utanpotlassport.hu 2018.05.02 21:29 Frissítve: 2018.05.02 21:34

Floorball: Új-Zéland ellen nyert a vb-n az U19-es leányválogatott

Győzelemmel kezdett a magyar U19-es leányválogatott a floorballozók korosztályos világbajnokságán, Svájcban. A mieink 5‒1-re verték Új-Zéland együttesét, s magabiztosan várhatják a folytatást. A szerdától-vasárnapig tartó viadalon nyolc-nyolc ország lép pályára két divízióban, köztük a Varsányi Zsuzsanna vezette magyar csapat is, mely két év után újra megküzdhet a feljutásért.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szerdán kezdődött a svájci St. Gallenben és Herisauban az U19-es leány floorballozók világbajnoksága, amelyen a magyar utánpótlás-válogatott is érdekelt. A küzdelmek vasárnapig tartanak, s kiderül, melyik ország lesz 2018 világbajnoka, valamint, hogy melyik az a két csapat, amelyik helyet cserél a két divízióban.

2017-ben a fiúkon volt a sor, már ami a floorballosok utánpótlás-világversenyeit illeti. Egy évvel korábban a Varsányi Zsuzsanna vezette leányválogatott csapott össze korosztálya másodvonalával a kanadai U19-es világbajnokság B divíziójában, a remélt feljutás azonban elmaradt.

A 2018-as esztendő ismét az U19-es leányokról szól, akik a hazai U17-es fiúbajnokságban készültek a svájci viadalra. A világversenyre minden résztvevő ország 20 játékost nevezhetett. A felkészülés már 2016-ban elkezdődött, azóta a leányok túl vannak már 73 közös edzésen, számos edzőmérkőzésen és nemzetközi tornán, valamint a hazai bajnokság megméretésein.

Az U19-es leány világbajnokságra kiutazó magyar stáb

Győzelemmel kezdtek a mieink az U19-es leány világbajnokságon

A világbajnokságon egy alsó és egy felső osztályban ‒ A és B divízióban ‒ , ezeken belül pedig két-két négyes csoportban vetélkednek az egyes országok válogatottjai. A magyarok kvartettjében Oroszország, Kanada és Új-Zéland kapott helyet, s a legjobb két ország jut az elődöntőbe, ahogyan a másik ágról is, ahol Lettország, Ausztria, Ausztrália és az Egyesült Államok szerepel. Végül az elődöntők győztesei küzdenek meg a magasabb osztályba való feljutásért vasárnap, és ezen a napon derül ki az is, hogy onnan ki esik vissza az alsóbb kategóriába.

Jackzó Róbert Gyula, a Magyar Floorball Szakszövetség főtitkára a megméretés előtt úgy nyilatkozott, hogy nehéz megjósolni az erőviszonyokat.

"Mindig változó, hogy az egyes országok utánpótlásai éppen hogyan teljesítenek, de az elődöntőbe jutás szerintem egy reális elvárás a magyar lányoktól. A legnagyobb diadal természetesen a feljutás lenne, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fog tenni érte a csapat.

A nyitány jól sikerült, hiszen a mieink a várakozásnak megfelelően könnyed, 5‒1-es győzelmet arattak Új-Zéland ellen. Az első siker egy percig nem forgott veszélyben; magabiztos játékkal kerekedtek ellenfelük fölé a magyar játékosok.

D-csoport, 1. mérkőzés (május 2., szerda, Herisau, Svájc)
Magyarország ‒ Új-Zéland 5‒1
A magyar U19-es leányválogatott kerete:
Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat további világbajnoki mérkőzései (St. Gallen & Herisau, Svájc): május 3., csütörtök, 16 óra: Magyarország‒Kanada, május 4., péntek, 19 óra: Magyarország‒Oroszország

Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.

2019.07.21 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A birkózók szerezték a magyar küldöttség első érmét az azeri fővárosban zajló EYOF-on. A szabadfogás 55 kg-os súlycsoportjában a szegedi Kiss Benedek lengyel, finn és – a bronzmérkőzésen – ukrán ellenfelet győzött le. A kötöttfogású Vitek Amadeusz kilencedik lett.

2019.07.21 09:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak jártunk utána, miért jó a műugrás?

2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.