utanpotlassport.hu 2019.02.05 08:20 Frissítve: 2019.02.05 11:21

Jégkorong: a 17 éves Papp Kristóf Amerikában játszik, az NHL-be vágyik

Újra, immár ötödször is gólt szerzett, és ezzel csapata negyedik legponterősebb játékosa az amerikai U20-as jégkorongbajnokságban, az USHL-ben szereplő 17 éves Papp Kristóf. Rajta kívül Péter Donát Németországban, Kovács Dávid Svájcban remekel.

B. V. – utanpotlassport.huNyár óta a világ talán legerősebb juniorbajnokságában, az USHL-ben edződik az U20-as jégkorong-válogatott támadója, Papp Kristóf. A 17 éves játékos az amerikai elitligában is csapata, a Madison Capitols erősségének számít, amelyben az utóbbi hetekben sorra szerzik a pontokat.

Papp Kristóf kitűnő formába lendült az utóbbi néhány mérkőzésén az USHL-ben Forrás: Madison Capitols

Papp Kristóf kitűnő formába lendült az utóbbi néhány mérkőzésén az USHL-ben  •  Forrás: Madison Capitols

Egyenesen a gárda negyedik legeredményesebb játékosának számít: öt gólja mellett nyolc aszisztot is kiosztott a 2018/19-es kiírásban. Legutóbb éppen a Dubuque Fightning Saints alakulata ellen lőtte hosszabbításba a Madisont, igaz, a ráadásban aztán újabb pontot már nem szerzett a magyar játékossal felálló együttes, amely jelenleg a sereghajtó a Keleti Konferenciában.

Papp egyébként kilencéves kora óta a tengerentúlon hokizik, célja, hogy az amerikai versenyrendszer lépcsőfokait végigjárva egy napon, a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben kössön ki.

A mostani évadban nyújtott teljesítménye alapján jó úton halad az Augsburg 18 éves légiósa, Péter Donát is. A német DNL „magyar” rangadóján az Eisbären Berlin ellen 4–3-ra elvesztett hazai mérkőzésen két gólpasszt adott, csapattársa Szűcs Ádám egy aszisztot osztott ki, míg a vendégegyüttesben Kánya Tamás ezúttal nem került fel az eredményjelzőre. Egy nappal később aztán a győzelem is összejött az augsburgiaknak, Péter 1+3-as, Szűcs 1+1-es mutatóval zárta a találkozót.

A svájci ligából a juniorválogatott kapusát, Kovács Dávidot érdemes kiemelni, aki az elmúlt héten két győztes mérkőzést is végig védett, ezalatt mindössze két gólt „engedélyezett” a riválisoknak, így 2,50-re javította gólátlagát a bajnokságban, és csapata, az SCL Young Tigers átvette a vezetést. A Zürich Lions magyar légiósai ezúttal kevésbé villogtak, Falus Ádám nem szerzett pontot, míg Révész Marcell továbbra is a sérüléséből lábadozik.

Vegyes játékhetet zárt a svéd U20-as élvonalban Kemény Patrik és a Wings gárdája. A hetedik helyen álló alakulat előbb Kemény aszisztjával felülmúlta 3−2-re múlta felül az Almtunát, majd 3−1-es vereséget szenvedett a Nacka együttese ellen. A magyar játékos ezzel csapata harmadik legponterősebb játékosa.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.