Férfi kosár: a Falco elkezdte a fiatalítást a következő évadra

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.11. 11:21
Címkék
A következő évadtól érvénybe lépő fiatalszabályt szem előtt tartva, a Szombathely férfi kosárlabdacsapata hétfőn két 23 év alatti játékos szerződtetését is bejelentette.

Már az új, a tervek szerint októberben induló szezonra készül a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapata. A szervezkedésnek pedig a fiatalítás is része, hiszen a következő évadtól lép érvénybe a szabály, miszerint az NB I alapszakaszának során az első félidőben végig pályán kell lennie egy 23 évnél fiatalabb magyar játékosnak.

A 20 éves Dancsecs András visszatért Szombathelyre Forrás: falcokc.com
A 20 éves Dancsecs András visszatért Szombathelyre Forrás: falcokc.com

A 20 éves Dancsecs András visszatért Szombathelyre  •  Forrás: falcokc.com

Hétfőn két fiatal játékos szerződtetéséről tudunk beszámolni – fogalmazott a falcokc.com-nak Gráczer György klubelnök.– Egyik új igazolásunk a 22 esztendős Doktor Péter, a másik a még mindig csak 20 éves Dancsecs András.”

Doktor a Körmend utánpótláscsapataiban kezdett kosarazni, 16 évesen már a felnőttcsapatban is bemutatkozott, majd a ZTE-ben folytatta, ahol 3 évadot húzott le. Az elmúlt, csonka idényben háromszor volt kezdő a húsz mérkőzésen és átlagosan 13,9 percet töltött a parketten, valamint 2,4 pont fűződik a nevéhez. A 190 cm magas hátvéd az U16-os, az U18-as és az U20-as válogatottban is többször szerepelt.

A Falco saját nevelésű játékosa, Dancsecs a 2017/2018-as bajnokságban játszott először a felnőttcsapatban, majd ösztöndíjjal az Egyesült Államokban tanult és kosarazott egy évet, de a legutóbbi szezonban már a Nyíregyházában pattogtatta a labdát. A 186 cm magas védőre ugyanúgy számítottak a korosztályos válogatottak, mint Doktorra, tavaly az U20-as nemzeti együttesben a portugáliai Eb-n 6 meccsen 9,5 pontot átlagolt.

A klub bejelentésében azt is tudatta, mindkét kosárlabdázóval egyéves szerződést kötött.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik