Ifjúsági olimpia: Különlegesen szép eredmény volt – Kulcsár

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.08. 16:39
Címkék
Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Szabó Tünde sportárt felelős államtitkár is elismerőleg szólt a magyar fiatalok Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián nyújtott teljesítményéről az ötkarikás szervezet közgyűlésén.

Pósfai Gyula – utanpotlassport.huKulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén kijelentette: egészen különleges szép eredmény volt, hogy fiataljaink 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzéremmel a nem hivatalos éremtáblázaton a negyedik helyen végeztek, valamint hogy a 79 fős sportolói létszámmal a résztvevő nemzetek közül az egyik legnépesebb delegációval vettünk részt az eseményen.Pósfai Gyula – utanpotlassport.huKulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén kijelentette: egészen különleges szép eredmény volt, hogy fiataljaink 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzéremmel a nem hivatalos éremtáblázaton a negyedik helyen végeztek, valamint hogy a 79 fős sportolói létszámmal a résztvevő nemzetek közül az egyik legnépesebb delegációval vettünk részt az eseményen.

„Ez nem volt egyszerű mutatvány, mert nagyon nehéz volt kvalifikációt szerezni az ifjúsági olimpiára” – jelentette ki a MOB-elnök.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: az eddigi legsikeresebb ifjúsági olimpiai szerepléssel újabb csodálatos esztendőt zár a magyar sport. „Ez is bizonyítja, hogy a minden korábbit felülmúló támogatási rendszer hatékonyan működik” – fűzte hozzá.

Fábián László sportigazgató beszámolójában kijelentette, hogy a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiai bajnokságon a delegáció a magyar felnőtt versenysport szintjét hozta.

„Gratulálok a fantasztikus eredményhez, amely biztató jel arra, hogy a magyar utánpótlás-nevelés jó irányban halad” – fogalmazott a sportigazgató, aki pozitívumként jegyezte meg, hogy Magyarországnak a 32 sportágból 18-ban sikerült direkt kvótát szereznie, s így a 241 versenyszámból 107-ben indult versenyzőnk. Az eddigi három ifjúsági olimpia alapján 12 olyan sportág van, amelyben folyamatos a magyar jelenlét, de aggasztó adatként jegyezte meg, hogy a korábbi játékokon szerepelt 108 fiatal magyar indulóból 37-en már abbahagyták a versenysportot, ráadásul korábbi érmesek is vannak köztük.

Dósa Viktória csapatvezető kiemelte a magyar sportolók tiszta versenyzését: 15 doppingvizsgálaton estek át Buenos Airesben, s valamennyi minta negatív eredményt hozott. Tájékoztatása szerint az ifjúsági olimpia jelentős átalakítások előtt áll, mind a tartalmat, mind a lebonyolítást illetően. Többek között megszüntetik majd a sportolók számára a teljes idejű kinn tartózkodást, így ugyanannyi ágyszám mellett kétszer annyi versenyző vehet majd részt a multisport eseményen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik