EYOF, kézilabda: a leányválogatott a norvégok legyőzésével négy közé jutott

Vágólapra másolva!
2017.07.25. 17:00
Címkék
A magyar csapatok közül elsőként – és remélhetőleg nem utolsóként – a leány-kézilabdaválogatott jutott a négy közé a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Bohus Bea együttese tizenegy góllal verte a norvégokat, azzal már biztosan a csoport élén végez.

Lakner Gábor A párosítás alapján mindenképpen az Audi Arénában volt a helyünk a győri EYOF kézilabdatornájának első keddi mérkőzésén. A leányok mezőnyében magyar-norvég összecsapással indult a nap, a felnőttek között pedig nem akármilyen rangadónak számít ez a csata.Lakner Gábor A párosítás alapján mindenképpen az Audi Arénában volt a helyünk a győri EYOF kézilabdatornájának első keddi mérkőzésén. A leányok mezőnyében magyar-norvég összecsapással indult a nap, a felnőttek között pedig nem akármilyen rangadónak számít ez a csata.

 

Nagy tervekkel utazik az EYOF-ra az ifjúsági leányválogatott Forrás: NEKA
Nagy tervekkel utazik az EYOF-ra az ifjúsági leányválogatott Forrás: NEKA

A hollandok után a norvégokat is kiütötte a magyar csapat

 

Hogy U17-es korban azért jobban állunk, mint az északiak, azt azért jelezték az EYOF előtt lejátszott edzőmérkőzések. A két együttes kétszer is összecsapott Balatonbogláron, az első találkozót 30-20-ra, a másodikat pedig 25-20-ra nyerték a mieink. Ezt a két mérkőzést ugyanakkor most nem lehetett alapul venni, mert a norvégok más összeállításban érkeztek Győrbe, így a szakmai stáb a románok ellen egy góllal megnyert mérkőzésük alapján készítette fel a lányokat.

A hollandokat előző nap 43-26-ra legyőző magyar csapat álomszerűen kezdett, a 8. percben már 6-1-re vezetett, időt is kért a norvégok edzője. Szavai hatottak, mert csapata a következő öt percben egyetlen gólra zárkózott fel. Aztán a válogatottunk összeszedte magát, és a szünetre öt góllal ellépett ellenfelétől (14-9). A második félidőben egy-két gólt folyamatosan hozzátoldott a különbséghez, az utolsó előtt percben pedig emberelőnyben támadhatott a tízgólos vezetésért. Kácsor Gréta góljával meglett a közte tíz, így a közönség ismét rászámolhatott az ellenfélre. Még egyet dobtak a végén a mieink, a 26-15-ös magyar siker csoportelsőséget és elődöntőt ért.

„Nagyon fontos győzelmet arattunk, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Ha a tiszta helyzeteinket bedobjuk, még nagyobb lehetett volna a különbség. Picit a felszabadultságot hiányoltuk a lányokból, de mégiscsak a norvégok ellen játszottunk” – értékelt közösen Bohus Bea vezetőedző és Woth Péter másodedző.

Csapatunk legeredményesebb játékosa a 9 gólt szerző Pál Tamara volt, aki győri játékosként kétszeresen is hazai pályán szerepelhet.

„Nagyon jól kezdtünk, de hat-egy után picit elaludtunk támadásban, a védekezéssel szerencsére ekkor sem volt gond. Aztán a félidőben nagy levegőt vettünk, összeszedtük magunkat, és magabiztosan nyertünk. Valóban hazai pályán játszhatok, de kicsit más így azért, hogy nem hosszában, hanem keresztben van a pálya. Igyekszünk kizárni a külvilágot mérkőzés közben, de a közönség támogatása így is eljut hozzánk, és erőt ad. Úgy érzem, jól összeállt a csapatunk, a pályán és azon kívül is egységesek vagyunk, várjuk a románok elleni utolsó csoportmeccset, és aztán a folytatást.”

EYOF, LEÁNY KÉZILABDATORNA
A csoport, 2. forduló
Magyarország – Norvégia 26-15 (14-9)
A legjobb góldobók: Pál 8, Schatzl 5, Arany, Kácsor, Kuczora 2-2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik