Ifjúsági olimpia: a kajakos Rendessy Eszteré a 9. magyar aranyérem

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.13. 09:08
Címkék
Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huPénteken megkezdődött a kajak-kenuzók viadala is a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, de nem a hagyományos módon... A fiatalok a selejtezőfutam után a 16-os főtáblára kerülnek, s kiesés rendszerben folytatják a versenyt; párosával szállnak vízre, és két kört tesznek meg. Tovább nem bonyolították a futamokat: aki hamar ér a célba, ő juthat tovább a következő fordulóba.Krasznai Bence –utanpotlassport.huPénteken megkezdődött a kajak-kenuzók viadala is a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, de nem a hagyományos módon... A fiatalok a selejtezőfutam után a 16-os főtáblára kerülnek, s kiesés rendszerben folytatják a versenyt; párosával szállnak vízre, és két kört tesznek meg. Tovább nem bonyolították a futamokat: aki hamar ér a célba, ő juthat tovább a következő fordulóba.

Könnyen bízhattunk abban, hogy megszületik a kilencedik magyar aranyérem is, hiszen elsőként a serdülőként kajakban az idén junior-világbajnok Rendessy Eszter bizonyíthatott.

Rendessy Eszter az ifjúsági olimpia döntőjében Forrás: buenosaires2018.com
Rendessy Eszter az ifjúsági olimpia döntőjében Forrás: buenosaires2018.com

Rendessy Eszter az ifjúsági olimpia döntőjében  •  Forrás: buenosaires2018.com

Az utanpotlassport.hufolyamatosan frissülő hírfolyamátitttalálják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A selejtezőben úgy tűnt, hogy Eszter felméri a mezőny erősségét, ugyanis könnyedén evezett, de 1:48.68 perces ideje is toronymagasan a legjobb volt a mezőnyben.

A magyar lány természetesen a nyolcaddöntőben folytathatta a versenyt, ahol úgy is 12 másodpercet vert a mexikói Andrea Rocha Doniasra,hogy lassabb volt, mint a selejtezőben.

A francia Romane Charayronnak, majd a kazah Sztella Szukanovának sem volt esélye a negyed-, illetve az elődöntőben. Mindketten bő hat másodpercet kaptak Rendessytől.

A fináléban aztán berobbantotta a magyar lány a bombát; három másodperccel evezett jobban, mint az előfutamokban, és így verte el több, mint öt és fél másodperccel a szlovák Katarina Pecsukovát. Mondhatni, esélye sem volt senkinek vele szemben. A rendkívül magabiztos, okos versenyzésnek köszönhette Rendessy, hogy ifjúsági olimpiai bajnok lett Argentínában.

A fiú kenusok között már szorosabb küzdelem alakult ki. A magyar színeket Pálla Balázs képviselte, aki a selejtezőben a negyedik legjobb idővel jutott tovább rögtön a negyeddöntőbe, ahol hatalmasat küzdött a brazil Diego Araujo Nascimentóval, végül fél másodperccel jobbnak bizonyult nála.

A legjobb négy között viszont már nem bírt a kazah Diasz Bakraddinnal, akitől bő két és fél másodperces vereséget szenvedett (meg kell jegyezni, hogy Balázs szinte pontosan három másodperccel volt lassabb, mint a selejtezőben).

Jöhetett a bronzcsata, ami szintén nem úgy sikerült, ahogyan azt a magyar fiú eltervezte; kikapott a cseh Jiri Minariktól, tehát lecsúszott a dobogóról, negyedik lett.

Az utanpotlassport.hufolyamatosan frissülő hírfolyamátitttalálják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik