utanpotlassport.hu 2019.03.23 12:23 Frissítve: 2019.03.23 12:33

Futsal: Grúzia ellen kezd U19-es válogatottunk az Eb-elitkörben

Vasárnap délután megkezdi szereplését a grúziai Európa-bajnoki elitkörben U19-es futsalválogatottunk. Frank Tamás együttese a házigazdák ellen nyitja a minitornát, majd hétfőn a toronymagas favorit spanyolok, szerdán pedig a törökök következnek.

L.S. - utanpotlassport.huNincs könnyű helyzetben U19-es futsalválogatottunk a lettországi Eb-kvalifikációt illetően. Az UEFA először rendez kontinensviadalt e korosztályban, a házigazdák mellett pedig mindössze hét csapat juthat ki a tornára. A mieink így csak az elitkör megnyerésével szerezhetnek repülőjegyet a Baltikumba.

A grúzok ellen nyitja az Eb-elitkört U19-es futsalválogatottunk Fotó: mlsz.hu

A grúzok ellen nyitja az Eb-elitkört U19-es futsalválogatottunk  •  Fotó: mlsz.hu

Az Európa-bajnokságra a grúz, a török, de legfőképp a spanyol csapaton át vezethet az út, az ibériaiak egyértelmű esélyesként vágnak neki az elitkörnek. A magyar együttes a felkészülés utolsó állomásaként Csömörön kétszer is megmérkőzött a belgákkal, és mindkét alkalommal döntetlenre végzett. Frank Tamás fiai vasárnap a házigazda grúzok ellen nyitják a minitornát Tbilisziben, a remények életben tartásához mindenképpen győzelemre lesz szükség.

„Amennyire lehetett, felkészültünk a tornára, néhány nap múlva meglátjuk, mire elég, amit végeztünk. Három nagyon kemény meccs vár ránk, a spanyolok kiemelkednek a mezőnyből, de alighanem a harcos grúz csapat ellen is meg kell majd szenvednünk a pályán. Az első két forduló után eldől, hogy lehet-e esélyünk a bravúrra, a tornagyőzelemre. Az utolsó felkészülési mérkőzéseinken még voltak hibáink, ezeket megpróbáltuk javítani az összetartás utolsó napjaiban. Fontos, hogy a meccseken belül végig kiegyensúlyozottan, koncentráltan játsszunk, és helyzetkihasználásunk is megfelelő legyen.  Ebben az esetben sikerrel zárhatjuk a vasárnapi nyitómeccset” −tekintett előre az mlsz.hu-nak adott interjújában Frank Tamás.

AZ U19-ES FUTSALVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: 
Dohány Dominik (Aramis SE), Győrfi Bálint (ETO SzC)
Mezőnyjátékosok: Juhász Donát (Aramis SE), Fekete Márk (Aramis SE), Fekete Olivér (Aramis SE), Nagy Kevin (Haladás), Csóh Patrik (BME), Gerencsér Antal (Haladás), Szakasics Balázs (Haladás), Sipos Robin (MVFC), Soltész István (FTC), Östör Martin (Szigetszentmiklós), Rónaszéki Botond (BME), Tama Ádám (ETO SZC)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.

2019.11.24 20:25:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A BMW és a Yamaha gyári csapata is szerződést ajánlott Kovács Bálintnak, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosának, aki idén a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának győztese lett – jelenti az MTI.
.

2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.