HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.02 21:29 Frissítve: 2018.05.02 21:34

Floorball: Új-Zéland ellen nyert a vb-n az U19-es leányválogatott

Győzelemmel kezdett a magyar U19-es leányválogatott a floorballozók korosztályos világbajnokságán, Svájcban. A mieink 5‒1-re verték Új-Zéland együttesét, s magabiztosan várhatják a folytatást. A szerdától-vasárnapig tartó viadalon nyolc-nyolc ország lép pályára két divízióban, köztük a Varsányi Zsuzsanna vezette magyar csapat is, mely két év után újra megküzdhet a feljutásért.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szerdán kezdődött a svájci St. Gallenben és Herisauban az U19-es leány floorballozók világbajnoksága, amelyen a magyar utánpótlás-válogatott is érdekelt. A küzdelmek vasárnapig tartanak, s kiderül, melyik ország lesz 2018 világbajnoka, valamint, hogy melyik az a két csapat, amelyik helyet cserél a két divízióban.

2017-ben a fiúkon volt a sor, már ami a floorballosok utánpótlás-világversenyeit illeti. Egy évvel korábban a Varsányi Zsuzsanna vezette leányválogatott csapott össze korosztálya másodvonalával a kanadai U19-es világbajnokság B divíziójában, a remélt feljutás azonban elmaradt.

A 2018-as esztendő ismét az U19-es leányokról szól, akik a hazai U17-es fiúbajnokságban készültek a svájci viadalra. A világversenyre minden résztvevő ország 20 játékost nevezhetett. A felkészülés már 2016-ban elkezdődött, azóta a leányok túl vannak már 73 közös edzésen, számos edzőmérkőzésen és nemzetközi tornán, valamint a hazai bajnokság megméretésein.

Az U19-es leány világbajnokságra kiutazó magyar stáb

Győzelemmel kezdtek a mieink az U19-es leány világbajnokságon

A világbajnokságon egy alsó és egy felső osztályban ‒ A és B divízióban ‒ , ezeken belül pedig két-két négyes csoportban vetélkednek az egyes országok válogatottjai. A magyarok kvartettjében Oroszország, Kanada és Új-Zéland kapott helyet, s a legjobb két ország jut az elődöntőbe, ahogyan a másik ágról is, ahol Lettország, Ausztria, Ausztrália és az Egyesült Államok szerepel. Végül az elődöntők győztesei küzdenek meg a magasabb osztályba való feljutásért vasárnap, és ezen a napon derül ki az is, hogy onnan ki esik vissza az alsóbb kategóriába.

Jackzó Róbert Gyula, a Magyar Floorball Szakszövetség főtitkára a megméretés előtt úgy nyilatkozott, hogy nehéz megjósolni az erőviszonyokat.

"Mindig változó, hogy az egyes országok utánpótlásai éppen hogyan teljesítenek, de az elődöntőbe jutás szerintem egy reális elvárás a magyar lányoktól. A legnagyobb diadal természetesen a feljutás lenne, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fog tenni érte a csapat.

A nyitány jól sikerült, hiszen a mieink a várakozásnak megfelelően könnyed, 5‒1-es győzelmet arattak Új-Zéland ellen. Az első siker egy percig nem forgott veszélyben; magabiztos játékkal kerekedtek ellenfelük fölé a magyar játékosok.

D-csoport, 1. mérkőzés (május 2., szerda, Herisau, Svájc)
Magyarország ‒ Új-Zéland 5‒1
A magyar U19-es leányválogatott kerete:
Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat további világbajnoki mérkőzései (St. Gallen & Herisau, Svájc): május 3., csütörtök, 16 óra: Magyarország‒Kanada, május 4., péntek, 19 óra: Magyarország‒Oroszország

Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

2018.05.18 16:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Nemzeti Kézilabda Akadémia idén harmadszor rendezi meg utánpótlásprogramját, a Lurkófesztivált. A szombati egész napos rendezvény a 6-10 év közötti korosztálynak szól, és várhatóan közel négyszáz gyermeket érint, akik a projektben szereplő tíz iskolát képviselik majd a balatonboglári sportcsarnokban.

2018.05.15 19:13:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kialakult az elődöntő mezőnye az U17-es, angliai labdarúgó Európa-bajnokságon. A nyolc között a belgák és a spanyolok párharca ígérkezett a legkiélezettebb mérkőzésnek, ám mégis a holland-ír találkozó torkollott tizenegyespárbajba. A csoportkörben a portugálokat megelőző norvégok és svédek egyaránt búcsúztak, így a döntőbe jutásért az olaszok és a belgák, illetve a hollandok és az angolok csapnak össze.

2018.05.05 08:53:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bernáth Imre életében kétszeresen is emlékezetes nap lehet május hatodika. Egyfelől azért, mert az ökölvívók serdülőválogatottjának tagjaként szerepelhet a szerbek elleni korosztályos csapattalálkozón, másfelől mert aznap ünnepli 14. születésnapját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS