Floorball: Új-Zéland ellen nyert a vb-n az U19-es leányválogatott

Vágólapra másolva!
2018.05.02. 21:29
Címkék
Győzelemmel kezdett a magyar U19-es leányválogatott a floorballozók korosztályos világbajnokságán, Svájcban. A mieink 5‒1-re verték Új-Zéland együttesét, s magabiztosan várhatják a folytatást. A szerdától-vasárnapig tartó viadalon nyolc-nyolc ország lép pályára két divízióban, köztük a Varsányi Zsuzsanna vezette magyar csapat is, mely két év után újra megküzdhet a feljutásért.

Sztrik Martinutanpotlassport.hu Szerdán kezdődött a svájci St. Gallenben és Herisauban az U19-es leány floorballozók világbajnoksága, amelyen a magyar utánpótlás-válogatott is érdekelt. A küzdelmek vasárnapig tartanak, s kiderül, melyik ország lesz 2018 világbajnoka, valamint, hogy melyik az a két csapat, amelyik helyet cserél a két divízióban.Sztrik Martinutanpotlassport.hu Szerdán kezdődött a svájci St. Gallenben és Herisauban az U19-es leány floorballozók világbajnoksága, amelyen a magyar utánpótlás-válogatott is érdekelt. A küzdelmek vasárnapig tartanak, s kiderül, melyik ország lesz 2018 világbajnoka, valamint, hogy melyik az a két csapat, amelyik helyet cserél a két divízióban.

2017-ben a fiúkon volt a sor, már ami a floorballosok utánpótlás-világversenyeit illeti. Egy évvel korábban a Varsányi Zsuzsanna vezette leányválogatott csapott össze korosztálya másodvonalával a kanadai U19-es világbajnokság B divíziójában, a remélt feljutás azonban elmaradt.

A 2018-as esztendő ismét az U19-es leányokról szól, akik a hazai U17-es fiúbajnokságban készültek a svájci viadalra. A világversenyre minden résztvevő ország 20 játékost nevezhetett. A felkészülés már 2016-ban elkezdődött, azóta a leányok túl vannak már 73 közös edzésen, számos edzőmérkőzésen és nemzetközi tornán, valamint a hazai bajnokság megméretésein.

Az U19-es leány világbajnokságra kiutazó magyar stáb
Az U19-es leány világbajnokságra kiutazó magyar stáb

Győzelemmel kezdtek a mieink az U19-es leány világbajnokságon

A világbajnokságon egy alsó és egy felső osztályban‒ A és B divízióban ‒ , ezeken belül pedig két-két négyes csoportban vetélkednek az egyes országok válogatottjai. A magyarok kvartettjébenOroszország, Kanada és Új-Zéland kapott helyet, s a legjobb két ország jut az elődöntőbe, ahogyan a másik ágról is, ahol Lettország, Ausztria, Ausztrália és azEgyesült Államok szerepel. Végül az elődöntők győztesei küzdenek meg a magasabb osztályba való feljutásért vasárnap, és ezen a napon derül ki az is, hogy onnan ki esik vissza az alsóbb kategóriába.

Jackzó Róbert Gyula, a Magyar Floorball Szakszövetség főtitkára a megméretés előtt úgy nyilatkozott, hogy nehéz megjósolni az erőviszonyokat.

"Mindig változó, hogy az egyes országok utánpótlásai éppen hogyan teljesítenek, de az elődöntőbe jutás szerintem egy reális elvárás a magyar lányoktól. A legnagyobb diadal természetesen a feljutás lenne, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fog tenni érte a csapat.

Anyitány jól sikerült, hiszen a mieink a várakozásnak megfelelően könnyed, 5‒1-es győzelmet arattak Új-Zéland ellen. Az első siker egy percig nem forgott veszélyben; magabiztos játékkal kerekedtek ellenfelük fölé a magyar játékosok.

D-csoport, 1. mérkőzés (május 2., szerda, Herisau, Svájc)
Magyarország ‒ Új-Zéland 5‒1
A magyar U19-es leányválogatott kerete:
Kapusok: Judák Anna, Rácz Anna Mezőnyjátékosok: Benyó Blanka, Fertőszögi Zsófia, Fülöp Anna, Galambos Eszter, Gönczi Eszter, Magyar Petra, Nánási Enikő, Nyerges Dóra, Odor Gréta, Oravecz Kinga, Pádár Kitti, Pakodi Csenge, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tényi Anna, Tóth Marcella, Trombitás Anna, Turi-Kováts Katalin Vezetőedző: Varsányi Zsuzsanna

A csapat további világbajnoki mérkőzései (St. Gallen & Herisau, Svájc):május 3., csütörtök, 16óra: Magyarország‒Kanada, május 4., péntek, 19 óra: Magyarország‒Oroszország

Egyéb korosztályos hírek FLOORBALLBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik