesfehérváriak éltek is a lehetőséggel, gyakorlatilag már az első harmadban eldöntötték a találkozót a tavalyi ezüstérmes otthonában. Az egészen elképesztő start után, hat percet követően(!) már 5–0 állt az eredményjelzőn, Mihály Ákos, Kovács Alex, Németh Kristóf, Péter Andor és Császár Hunor is betalált.

Így a hátralévő negyven perc gyakorlatilag formalitássá vált, sejteni lehetett, csupán ennyi idő választja el a Volánt attól, hogy a 2017/18-as évad után újra elhódítsa az EBYSL-trófeát. És bár a második harmadban 7–0-ra is vezetett a csapat, végül maradt az ötgólos, de roppant meggyőző siker (7–2).

A Fehérvár söpréssel intézte el szlovén riválisát az elsőtől az utolsóig roppant egyértelműnek látszó fináléban, az Erste Ligás Fehérvári Titánok felnőttegyütteséből visszajátszó vezéregyéniségekkel valósággal nem volt ellenfele a korosztályos bajnokságban. Ésa Fejér megyei alakulat napokon belül akár újabb címet ünnepelhet a Fejér megyei alakulat, ugyanis a hazai juniorliga fináléjában is 2–0-ra vezet, kedden hazai pályán zárhatja le a párharcot a MAC Budapest gárdája ellen.

A harmadik mérkőzés összefoglalója:

A FEHÉRVÁR AV19 MÉRKŐZÉSEI AZ EBYSL RÁJÁTSZÁSÁBAN:
Negyeddöntő: Steiermark (osztrák) 4–0, 4–1
Elődöntő: Vienna Capitals (osztrák) 4–0, 3–6, 6–2
Döntő: Hidria Jesenice (szlovén) 3–1, 5–1, 7–2

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik