Hoki: a Fehérvár és a MAC két korosztálya az osztrák EBEL döntőjében

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.26. 15:22
Címkék
A Fehérvár és a MAC az U21-es és az U16-os korosztályban is készülhet az EBEL februári nagydöntőjére, miközben az U18-as korosztály felsőházában még javában zajlik a küzdelem.

Még csak január van, de már a végéhez közelít a junior EBEL-szezon; már ami az U21-es és az U16-os korosztályt illeti. A 2019/20-as évadban a korábbi gyakorlattal szemben februári négyes döntőben döntik el a bajnoki cím sorsát az osztrák bázisú utánpótlásligában, míg az U18-asok között maradt a régi playoffos szisztéma.

A MAC Budapest U21-es csapata is készülhet a februári, salzburgi döntőre Forrás: MAC Budapest
A MAC Budapest U21-es csapata is készülhet a februári, salzburgi döntőre Forrás: MAC Budapest

A MAC Budapest U21-es csapata is készülhet a februári, salzburgi döntőre  •  Forrás: MAC Budapest

A magyar csapatok kiválóan szerepeltek a kvalifikációs tornákon, amelyekről két osztrák és két nemzetközi (magyar, cseh, szlovén, horvát) gárda juthatott a legjobb négy közé. A mieink a maximumot hozták: a Fehérvár és a MAC Budapest mindkét korosztályban kibérelte azt a bizonyos két helyet.

A február 14-től 16-ig tartó salzburgi nagydöntőben az idősebbek között a Steiermark és az Okanagan HC, míg az U16-osok mezőnyében a Klagenfurt és a Red Bull Salzburg lesz az ellenfél.

Az EBJL-ben, az U18-as ligában már a felsőház küzdelmeit bonyolítják a Fehérvár a harmadik, a MAC Budapest a negyedik, a DVTK az ötödik, az UTE pedig a nyolcadik helyen áll. Az alsóházból az éllovas Vasasnak és a jelenleg második Debrecennek van a legnagyobb esélye a rájátszásra.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági alodalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik