Ifi olimpia: történelmi eredményt értek el a strandröplabdázók

Vágólapra másolva!
2018.10.15. 19:56
Bravúros teljesítménnyel jutott négy közé a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapáros a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, miután a negyeddöntőben két játszmában (21:14, 21:18) legyőzte kubai ellenfelét.

Teljesítményük azért is történelmi, mert ebben a szakágban soha nem jutottak még magyar versenyzők semmilyen világversenyen a legjobb négy közé. A rekordot eddig is ők tartották, miután a tavalyi U18-as Európa-bajnokságon és az idei U19-es világbajnokságon is a kilencedik helyen végeztek, azaz már a nyolc közé jutásukkal is csúcsot döntöttek, amit a mai győzelemmel még tovább javítottak, s reméljük, hogy ezzel sem elégednek meg.

„Egyszerűen fantasztikus volt. Nagyon jól játszottunk, a mi játékunkat tudtuk játszani. Felépítettünk egy stratégiát, és az egész meccsen végigvittük, egyszerűen nem tudtak ellenszert találni rá” – értékelt érthetően feldobottan Stréli, akitől Hajós vette át a szót. –„Szuper mérkőzés volt. Annyira jó, hogy ennyi ember előtt tudtunk játszani, csomóan szurkoltak nekünk, sikerült a közönséget is bevonni a játékba. Nagyon jól éreztük magunkat. Nincs megállás.”

„A végén egy kicsit elfogyott az ereje a fiúknak, de akkor meg bejött a csibészség. A siker kulcsa az volt, hogy most nem görcsöltek rá a fiúk a meccsre, hanem lazán játszottak. El se hiszem...” – nyilatkozta honlapunknak a fiúk edzője, Buday Balázs a mérkőzés után.

A páros kedden, magyar idő szerint 20 órakor az európai kvalifikációt megnyerő svéd Jonatan Hellvig, David Ahman duóval küzd meg a fináléba jutásért. Buday Balázs elmondta ellenfelükről, hogy a korosztályos világbajnokságon azért nem indultak, hogy ne égessék ki magukat az idényben, azonban nagyon technikásak, gyorsak és változatos a támadójátékuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik