utanpotlassport.hu 2019.03.23 12:23 Frissítve: 2019.03.23 12:33

Futsal: Grúzia ellen kezd U19-es válogatottunk az Eb-elitkörben

Vasárnap délután megkezdi szereplését a grúziai Európa-bajnoki elitkörben U19-es futsalválogatottunk. Frank Tamás együttese a házigazdák ellen nyitja a minitornát, majd hétfőn a toronymagas favorit spanyolok, szerdán pedig a törökök következnek.

L.S. - utanpotlassport.huNincs könnyű helyzetben U19-es futsalválogatottunk a lettországi Eb-kvalifikációt illetően. Az UEFA először rendez kontinensviadalt e korosztályban, a házigazdák mellett pedig mindössze hét csapat juthat ki a tornára. A mieink így csak az elitkör megnyerésével szerezhetnek repülőjegyet a Baltikumba.

A grúzok ellen nyitja az Eb-elitkört U19-es futsalválogatottunk Fotó: mlsz.hu

A grúzok ellen nyitja az Eb-elitkört U19-es futsalválogatottunk  •  Fotó: mlsz.hu

Az Európa-bajnokságra a grúz, a török, de legfőképp a spanyol csapaton át vezethet az út, az ibériaiak egyértelmű esélyesként vágnak neki az elitkörnek. A magyar együttes a felkészülés utolsó állomásaként Csömörön kétszer is megmérkőzött a belgákkal, és mindkét alkalommal döntetlenre végzett. Frank Tamás fiai vasárnap a házigazda grúzok ellen nyitják a minitornát Tbilisziben, a remények életben tartásához mindenképpen győzelemre lesz szükség.

„Amennyire lehetett, felkészültünk a tornára, néhány nap múlva meglátjuk, mire elég, amit végeztünk. Három nagyon kemény meccs vár ránk, a spanyolok kiemelkednek a mezőnyből, de alighanem a harcos grúz csapat ellen is meg kell majd szenvednünk a pályán. Az első két forduló után eldől, hogy lehet-e esélyünk a bravúrra, a tornagyőzelemre. Az utolsó felkészülési mérkőzéseinken még voltak hibáink, ezeket megpróbáltuk javítani az összetartás utolsó napjaiban. Fontos, hogy a meccseken belül végig kiegyensúlyozottan, koncentráltan játsszunk, és helyzetkihasználásunk is megfelelő legyen.  Ebben az esetben sikerrel zárhatjuk a vasárnapi nyitómeccset” −tekintett előre az mlsz.hu-nak adott interjújában Frank Tamás.

AZ U19-ES FUTSALVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: 
Dohány Dominik (Aramis SE), Győrfi Bálint (ETO SzC)
Mezőnyjátékosok: Juhász Donát (Aramis SE), Fekete Márk (Aramis SE), Fekete Olivér (Aramis SE), Nagy Kevin (Haladás), Csóh Patrik (BME), Gerencsér Antal (Haladás), Szakasics Balázs (Haladás), Sipos Robin (MVFC), Soltész István (FTC), Östör Martin (Szigetszentmiklós), Rónaszéki Botond (BME), Tama Ádám (ETO SZC)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.