Jégkorong: a 19 éves Seregély Máté az NAHL-ben!

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 14:34
Címkék
Seregély Mátét, az U20-as válogatott védőjét váratlanul érte a Minnesota Wilderness megkeresése. A 19 éves tehetség így első felnőttszezonját követően visszatérhet a tengerentúlra, ahol már juniorként is lehúzott egy idényt.

Az idei NAHL-draft negyedik körében választotta ki a Minnesota Wilderness Seregély Mátét. A csapat az első körben egy kapust draftolt, aztán a következő két választási jogát elcserélte. A negyedik körben előbb egy csatárt hívott a klubhoz, majdSeregély Mátéra esett a választása.Seregély Mátét. A csapat az első körben egy kapust draftolt, aztán a következő két választási jogát elcserélte. A negyedik körben előbb egy csatárt hívott a klubhoz, majdSeregély Mátéra esett a választása.

 

Seregély Máté ismét a tengerentúlra evez Fotó: Mudra László
Seregély Máté ismét a tengerentúlra evez Fotó: Mudra László

Seregély Máté ismét a tengerentúlra evez • Fotó: Mudra László

 

„Az egész meglepett, nem számítottam rá, de persze nagyon örülök neki, hogy engem akartak. Jó értelemben furcsa érzés, nem mindennap történikilyen az emberrel” – meséli a magyar hátvéd.

Seregély Máté nem az első hazaijátékos az NAHL-ben. Kiss Ákos a Fairbanks Icedogs együttesében szerepelt, Nagy Nilan a Traverse City North Starsban, Nagy Krisztián pedig a Minot Minotaurosban. Garát Zsombort a 11. helyen választotta ki 2016-ban az Austin Bruins. Szintén játszott ebben a ligában a németországi születésű Székessy Huba és az amerikai születésű Takácsi-Nagy Olivér. Az NAHL a második legmagasabb szintű junior liga az Egyesült Államokban az USHL után. Olyan későbbi NHL-sztárok szerepeltek itt, mint Doug Weight, Brian Rolston, Brian Holzinger, Brian Rafalski, Patrick Kane és Phil Kessel.

„A csapat már felvette velem a kapcsolatot. A draft miatt egy kicsit elfoglaltak, de egy-két napon belül mindent elküldenek e-mailen, és utána intézzük a szükséges formalitásokat” – folytatjaSeregély.

A hátvéd az előző héten az USHL-es Cedar Rapids Roughriders táborában szerepelt, ebben a klubban játszott korábban Wehres Kevin és Stipsicz Bence is. A táborba küldött megfigyelőket a Minnesota Wilderness, és tetszett nekik, amit Seregélytől láttak. A 2000-es születésű hátvéd két évig szerepelhet az észak-amerikai junior ligában. Innen pedig már csak egy lépés az NCAA, vagyis az egyetemi bajnokság. Nem lesz számára idegen a tengerentúli környezet, a 2017-18-as idényt ugyanis az Ontario Hockey Academyn töltötte.

További korosztályos hírek JÉKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik