Jégkorong: sima fehérvári siker a MAC ellen a juniorok rangadóján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.18. 20:26
Címkék
Nem sokáig volt kérdéses, melyik csapat kerül ki győztesen az osztrák U20-as jégkorongbajnokság „El Clasicójából”: a hazai pályán játszó székesfehérváriak szinte végig vezetve, 6–2-re győzték le a nagy rivális MAC Budapest gárdáját; a Fehérvár AV19 18 éves támadója, Dézsi Bence három gólt szerzett.

B. V. – utanpotlassport.huLegyen szó akármelyik korosztályról, a hazai jégkorongutánpótlásban a Fehérvár és a MAC Budapest összecsapása számít a legnagyobb, már-már klasszikus rangadónak. Ezúttal az U20-as, vagyis juniorligában (EBYSL) játszottak a felek, a találkozónak – amely mind a magyar, mind az osztrák bajnokság versengésébe beleszámított – ezúttal az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok adott otthont.B. V. – utanpotlassport.huLegyen szó akármelyik korosztályról, a hazai jégkorongutánpótlásban a Fehérvár és a MAC Budapest összecsapása számít a legnagyobb, már-már klasszikus rangadónak. Ezúttal az U20-as, vagyis juniorligában (EBYSL) játszottak a felek, a találkozónak – amely mind a magyar, mind az osztrák bajnokság versengésébe beleszámított – ezúttal az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok adott otthont.

A székesfehérvári Dézsi Bence három gólt szerzett a MAC elleni rangadón Forrás: Fehérvár AV19
A székesfehérvári Dézsi Bence három gólt szerzett a MAC elleni rangadón Forrás: Fehérvár AV19

A székesfehérvári Dézsi Bence három gólt szerzett a MAC elleni rangadón  •  Forrás: Fehérvár AV19

A hazaiak várhatták jobb előjelekkel a nagy meccset, miután a hétközi fordulóban simán, 5–1-re nyertek Debrecenben, míg a fővárosiak hazai pályán kaptak ki 6–4-re a szintén élmezőnybeli UTE ellen.

Már az első harmadban elkezdték a gólgyártást a forma alapján valamelyest esélyesebb székesfehérváriak, Dézsi Bence duplájának köszönhetően 2–0-s előnyben vonulhattak szünetre húsz percnyi játék után.

Sőt, a 32. percben Almási Márk találata után már tetemes hátrányba került a vendégcsapat, igaz a „mínusz három” nem tartott sokáig, négy perccel később Mirko Djumic kozmetikázott az eredményen, de közelebb a második harmadban sem tudott férkőzni Mirko Friman együttese az éllovas riválishoz (3–1).

A záró etap első felében pedig végképp eldőlt minden: további három gólt rámolt be a Volán, Rajz Áron és Erdély Botond találata mellett Dézsi harmadszor is beköszönt, s a székesfehérváriak ünnepét már Schlekmann Márk utolsó perces villanása sem ronthatta el.

Így a hazaiak nem meglepetésre, de a vártnál talán simábban otthon tartották mind a három pontot. A játéknap másik mérkőzésén az esélyesebb Debrecen 3–2-re nyert a Hokiklub Budapest otthonában.

A Volán újabb sikere után természetesen továbbra is vezeti a magyar érdekeltségű csoportot az osztrák korosztályos ligában, az UTE (üldözői előtt viszonylag nagy előnnyel) a második helyen áll, míg a harmadik pozícióért jelen állás szerint a MAC és a DHK csatázhat nagyot.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL)
Fehérvár AV19–MAC Budapest 6–2 (2–0, 1–1, 3–1)
G.:
Dézsi 3 (8., 19., 54.), Almási (32.), Rajz (44.), Erdély (48.), ill. Djumic (36.), Schlekmann (60.)
Kapura lövések: 40, ill. 32
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Emberelőnyök: 9/3, 3/0
Hokiklub Budapest–Debreceni Hoki Klub 2–3
A B csoport állása:
1. Fehérvár AV19 44 pont/16 mérkőzés, 2. UTE 42/18, 3. MAC Budapest 29/18, 4. Debreceni Hoki Klub 29/17, 5. HC Orli Znojmo (cseh) 24/16, 6. Hokiklub Budapest 20/18, 7. Győri ETO HC 15/18

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik