Jégkorong: a 18 éves Papp Kristóf az NHL előzetes draftlistáján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.12. 15:40
Címkék
A USHL-es Madison Capitols csapatában szereplő 18 éves Papp Kristóf immár csapatkapitányként remekül kezdte a szezont, fel is került az NHL Central Scouting 2020-as előzetes listájára, de egyelőre inkább a saját teljesítményére koncentrálna. Erről beszélt a Jégkorongblognak.

A magyar jégkorong egyik legnagyobb ígéretének számító, 18 éves Papp Kristóf már az előző szezonban letette a névjegyét a világ legjobb négy juniorbajnoksága közé sorolt USHL-ben. 58 mérkőzésen 38 pont került a neve mellé, amivel a valaha volt legeredményesebb magyar hokis lett a tengerentúli elitligákban. S a jelek szerint idén sem adja alább, az eddigi 4 mérkőzésén 2 gólnál és 3 gólpassznál jár.Papp Kristóf már az előző szezonban letette a névjegyét a világ legjobb négy juniorbajnoksága közé sorolt USHL-ben. 58 mérkőzésen 38 pont került a neve mellé, amivel a valaha volt legeredményesebb magyar hokis lett a tengerentúli elitligákban. S a jelek szerint idén sem adja alább, az eddigi 4 mérkőzésén 2 gólnál és 3 gólpassznál jár.

Papp Kristófot az NHL-draft negyedik-hatodik körébe várják az amerikaiak Forrás: Madison Capitols
Papp Kristófot az NHL-draft negyedik-hatodik körébe várják az amerikaiak Forrás: Madison Capitols

Papp Kristófot az NHL-draft negyedik-hatodik körébe várják az amerikaiak  •  Forrás: Madison Capitols

A pazar teljesítményre pedig Amerikában is felfigyeltek: az NHL Central Scouting közzétette 2020-as előzetes listáját, amelyen Papp Kristóf is szerepel.

„Nagyon megtisztelő, hogy erre a listára felkerülhettem, ami óriási elismerés. Természetesen boldog vagyokmondta a csatár a Jégkorongblognak.Ám a lista még változhat szezon közben pozitívan, de akár negatívan is. Ezért inkább motivációnak veszem, hogy még keményebben eddzek. A csapatársaim, az edzőim mind gratuláltak, örültek a hírnek, de őszintén szólva próbálok nem túl sokat gondolni a draftra. Úgy gondolom, ha tartom ezt a pont/meccs átlagot, és nagyon jó szezont hozok, akkor megvan az esélyem, de még hosszú és kemény hónapok állnak előttem.”

A decemberi divízió I/B csoportos U20-as világbajnokságon az akkor még ifjúsági korú Papp Kristóf lett a gólkirály a maga 6 találatával. A teljesítménye tehát meghatározó a válogatottban is, így lényeges kérdés, hogy decemberben tud-e jönni a kijevi tornára.
„Még nem vagyok teljesen biztos, hogy lesz lehetőségem. Megkaptam a csapatkapitányi C betűt a csapatban, ami nekem nagyon sokat jelent. Ez még jobban motivált egész nyáron, hogy a legtöbbet tudjam kihozni magamból. Fontos tehát, hogy itt legyek a csapattal, és az edzőmtől is függ, elenged-e.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik