Jégkorong: a 19 éves Szigeti Ákos első gólja a szlovák Extraligában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 11:17
Címkék
Megszerezte az első gólját a szlovák Extraligában a MAC-Újbuda jégkorongcsapatának 19 éves csatára, Szigeti Ákos. A juniorválogatott támadó beszélt az áttörést jelentő első találatról, a fővárosi csapat folyamatos fejlődéséről és decemberi világbajnokságra készülő nemzeti együttesről is.

B. V. – utanpotlassport.huBravúros napokon van túl a MAC-Újbuda szlovák Extraligában szereplő jégkorongcsapata. A fővárosi együttese előbb 8–4-re győzött a harmadik helyen álló Kassa vendégeként, majd hazai pályán hosszabbításban vereséget szenvedett, de pontot szerzett az éllovas Zólyom ellen. Az utóbbi, vasárnapi mérkőzésen újabb utánpótláskorú játékos iratkozott fel a liga góllövőlistájára, a találkozó 36. percében a 19 éves Szigeti Ákos szerezte meg a csapat első gólját.B. V. – utanpotlassport.huBravúros napokon van túl a MAC-Újbuda szlovák Extraligában szereplő jégkorongcsapata. A fővárosi együttese előbb 8–4-re győzött a harmadik helyen álló Kassa vendégeként, majd hazai pályán hosszabbításban vereséget szenvedett, de pontot szerzett az éllovas Zólyom ellen. Az utóbbi, vasárnapi mérkőzésen újabb utánpótláskorú játékos iratkozott fel a liga góllövőlistájára, a találkozó 36. percében a 19 éves Szigeti Ákos szerezte meg a csapat első gólját.

Szigeti Ákos a Zólyom ellen lőtte az első gólját a szlovák Extraligában Forrás: MAC-Újbuda
Szigeti Ákos a Zólyom ellen lőtte az első gólját a szlovák Extraligában Forrás: MAC-Újbuda

Szigeti Ákos (elöl) a Zólyom ellen lőtte az első gólját a szlovák Extraligában  •  Forrás: MAC-Újbuda

„Érett már egy ideje ez a gól, nagyon szerettem volna megszerezni az elsőt. Csatár vagyok, az a dolgom, hogy gólokat lőjjek, jó túl lenni rajta, ettől kezdve arra koncentrálok, hogy a mostanit újabb találatok kövessék.”

A csapat javuló formája mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen a sok kis különbségű vereség után az utóbbi mérkőzéseken nagy bravúrokat hajtott végre a társaság.

„Úgy érzem, meccsről meccsre jobbak vagyunk, valamiben mindig előre tudunk lépni. Van, amikor többet, van, amikor kevesebbet, és ez kívülről nem is feltétlenül látszik. Örülök, hogy most már az eredményekben is megmutatkozik a munkánk. Bízom benne, ahogyan haladunk előre, egyre jobban koncentrálunk majd a mérkőzéseket eldöntő periódusokban is.”

A fiatal támadó szerint a magyar élvonalhoz képest a szlovák liga elsősorban gyorsaságban jelent nagy kihívást a csapatnak, technikailag nagyon képzettek a játékosok, de például sokkal kevésbé fizikális a játék, mint itthon.

Szigeti – a ligában szinte egyedülálló módon – több fiatal csapattársával hétről hétre lehetőséget kap a MAC-ban. Valamennyien azon dolgoznak, hogy a lehető legtöbbet segítsenek az együttesnek.

„Nyilvánvaló, hogy rutinban kevesebbek vagyunk, mint az ellenfeleknél játszó sokat látott jégkorongozók. Viszont olyan lendületet, energiát tudunk a játékba vinni, amilyet ők talánnem. Ez lehet a mi erősségünk a mostani évadban.”

A MAC mellett párhuzamosan a korosztályos válogatottban is szerepel, amellyel éppen ezen a héten vesz részt edzőtáborban, majd a végén a hazai rendezésű Négy Nemzet-tornán. De az igazi cél a decemberi, lengyelországi divízió I/B csoportos világbajnokság.

„Nagyon jó egy-kéthavonta találkozni a csapattársakkal, szeretek a válogatottban szerepelni. Természetesen minden tornának úgy megyünk neki, hogy szeretnénk megnyerni, így van ez most is. A decemberi világbajnokságon pedig a feljutás a célunk, ez nem is lehet kérdés.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik