HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.12.08 16:39 Frissítve: 2018.12.17 02:21

Ifjúsági olimpia: Különlegesen szép eredmény volt – Kulcsár

Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Szabó Tünde sportárt felelős államtitkár is elismerőleg szólt a magyar fiatalok Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián nyújtott teljesítményéről az ötkarikás szervezet közgyűlésén.

HIRDETÉS

Pósfai Gyula – utanpotlassport.hu Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén kijelentette: egészen különleges szép eredmény volt, hogy fiataljaink 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzéremmel a nem hivatalos éremtáblázaton a negyedik helyen végeztek, valamint hogy a 79 fős sportolói létszámmal a résztvevő nemzetek közül az egyik legnépesebb delegációval vettünk részt az eseményen.

Ifjusagi_olimpia_Kulcsar_Krisztian_511x365_acf_cropped4

Kulcsár Krisztián

„Ez nem volt egyszerű mutatvány, mert nagyon nehéz volt kvalifikációt szerezni az ifjúsági olimpiára” – jelentette ki  a MOB-elnök.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: az eddigi legsikeresebb ifjúsági olimpiai szerepléssel újabb csodálatos esztendőt zár a magyar sport.  „Ez is bizonyítja, hogy a minden korábbit felülmúló támogatási rendszer hatékonyan működik” – fűzte hozzá.

Fábián László sportigazgató beszámolójában kijelentette, hogy a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiai bajnokságon a delegáció a magyar felnőtt versenysport szintjét hozta.

„Gratulálok a fantasztikus eredményhez, amely biztató jel arra, hogy a magyar utánpótlás-nevelés jó irányban halad” – fogalmazott a sportigazgató, aki pozitívumként jegyezte meg, hogy Magyarországnak a 32 sportágból 18-ban sikerült direkt kvótát szereznie, s így a 241 versenyszámból 107-ben indult versenyzőnk. Az eddigi három ifjúsági olimpia alapján 12 olyan sportág van, amelyben folyamatos a magyar jelenlét, de aggasztó adatként jegyezte meg, hogy a korábbi játékokon szerepelt 108 fiatal magyar indulóból 37-en már abbahagyták a versenysportot, ráadásul korábbi érmesek is vannak köztük.

Dósa Viktória csapatvezető kiemelte a magyar sportolók tiszta versenyzését: 15 doppingvizsgálaton estek át Buenos Airesben, s valamennyi minta negatív eredményt hozott. Tájékoztatása szerint az ifjúsági olimpia jelentős átalakítások előtt áll, mind a tartalmat, mind a lebonyolítást illetően. Többek között megszüntetik majd a sportolók számára a teljes idejű kinn tartózkodást, így ugyanannyi ágyszám mellett kétszer annyi versenyző vehet majd részt a multisport eseményen.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS