Ifjúsági téli olimpia: magyar szempontból a legzsúfoltabb nap

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 09:14
Címkék
A lausanne-i ifjúsági téli olimpia legzsúfoltabb napjához érkeztünk, már ami a magyar érdekeltségű sportágak számát illeti. Mindenképpen érdemes velünk tartani, hiszen hétfőn eldől, elődöntőbe jutnak-e 3x3-as jégkorongozóink, sikerül-e Schermann Reginának a legjobb tízben végezni a műkorcsolyázók egyéni versenyében, és ismét jégre lép a nagy pályás gyorskorcsolyázó Bíró Hanna, valamint Trunk Tamásért és a vegyes curlingcsapatért is szoríthatunk.

A lausanne-i ifjúsági téli olimpia negyedik versenynapján kiderül, mely csapatok verekszik be magukat a 3x3-as jégkorongtorna elődöntőjébe. A csoportkör utolsó két fordulója előtt minden magyar fiú továbbjutásra áll. Hegedüs Levente és a zöld csapat eddig hibátlanul menetel, 14 ponttal magabiztosan elsők, utánuk viszont elég nagy a tumultus, hiszen három együttes is 9 ponttal áll jelenleg a még elődöntős pozíciókban – nemenként az első négy helyezett játszhat az érmekért –, és mindegyikben szerepet vállalnak a mieink: Weidemann Márk, Ivády Milán és Szalay Boldizsár is jó esélyekkel vághat neki a hétfőnek. A lányok mezőnyében leginkább a Metzler Reginával felálló kékek, illetve a Márton Lucát a soraiban tudó feketék bízhatnak a továbbjutásban.Hegedüs Levente és a zöld csapat eddig hibátlanul menetel, 14 ponttal magabiztosan elsők, utánuk viszont elég nagy a tumultus, hiszen három együttes is 9 ponttal áll jelenleg a még elődöntős pozíciókban – nemenként az első négy helyezett játszhat az érmekért –, és mindegyikben szerepet vállalnak a mieink: Weidemann Márk, Ivády Milán és Szalay Boldizsár is jó esélyekkel vághat neki a hétfőnek. A lányok mezőnyében leginkább a Metzler Reginával felálló kékek, illetve a Márton Lucát a soraiban tudó feketék bízhatnak a továbbjutásban.

Schermann Regina a 11. helyről várja, hogy bemutathassa kűrjét Fotó: MOB/Szalmás Péter
Schermann Regina a 11. helyről várja, hogy bemutathassa kűrjét Fotó: MOB/Szalmás Péter

Schermann Regina a 11. helyről várja, hogy bemutathassa kűrjét  •  Fotó: MOB/Szalmás Péter

A hokisaink mellett érdemes odafigyelni 15 esztendős műkorcsolyázónkra, Schermann Reginára, aki 11. helyről várja a kűrt, így minden esélye megmaradt arra, hogy elérje a célként kitűzött 10. helyet.

„Izgultam, hiszen ez az első olimpiai szintű, telt ház előtt zajló versenyem. Próbáltam kizárni a stresszt, és örülök, hogy minden elemet sikerült jól bemutatnom. A kűrben is ez a célom, illetve az, hogy előadásban még többet tudjak adni a közönségnek” – nyilatkozta rövidprogramja után a szövetségnek a Jégkorszak SE reménysége.

A nagy pályás gyorskorcsolyázók számára sincs megállás, a magyar színeket St. Moritz befagyott tavánegyedüliként képviselő Bíró Hanna vasárnap 18. helyen végzett 500 méteren, de az 1500-as versenyt is nagyon várja.

„Volt bennem egy kis félsz, mert a jég nem volt túl jó, ám a rajtom kiválóan sikerült, és az időeredményemmel is elégedett vagyok. Könnyűnek éreztem végig a lábam, csak a túlzottan erős napfény zavart kicsit futás közben, mert a jég visszatükrözte azt. Hétfőn jön az ezerötszáz méter, már nagyon várom.”

Mi úgyszintén, mint ahogy az alpesi síző Trunk Tamás óriás-műlesiklását, valamint a curlingválogatott brazilok elleni csatáját is. Folyamatosan frissülő hírfolyamunkban minden történést nyomon követünk.

17:16
Schermann Regina a tizenkettedik helyen végzett a műkorcsolyázók egyéni versenyében

A Jégkorszak SE versenyzője a tizenegyedik helyen zárta a rövidprogramot, a hétfői kűrben egy pozíciót rontott, így 141.82-es összpontszámmal nem került az első tízbe, a tizenkettedik lett. A versenyt a dél-koreai Ju Jang nyerte.

16:35
Legyőzte a brazilokat a curlingcsapat

A Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, Joó Linda, Nagy Laura összetételű vegyescsapat 13–2-es győzelmet aratott a brazilok felett, ezzel két győzelemmel és két vereséggel áll a viadalon. Kedden, az utolsó csoportmérkőzésen 18 órától a németek következnek.

15:42
Trunk Tamás 38. lett óriási-műlesiklásban

A magyar síző a 40. helyről várta a folytatást, és a második futamban két pozíciót is javítani tudott, végül 2:23.18-as összesített eredménnyel a 38. lett. A versenyszámot az osztrák Philip Hoffmann nyerte, rajta kívül még két svájci versenyző állhatott a dobogóra, Sandro Zubrügg ezüst-, Luc Roduit bronzérmes lett.

Bíró Hanna a 16. lett a gyorskorcsolyázók 1500 m-es számában Forrás: hunskate.hu
Bíró Hanna a 16. lett a gyorskorcsolyázók 1500 m-es számában Forrás: hunskate.hu

Bíró Hanna a 16. lett a gyorskorcsolyázók 1500 m-es számában  •  Forrás: hunskate.hu

15:20
„Életem legnehezebb ezerötszáz métere volt” – mondja a hétfői 16. helyezése után a gyorskorcsolyázó Bíró Hanna

„Életem legnehezebb ezerötszáz métere volt ez – nyilatkozta a szegedi versenyző a szövetségi honlapjának. – A verseny előtt nem nagyon észleltük, hogy fúj a szél, a futamok alatt ráadásul még inkább feltámadt, ez mindannyiunknak meglepetés volt. Elégedett voltam az ötszázas futásommal is, ezzel a maival pedig még inkább.”

Az egyéni csúcsától ezúttal elmaradóBíró a középmezőnyben végzett az 1500 méteres versenyben, a 16. lett. A játékok azonban nem érnek véget neki, mert még hátra van a vegyes csapatverseny és a tömegrajtos viadal is.

14:50
Trunk Tamás a 40. helyről folytathatja az óriás-műlesiklást, Metzler Regina és Márton Luca szintén elődöntőbe jutott a 3x3-as jégkorongtornán

Trunk 1:10.98-as időeredménnyel fejezte be az első futamot, a fiúk óriás-műlesikló versenyét jelenleg az osztrák Philip Hoffmann vezeti, aki 8.48 másodperccel ért célba gyorsabban a magyar sízőnél. Leány jégkorongozóink is túl vannak a csoportkör hatodik fordulóján. Metzler Regina és Márton Luca csapata újabb győzelmet aratott, éstovábbjutott, Gengeliczky Dorottya, Szabó Fruzsina, valamint Véghelyi Dóra együttese viszont kikapott, de a lányok még reménykedhetnek, hogy kedvezően alakul számukra az utolsó forduló.

13:00
A gyorskorcsolyázó Bíró Hanna 16. helyen végzett 1500 méteren

A Tornádó Team Szeged büszkesége 2:19.29-es idővel – egyéni csúcsától 7 másodperccel elmaradva – végzett a középmezőnyben. Agyőztes, holland Myrthe De Boer 8.85 másodperccel futott gyorsabban a svájci multisporteseményegyetlen magyarnagy pályás gyorskorcsolyázójánál.

11:55
Hegedüs Levente csapata biztosan elődöntős

A fiúk3x3-as jégkorongtornáján lejátszották a csoportkör utolsó előtti fordulóját. Hegedüs Levente csapata továbbra is veretlen, a zöldek ugyanis 8–6-ra vertéka Weidemann Márkkala soraiban felálló narancs együttest. Ivády Milánék 14-2-re nyertek, míg Szalay Boldizsárék 16–8-as vereséget szenvedtek.

A MAGYAROK HÉTFŐI PROGRAMJA
3x3-as JÉGKORONG. 9.00: fiúk, 6. forduló, szürke–fekete (Szalay Boldizsár - szürke)
ALPESI SÍ. 10.00: fiú óriás-műlesiklás, 1. futam (Trunk Tamás)
3x3-as JÉGKORONG. 10.30: fiúk, 6. forduló, barna–kék és narancs–zöld (Ivády Milán - barna, Weidemann Márk - narancs, Hegedüs Levente - zöld)
GYORSKORCSOLYA. 11.30: leány 1500 m (Bíró Hanna)
3x3-as JÉGKORONG. 12.00: lányok, 6. forduló, szürke–fekete (Gengeliczky Dorottya - szürke, Márton Luca Emese - fekete)
ALPESI SÍ. 12.45: fiú óriás-műlesiklás, 2. futam (Trunk Tamás)
3x3-as JÉGKORONG. 13.30: lányok, 6. forduló, barna–kék és narancs–zöld (Metzler Regina - kék, Véghelyi Dóra - narancs, Szabó Fruzsina - zöld)
CURLING. 14.00: vegyes csapat, Magyarország–Brazília (Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén
MŰKORCSOLYA. 14.30: leány egyéni kűr (Schermann Regina)
3x3-as JÉGKORONG. 16.00: fiúk, 7. forduló, narancs–szürke (Weidemann Márk - narancs, Szalay Boldizsár - szürke)
3x3-as JÉGKORONG. 17.30: fiúk, 7. forduló, zöld–fekete, barna–sárga (Hegedüs Levente - zöld, Ivády Milán - barna)
3x3-as JÉGKORONG. 19.00: lányok, 7. forduló, kék–piros, narancs–szürke (Metzler Regina - kék, Véghelyi Dóra - narancs, Gengeliczky Dorottya - szürke)
3x3-as JÉGKORONG. 20.30: lányok, 7. forduló, zöld–fekete (Szabó Fruzsina - zöld, Márton Luca Emese - fekete)

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik