Golf: három magyar a legjobbak között a Szlovák Junior Openen

Vágólapra másolva!
2019.08.16. 20:48
Címkék
Szerdától péntekig a szlovákiai nyílt juniorversenyen szerepeltek a fiatal magyar golfozók, és hárman is legjobb tízben végeztek. A legjobb helyezést Bertényi Bence érte el, aki a T4. helyet szerezte meg.

hungolf golf
hungolf golf

Forrás: hungolf.hu

hungolf golf
hungolf golf

 •  Forrás: hungolf.hu

Augusztus 14. és 16. között a Szlovák Junior Openen szerepeltek a fiatal magyar golfozók. A magyar junior-válogatottat 11 játékos képviselte a versenyen, köztük a legjobb helyezést Bertényi Bence érte el a 71 fős fiú mezőnyben, aki az első fordulóban Kötél Bencével együtt remekül kezdett, végül a nyolcadik helyet is megjárva az utolsó körben T4.-ként zárt. Kötél Bence is végig kiválóan versenyzett, a fináléban csupán két ütéssel maradt le a dobogóról, és a hetedik hellyel kellett beérnie. A fiúcsapatból ifj. Sárközi Richárdnak a 19. hely jutott, míg Fülöp Gergő és Kemény Kevin a 26. és 27. helyen végzett. Benke Ákos T50., Kovács Alex T64. lett - számol be a szövetség honlapja.

A lányoknál 47 induló vágott neki a viadalnak, de magyar részről egyedül Berkenyei Daniella jutott be a döntőbe, ahol egy +3-as score-ral a hatodik helyet érdemelte ki. Nagy Klára, aki egy hajszálnyival csúszott le a döntőről a 30., Koharek Anna a 33., Lehoczky Fanni a 41., helyen végzett.

A versenyt mindkét nemben egyaránt hazai induló nyerte. A fiúknál Mician Tomas 218, a lányoknál Antónia Zacharovská 221 ütéssel lett bajnok.

További korosztályos hírekGOLFBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik