HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.02 21:29 Frissítve: 2018.05.02 21:34

Floorball: Új-Zéland ellen nyert a vb-n az U19-es leányválogatott

Győzelemmel kezdett a magyar U19-es leányválogatott a floorballozók korosztályos világbajnokságán, Svájcban. A mieink 5‒1-re verték Új-Zéland együttesét, s magabiztosan várhatják a folytatást. A szerdától-vasárnapig tartó viadalon nyolc-nyolc ország lép pályára két divízióban, köztük a Varsányi Zsuzsanna vezette magyar csapat is, mely két év után újra megküzdhet a feljutásért.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szerdán kezdődött a svájci St. Gallenben és Herisauban az U19-es leány floorballozók világbajnoksága, amelyen a magyar utánpótlás-válogatott is érdekelt. A küzdelmek vasárnapig tartanak, s kiderül, melyik ország lesz 2018 világbajnoka, valamint, hogy melyik az a két csapat, amelyik helyet cserél a két divízióban.

2017-ben a fiúkon volt a sor, már ami a floorballosok utánpótlás-világversenyeit illeti. Egy évvel korábban a Varsányi Zsuzsanna vezette leányválogatott csapott össze korosztálya másodvonalával a kanadai U19-es világbajnokság B divíziójában, a remélt feljutás azonban elmaradt.

A 2018-as esztendő ismét az U19-es leányokról szól, akik a hazai U17-es fiúbajnokságban készültek a svájci viadalra. A világversenyre minden résztvevő ország 20 játékost nevezhetett. A felkészülés már 2016-ban elkezdődött, azóta a leányok túl vannak már 73 közös edzésen, számos edzőmérkőzésen és nemzetközi tornán, valamint a hazai bajnokság megméretésein.

Az U19-es leány világbajnokságra kiutazó magyar stáb

Győzelemmel kezdtek a mieink az U19-es leány világbajnokságon

A világbajnokságon egy alsó és egy felső osztályban ‒ A és B divízióban ‒ , ezeken belül pedig két-két négyes csoportban vetélkednek az egyes országok válogatottjai. A magyarok kvartettjében Oroszország, Kanada és Új-Zéland kapott helyet, s a legjobb két ország jut az elődöntőbe, ahogyan a másik ágról is, ahol Lettország, Ausztria, Ausztrália és az Egyesült Államok szerepel. Végül az elődöntők győztesei küzdenek meg a magasabb osztályba való feljutásért vasárnap, és ezen a napon derül ki az is, hogy onnan ki esik vissza az alsóbb kategóriába.

Jackzó Róbert Gyula, a Magyar Floorball Szakszövetség főtitkára a megméretés előtt úgy nyilatkozott, hogy nehéz megjósolni az erőviszonyokat.

"Mindig változó, hogy az egyes országok utánpótlásai éppen hogyan teljesítenek, de az elődöntőbe jutás szerintem egy reális elvárás a magyar lányoktól. A legnagyobb diadal természetesen a feljutás lenne, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fog tenni érte a csapat.

A nyitány jól sikerült, hiszen a mieink a várakozásnak megfelelően könnyed, 5‒1-es győzelmet arattak Új-Zéland ellen. Az első siker egy percig nem forgott veszélyben; magabiztos játékkal kerekedtek ellenfelük fölé a magyar játékosok.

D-csoport, 1. mérkőzés (május 2., szerda, Herisau, Svájc)
Magyarország ‒ Új-Zéland 5‒1
A magyar U19-es leányválogatott kerete:
Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat további világbajnoki mérkőzései (St. Gallen & Herisau, Svájc): május 3., csütörtök, 16 óra: Magyarország‒Kanada, május 4., péntek, 19 óra: Magyarország‒Oroszország

Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS