Fallabda: nem jutott a legjobb nyolc közé egyik csapatunk sem az Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 09:14
Címkék
Nem sikerült a nagy bravúr egyik korosztályos csapatunknak sem az U13-as és U15-ös csapat Európa-bajnokságon. Mindkét magyar együttes a 9. helyért folytathatja a küzdelmeket.

K. N.− utanpotlassport.huVéget értek a csoportmérkőzések a svédországi fallabda csapat Eb-n. A magyaroknak nem sikerült a bravúr, mind a 15 év alattiak, mind pedig a két évvel idősebbek csak a 9. helyért folytathatják szereplésüket.K. N.− utanpotlassport.huVéget értek a csoportmérkőzések a svédországi fallabda csapat Eb-n. A magyaroknak nem sikerült a bravúr, mind a 15 év alattiak, mind pedig a két évvel idősebbek csak a 9. helyért folytathatják szereplésüket.

Az U15-ös korosztályt felügyelő Kohlrusz Balázs a Rózsa Emma, Jeszenszky Zoltán, Sárkány László hármasnak szavazott bizalma a délelőtti, spanyolok elleni mérkőzésre. A lányok meccsén Emma 3−0-s vereséggel indított. A fiúk küzdelmét Jeszenszky jól kezdte, megnyerte ugyanis az első szettet, ám a folytatásban a spanyolok egyes számú játékosa érvényesítette a papírformát, és legyőzte a magyar játékost, ezzel a párharc sorsa már el is dőlt a spanyolok javára. Az utolsó összecsapást Sárkány vívta, s megvédte a csapat becsületét: 3−0-ra legyőzte ellenfelét. Összesítésben tehát 2−1-re a spanyolok nyerték a meccset.

Az U15-ös csapat nagy csatában legyűrte a finneket Fotó: MFSZ
Az U15-ös csapat nagy csatában legyűrte a finneket Fotó: MFSZ

Az U15-ös csapat nagy csatában legyűrte a finneket  •  Fotó: MFSZ

A délután volt a fontosabb az U15-ös korosztály számára, ugyanis Finnország következett. Jeszenszky kezdett, ám nem jól, a finn játékos 3−0-ra nyert. A soron következő Rózsa Emma számára ezúttal nagyobb volt a tét, mint a délelőtti meccsen, hiszen ha kikap, a finnek nyernek. A magyar lány viszont nagyszerűen helytállt a falak közt, és 3−0-val elhozta a meccset. Harmadikként Sárkány helyett Szabó Kende lépett pályára, aki a jó kezdés után a második játszmát ugyan elvesztette, végül remekül helytállva 3−1-re győzött, így ez a korosztályunk a csoport 4. helyén zárt. A folytatásban a 9. helyért harcolhatnak Kohlrusz Balázs tanítványai, először mindjárt Oroszország ellen.

Az U17-eseknek hatalmas akadályt kellett volna leküzdeniük, hogy továbbjussanak. Mindkét második fordulóbeli meccsét meg kellett volna nyernie a Farkas Józsefirányította csapatnak. Ez azért sem ígérkezett sétagaloppnak, mert Wales papíron előrébb rangsorolt csapatnak számít, mint a magyar. Ráadásul a nyitónapon megsérült Dévald Tamás, így az esélyek tovább csökkentek.

Wales túl nagy falat volt az U17-esek számára Fotó: MFSZ
Wales túl nagy falat volt az U17-esek számára Fotó: MFSZ

Wales túl nagy falat volt az U17-esek számára  •  Fotó: MFSZ

Lengyelország állt a mieinkkel szemben a délelőtti mérkőzésen.Laskai Vanda kezdett, aki legyűrte ellenfelét.Nagy Simonnak a vállán nem kis teher nehezedett. Nyernie kellett a győzelemhez, ha nem sikerül, az utolsó meccs dönt a párharcról és a magyarok sorsáról. Nem sikerült. Simon megszorongatni sem nagyon tudta ellenfelét, így terhet átrakta Rózsa Barnabás vállára. A lengyel fiú nem kegyelmezett. Barnabásnak voltak ugyan felvillanásai, ám eredményen ez nem sokat kozmetikázott, a vége 0−3 lett. Így a lengyelek 2−1-re nyerték a mérkőzést.

Délután Wales volt az ellenfél. Chukwu Hanna győzelemmel kezdett, így a fiúk közül megint legalább az egyiküknek nyernie kellett volna a párharcgyőzelemhez. Sajnos, sem Nagy Simon, sem Rózsa Barnabás nem tudta győzelemre váltani felvillanásait. Utóbbi ugyan nyert egy gémet, ám az kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Az utolsó meccset 3−1-re a walesi fiú nyerte, a párharcot pedig 2−1-re ellenfelünk. Az U17-es csapat is negyedikként végzett csoportjában, így szintén a 9. helyért harcolhat a folytatásban.

További korosztályos hírekFALLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik