Golf: a 16 éves Závaczki Bálint 80 nap alatt 25 tornán szerepel

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.09. 09:04
Címkék
Pályafutása legsűrűbb szezonja előtt áll a magyar golf egyik nagy ígérete, a 16 esztendős Závaczki Bálint. A MOL Alapítvány által támogatott sportoló nemrég fejezte be a felkészülést az idényre, amely során több mint 80 napot lesz majd úton, s várhatóan 25 tornán indul. A rendkívül céltudatos fiatalember amellett, hogy az iskolapadban is helyt áll, a füvön is jelentős eredményekre hajt.

G. G.utanpotlassport.huA 2019-es esztendő a félévi vizsgákkal indult Závaczki Bálintnak, s a kitűnő eredmény birtokában rögtön egyhetes törökországi edzőtábor következett, majd hazai környezetben folytatta a felkészülést az ifjú. Nem sokkal ezt követően az év első versenyén, a Cyprus Openen a dobogó alsó fokára állhatott fel, értékes világranglista-pontokat szerezve.G. G.utanpotlassport.huA 2019-es esztendő a félévi vizsgákkal indult Závaczki Bálintnak, s a kitűnő eredmény birtokában rögtön egyhetes törökországi edzőtábor következett, majd hazai környezetben folytatta a felkészülést az ifjú. Nem sokkal ezt követően az év első versenyén, a Cyprus Openen a dobogó alsó fokára állhatott fel, értékes világranglista-pontokat szerezve.

Závaczki Bálint Forrás: hungolf.hu
Závaczki Bálint Forrás: hungolf.hu

Závaczki Bálint  •  Forrás: hungolf.hu

„A téli holtszezonban sem állhattam le, rengeteg konditermi edzést végeztem, illetve úsztam. Azt követően az első edzőtáborban a szabad ég alatt rengeteget tudtam gyakorolni. Olyankor reggeltől estig kint vagyok a pályán, több szekcióból állnak az edzések, de én elsősorban a rövid játékomon akartam javítani, a hosszú ütéseket ugyanis máshol is tudjuk gyakorolni. Azt hiszem, az eddigi eredmények idén igazolják azt, hogy jól sikerült a felkészülésem.”

Ezen a héten Bálint már Angliába utazik, ahol két juniorversenyen bizonyíthat, ugyanakkor hamarosan az iskolában is komoly erőpróbák várnak rá.

„Mivel a következő évben még mindig játszhatok az U18-as korosztályban, ezért várhatóan még több tornán indulok, ami azt jelenti, hogy még kevesebb időm marad az iskolára. Magántanulóként éppen ezért már az idén előrehozott érettségit teszek informatikából és angolból.”

Závaczki Bálintnak jelentős segítség a MOL Alapítvány támogatása, hiszen a legtöbb versenyt külföldön rendezik.

„Amennyiben jól tudom, akkor Magyarországon mindössze három olyan verseny lesz, amelyen részt tudok venni. Ezeken kívül a következő nyolcvan napban huszonöt tornán indulok különböző országokban. Ezért a támogatást gyakorlatilag teljes egészében az utazásaimra használom fel.”

A céljairól szólva elmondta: szeretne minden versenyen a lehető legjobban szerepelni, a legfontosabb pedig az, hogy világranglista-pontokat gyűjtsön. A rangsorban pedig folyamatosan feljebb és feljebb kúszni.

„Nagyon szeretnék az idei szezonban még feljebb kapaszkodni a világranglistán. A férfi amatőr golfozók között jelenleg mintegy hatezer játékost tartanak számon, én közülük jelenleg nagyjából az 1780. helyen állok. Erre a ranglistára egyébként kizárólag akkor lehet felkerülni, ha valaki nyert már valamilyen Open-versenyt. Elég bonyolult a számítási rendszer, én az év végére szeretnék a legjobb ezer közé jutni. Azokon a viadalokon, amelyeken tavaly győzni tudtam, idén mindenképpen meg akarom védeni az elsőségemet, illetve begyűjteni sorozatban az ötödik magyar juniorbajnoki címemet is.”

További korosztályos hírekGOLFBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik