HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.10.12 20:47 Frissítve: 2018.10.15 20:48

Ifjúsági olimpia: a sportlövő Pekler dacból szerzett aranyat

Aranyérmet szerzett a légpuskások nemzetközi vegyes csapatversenyében a 18 éves Pekler Zalán a mongol Enkhmaa Erdenechuulunnal az oldalán Buenos Airesben. A magyar-mongol kettős a döntőben 10‒9-re győzött orosz-mexikói ellenfelével szemben, így Péni István 2014-es sikere után ismét van ifjúsági olimpiai bajnoka a magyar sportlövészetnek ‒ noha az ötkarikás játékok hivatalos éremtáblázatába ez nem számít bele. Pekler örömteli hangulatban nyilatkozott honlapunknak Argentínából.

HIRDETÉS

M. Sz. utanpotlassport.hu Mint ahogy arról korábban beszámoltunk: az ifjúsági olimpián az egyéni versenyben nem jutott döntőbe Pekler Zalán, a játékokon résztvevő egyetlen magyar sportlövő. A légpuskások 10 m-es számában a komáromi fiatal a selejtezőben a 9. legjobb eredményt produkálta (620.0), s a fináléba csak az első nyolc helyezett kvalifikálta magát. A csalódottságot fokozza, hogy mindössze kéttizeddel maradt el a nyolcadik pozícióban végző osztrák  Stefan Wadleggertől, így nyugodtan kijelenthető: hajszálon múlott a folytatás.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A mongol Enkhmaa Erdenechuulun és Pekler Zalán Forrás: MOB

A mongol Enkhmaa Erdenechuulun és Pekler Zalán  •  Forrás: MOB

A 18 éves sportlövőnek ugyanakkor hátra volt még csütörtökön a 10 méteres vegyes páros szám, amelyben a mongol Enkhmaa Erdenechuulunnal indult el. Az alapversenyben 828.4 körrel az első helyen végzett a kettős, amely a kieséses szakaszban előbb egy kínai-bangladesi duót győzött le 10‒7-re, a négy közé jutásért egy argentin-iráni párost 10‒9-re, majd az elődöntőben egy argentin-finn alakulatot 10‒5-re. A finálé fordulatosra sikeredett, de 10‒9 arányban végül Peklerék győztek, legyőzve az orosz Anasztaszija Gyerevjacsiát és a mexikói Edson Ismael Ramirezt.

A magyar csapat érmeibe ugyan nem számít bele, de kijelenthető: 2014 után ismét van ifjúsági olimpiai bajnoka a magyar sportlövészetnek. Korábban Péni István aratott sikert ugyanebben a számban. Pekler elégedetten nyilatkozott az utanpotlassport.hu-nak a megméretést követően.

„Iszonyatosan boldog vagyok. Főleg azért, mert az egyéni verseny nem úgy sikerült, ahogy azt terveztem. Nem tagadom, frusztrált voltam, de nem sokáig bánkódtam: igyekeztem erőt meríteni a csalódottságból, és bebizonyítani, hogy okkal vagyok itt. Szerencsére jó párt kaptam a mongol lány személyében, és minden adott volt, hogy jó eredmény szülessen. Természetesen megfordult a fejemben, hogy négy évvel ezelőtt Péni István ugyanebben a számban nyert, és úgy keltem, hogy szeretnék a nyomdokaiba lépni. Sikerült."

A komáromi fiú a olimpiai körülményekről is szót ejtett.

„Abszolút elégedett vagyok mindennel, a körülmények teljes mértékben adottak ahhoz, hogy a versenyzők a maximumot hozhassák ki magukból. A szobák komfortosak, az olimpiai falu és a lőtér pedig impozáns. Az egyetlen probléma, hogy nincs külön döntős pálya, ami általában minden világversenyen van. A megnyitón sajnos, nem tudtam részt venni, mert másnap kora reggel már lőállásba álltam, így muszáj volt pihennem. Tartalmas napokon vagyok túl, ám a vegyes páros számmal véget értek számomra a küzdelmek, úgyhogy bepótolhatom többek között a városnézést. Emellett természetesen a legtöbb olyan versenyre kilátogatok, ahol én is szoríthatok a magyarokért.”

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS