HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.02 21:29 Frissítve: 2018.05.02 21:34

Floorball: Új-Zéland ellen nyert a vb-n az U19-es leányválogatott

Győzelemmel kezdett a magyar U19-es leányválogatott a floorballozók korosztályos világbajnokságán, Svájcban. A mieink 5‒1-re verték Új-Zéland együttesét, s magabiztosan várhatják a folytatást. A szerdától-vasárnapig tartó viadalon nyolc-nyolc ország lép pályára két divízióban, köztük a Varsányi Zsuzsanna vezette magyar csapat is, mely két év után újra megküzdhet a feljutásért.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szerdán kezdődött a svájci St. Gallenben és Herisauban az U19-es leány floorballozók világbajnoksága, amelyen a magyar utánpótlás-válogatott is érdekelt. A küzdelmek vasárnapig tartanak, s kiderül, melyik ország lesz 2018 világbajnoka, valamint, hogy melyik az a két csapat, amelyik helyet cserél a két divízióban.

2017-ben a fiúkon volt a sor, már ami a floorballosok utánpótlás-világversenyeit illeti. Egy évvel korábban a Varsányi Zsuzsanna vezette leányválogatott csapott össze korosztálya másodvonalával a kanadai U19-es világbajnokság B divíziójában, a remélt feljutás azonban elmaradt.

A 2018-as esztendő ismét az U19-es leányokról szól, akik a hazai U17-es fiúbajnokságban készültek a svájci viadalra. A világversenyre minden résztvevő ország 20 játékost nevezhetett. A felkészülés már 2016-ban elkezdődött, azóta a leányok túl vannak már 73 közös edzésen, számos edzőmérkőzésen és nemzetközi tornán, valamint a hazai bajnokság megméretésein.

Az U19-es leány világbajnokságra kiutazó magyar stáb

Győzelemmel kezdtek a mieink az U19-es leány világbajnokságon

A világbajnokságon egy alsó és egy felső osztályban ‒ A és B divízióban ‒ , ezeken belül pedig két-két négyes csoportban vetélkednek az egyes országok válogatottjai. A magyarok kvartettjében Oroszország, Kanada és Új-Zéland kapott helyet, s a legjobb két ország jut az elődöntőbe, ahogyan a másik ágról is, ahol Lettország, Ausztria, Ausztrália és az Egyesült Államok szerepel. Végül az elődöntők győztesei küzdenek meg a magasabb osztályba való feljutásért vasárnap, és ezen a napon derül ki az is, hogy onnan ki esik vissza az alsóbb kategóriába.

Jackzó Róbert Gyula, a Magyar Floorball Szakszövetség főtitkára a megméretés előtt úgy nyilatkozott, hogy nehéz megjósolni az erőviszonyokat.

"Mindig változó, hogy az egyes országok utánpótlásai éppen hogyan teljesítenek, de az elődöntőbe jutás szerintem egy reális elvárás a magyar lányoktól. A legnagyobb diadal természetesen a feljutás lenne, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fog tenni érte a csapat.

A nyitány jól sikerült, hiszen a mieink a várakozásnak megfelelően könnyed, 5‒1-es győzelmet arattak Új-Zéland ellen. Az első siker egy percig nem forgott veszélyben; magabiztos játékkal kerekedtek ellenfelük fölé a magyar játékosok.

D-csoport, 1. mérkőzés (május 2., szerda, Herisau, Svájc)
Magyarország ‒ Új-Zéland 5‒1
A magyar U19-es leányválogatott kerete:
Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat további világbajnoki mérkőzései (St. Gallen & Herisau, Svájc): május 3., csütörtök, 16 óra: Magyarország‒Kanada, május 4., péntek, 19 óra: Magyarország‒Oroszország

Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS