Jégkorong: a 18 éves Dézsi Bence beindította a gólgyártást

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.20. 17:14
Címkék
Mesterhármassal vette ki a részét a hét végén a MAC legyőzéséből az U20-as ligában, hétfőn gólt szerzett az Erste Ligában. Remek napokat tudhat maga mögött a Fehérvár AV19 18 éves támadója, Dézsi Bence, aki a helyzetkihasználás terén lépne még előrébb, és jövőre már alapemberré válna a hazai élvonalban szereplő felnőttcsapatban.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Simán nyerte az elmúlt játékhét rangadóját a Fehérvár AV19 csapata az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságban. A Volán hazai pályán 6–2-re győzte le a MAC Budapest gárdáját, a fölényes sikerből pedig mesterhármassal vette ki a részét az együttes 18 éves csatára, Dézsi Bence.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Simán nyerte az elmúlt játékhét rangadóját a Fehérvár AV19 csapata az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságban. A Volán hazai pályán 6–2-re győzte le a MAC Budapest gárdáját, a fölényes sikerből pedig mesterhármassal vette ki a részét az együttes 18 éves csatára, Dézsi Bence.

Dézsi Bence mesterhármast lőtt a MAC-nak, majd az Erste Ligában is beköszönt Forrás: jegkorongakademia.hu
Dézsi Bence mesterhármast lőtt a MAC-nak, majd az Erste Ligában is beköszönt Forrás: jegkorongakademia.hu

Dézsi Bence mesterhármast lőtt a MAC-nak, majd az Erste Ligában is beköszönt  •  Forrás: jegkorongakademia.hu

„Jól ment az egész csapatnak, sok gólt ütöttünk és keveset kaptunk – kezdte a székesfehérvári támadó. – Fontos volt, hogy már az elején előnybe kerültünk, így végig mi irányítottuk az összecsapást. Számomra külön emlékezetes marad a mérkőzés, hiszen háromszor is betaláltam, örülök, hogy ezzel tudtam segíteni az együttesnek.”

A Fehérvár–MAC összecsapás rendre presztízscsata az utánpótlásligákban, így különösen fontos, értékes sikert arattak.

„A bajnokság alapszakaszának elején nincs idő, hogy külön felkészüljünk, videózzunk egyetlen meccsre, hiszen sűrű a program, de az biztos, hogy mindenki extrán motivált volt, hiszen mégiscsak nagy rangadóról van szó.”

Dézsi nemcsak a vasárnapi korosztályos összecsapáson remekelt, hanem betalált egy nappal később az Erste Ligában is. Igaz, ezúttal az ő gólja sem segített, a Fehérvári Titánok csapata 5–4-es vereséget szenvedett a Vienna Capitals vendégeként. Mindenesetre a két nap alatt szerzett négy gól nem rossz mérleg a 18 éves támadótól.

„Mondhatjuk, hogy jó formába kerültem. Igazság szerint eddig is megvoltak a lehetőségeim, csak nem tudtam őket gólra váltani. Tehát annyi a különbség, hogy ami eddig kimaradt, az most bement. Remélem, tovább tudok javulni helyzetkihasználásban.”

A két fronton is szereplő játékos esetében sem az utánpótlás-, sem a felnőttliga nem élvez prioritást, mindig az aktuális, éppen következő feladatára koncentrál. De a tervei azért megvannak a mostani évadra is.

„Egyértelmű a célunk, az osztrák és a magyar juniorbajnokságban is meg szeretnénk védeni a címünket. Egyénileg már ebben a szezonban szeretnék minél több Erste Ligás meccsen pályára lépni, jövőre pedig oszlopos tagjává válnék a felnőttcsapatnak.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik