Ifjúsági téli olimpia: egy nap magyarok nélkül

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 09:23
Címkék
Pénteken magyarok nélküli versenynapot rendeznek a Lausanne-ban zajló téli ifjúsági olimpián. A korosztályos ötkarikás játékokon emellett is csendes nap lesz, ugyanis mindössze két aranyérem talált gazdára, a szánkósok között avattak bajnokokat. Kövessék velünk a lausanne-i ifjúsági téli olimpia nyolcadik napjának történéseit!

Magyarok ugyan nem szerepelnek pénteken, de több látványos sportágban is megkezdődnek a küzdelmek: a hagyományos jégkorongtorna a leányokkal indul, valamint síugrásban és északi összetettben is rajtolnak a versenyek,igaz, egyelőre még csak a hivatalos edzéseket rendezik majd.

19:00
A svédek szétlövésben nyerték meg a leány jégkorongtorna nyitómeccsét

Péntek délután elkezdődött a lányok jégkorongtornája. A nyitómeccsen az A csoportban szereplő svédek 2–2-es rendes játékidő után, szétlövésben nyertek a szlovákok ellen (3–2).

12:30
Német győzelem a fiú szánkó ketteseknél
A számot Moritz Jäger és Valentin Steudte nyerte, az ezüstérmet a Kaspars Rinks, Ardis Liepins lett duó, a bronzot a Mihail Karnauhov, Jurij Csirva orosz páros szerezte meg.

12:00
Kettős német siker a leány szánkó egyesek versenyében
A számot Merle Malou Fräbel nyert honfitársa, Jessica Doreen Degenhardt, valamint az orosz Dijana Loginyova előtt.

11:10
Lausanne-ban rendkívül nyugodt napnak néznek elébe, így a szervezőknek volt idejük arra, hogy készítsenek egy kis statisztikát: ezek alapján 1039 sportoló és vezető már távozott a helyszínről, ugyanakkor 1137-en még csak most érkeznek. A 81aranyéremből csütörtökig32 talált gazdára, a helyszíneken pedig több mint 170 ezren szurkoltak. Íme a Nemzeti Olimpiai Bizottság rövid videója:

https://twitter.com/i/status/1217912870786211840

A téli ifjúsági olimpia további hírei aLAUSANNE 2020aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik