HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.17 15:30 Frissítve: 2018.04.17 15:51

Fallabda: kevés induló, magas színvonal az utánpótlás ob-n

Lezajlott az utánpótláskorúak országos bajnoksága szombaton a budapesti Gold Squash Klubban. A korábbi évek tendenciáját követve idén sem volt sok induló, azonban a kis létszám magas színvonalat hozott, s a tizenegy kategória 55 versenyzője izgalmas megméretésen van túl.

HIRDETÉS

Sztrik Martinutanpotlassport.hu  Szombaton rendezték az utánpótláskorú fallabdázók országos bajnokságát. Az előző évek tendenciáját követve idén is mérsékelt volt a létszám, ‒ mindössze 55 induló vett részt a megméretésen ‒ de magas színvonalon játszottak a fiatalok. A budapesti Gold Squash Klubban megrendezett tornán tizenegy kategóriába sorolták be a versenyzőket, természetesen korcsoportok szerint.

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

Az idei utánpótláskorú ob-n tizenegy kategóriában összesen 55 versenyző küzdött meg a végső győzelemért  •  Fotó: Magyar Fallabda Szövetség

A szokásos csoportosítás ‒ 11, 13, 15, 17 és 19 évesek ‒ mellett idén először a kilencesztendősek között is tartottak körmérkőzéseket, ezek után pedig mindenki gazdagabb lett egy emlékplakettel. Ebben a korosztályban nem rangsorolták a résztvevőket, a fiúk és leányok vegyes kategóriájának versenyzői egyaránt győztesként hagyták el a pályát, így semmi sem rontotta el a játék örömét.

Az „idősebbek” küzdelmeiben már nagyobb volt a drukk. Az U13-as fiúk csoportjában Pavlovszky Péter bukott szett nélkül, a papírformának megfelelően nyert. Az U13-asok között Komlódi Regő, az U15-ös korosztályban pedig Jeszenszky Zoltán diadalmaskodott szoros küzdelemben. A legnagyobb figyelem ugyanakkor a Dévald testvérekre irányult, akik egyebek mellett részt vettek a nemrég megrendezett lengyelországi Európa-bajnokságon is. A fiatalabbik testvér, Tamás a 17 évesek kategóriájában magabiztos játékkal, vesztett szett nélkül nyert, ahogyan bátyja, ‒ az Eb-n a legjobb magyar eredményt elérő ‒ Péter is tette a legidősebbek között.

A leányok versengése is magas színvonalat hozott. A 11 és 13 évesek csoportját ugyan összevonták, de külön a díjazták. Ennek következtében az U11-esek közt Juhász Nóra, míg az U13-asok között Varga Lorena nyakába került a legfényesebb érem. A serdülő és ifjúsági korúaknál U15-ben Chukwu Hannah Chinyere, U17-ben Filyó Borbála, U19-ben pedig Szunomár Blanka győzött. Hármuk sikerének értékét növeli, hogy vereség nélkül zárták a csoportmeccseket, így tornát is.

Farkas János, utánpótlás szövetségi kapitány a sportági szövetség honlapján úgy értékelt:

„Összességében csekély létszámú, de színvonalas mérkőzéseket hozó ob-n vagyunk túl. Arra  kell törekednünk, hogy a közeljövőben a létszámot is megemeljük, hiszen meggyőződésem, hogy azok a fiatal játékosok, akik remekeltek ezen a versenyen, nemzetközi szinten is megállják a helyüket.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS