Hegyikerékpár: Vas Kata Blanka ezüstérmes az U23-as vb-n

Vágólapra másolva!
2020.10.10. 14:06
Címkék
A felnőttek országúti vb-je után ezúttal az U23-as hegyikerékpárosok között indult Vas Kata Blanka: a 19 éves magyar bringás fantasztikus sikert ért el, második lett az ausztriai Leogangban zajló versenyen.

Évek óta a legígéretesebb magyar női kerékpárosnak tartják a belga Doltcini-Van Eyck Sport 19 éves versenyzőjét, Vas Kata Blankát. Az idén a koronavírus-járvány miatt a bringásoknak sem volt egyszerű éve, sok verseny elmaradt, ám Vas teljesítményére így sem lehetett panasz: megnyerte a magyar felnőtt országúti bajnokságot, hatodik lett U23-as országúti Eb-n és még számos kisebb versenyen végzett az élmezőnyben.Vas Kata Blankát. Az idén a koronavírus-járvány miatt a bringásoknak sem volt egyszerű éve, sok verseny elmaradt, ám Vas teljesítményére így sem lehetett panasz: megnyerte a magyar felnőtt országúti bajnokságot, hatodik lett U23-as országúti Eb-n és még számos kisebb versenyen végzett az élmezőnyben.

Vas Kata Blanka ezüstérmes lett az U23-as vb-n Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu
Vas Kata Blanka ezüstérmes lett az U23-as vb-n Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu

Vas Kata Blanka ezüstérmes lett az U23-as vb-n  •  Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu

Szeptember végén a felnőttek olaszországi országúti vb-jén is kipróbálhatta magát, akkor 54. helyen ért célba a 143 kilométeres távon. Az igazi nagy dobást azonban a jelek szerint a mostani hétvégére tartogatta: méghozzá a hegyikerékpárosok ausztriai Leogangban zajló világbajnokságán az U23-asok között.

A francia Loana Lecomte ugyan magabiztosan nyert, de utána 1 perc 11 másodperces hátránnyal Vas tekert a célba messze lehagyva az utána célba érő, bronzérmes holland Alvaradót.

U23-as hegyikerékpár-világbajnokság, Leogang (Ausztria)
1. Loana Lecomte (Franciaország) 1:13:34
2. VAS KATA BLANKA (MAGYARORSZÁG) +1:11
3. Ceylin del Carmen Alvarado (Hollandia) +2:42

További korosztályos hírekKERÉKPÁRSPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik