HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.13 22:06 Frissítve: 2019.02.18 18:12

Téli EYOF: curlingcsapatunk legyőzte Csehországot

A 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) harmadik versenynapján nem született újabb magyar érem. Curlingeseink egy győzelmet arattak és egy mérkőzésüket elvesztették, míg alpesi sízőink a mezőny második felében végeztek. Műkorcsolyában bemutatkozott Láng Júlia, aki a hetedik helyen várja a csütörtöki szabadkorcsolyázó programot.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.huA szerdai napon nem rendeztek versenyeket rövid pályás korcsolyázásban és sífutásban sem, viszont a rövidprogrammal elkezdődtek a műkorcsolyázók versenye. Láng Júlia 50.78 ponttal a hetedik helyen végzett a 29 fős mezőnyben. Csütörtökön a magyar lány a szabadkorcsolyázásban lép jégre.

Biztatóan kezdte az olimpiai fesztivált Láng Júlia Forrás: MOB/Szalmás Péter

Biztatóan kezdte az olimpiai fesztivált Láng Júlia  •  Forrás: MOB/Szalmás Péter

Vegyes curlingcsapatunk a csoport második helyéről várta a folytatást. A Biró Blanka, Dobor Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Sebestyén összetételű együttes a csoportelső britekkel csapott össze, és 7−2 arányban vereséget szenvedett. Este azonban győzelemnek örülhettünk: izgalmas mérkőzésen, 5-2-es hátrányból fordítva 11-6 arányban legyőztük a cseh válogatottat, így az A csoport 3. helyén állunk. A negyedik versenynapon, csütörtökön a végső győzelemre is esélyes dánokkal játszik együttesünk.

Az alpesi sízők versenyében a lányok óriás-műlesiklás futamait rendezték, és a mieink ismételten a mezőny második felében végeztek: a délelőtti futamban Hozmann Szonja a 47., Majtényi Hanna az 53. helyen végzett, míg Tóth Zita kiesett.

Csütörtökön ismét sífutóversenyeket rendeznek, míg a rövid pályás gyorskorcsolyázóknak újabb pihenőnap következik.

A csütörtöki nap magyar vonatkozású eseményei (február 14.):
Óriás-műlesiklás (Praca/Jahorina):
10:00: 1. futam. 12:30: 2. futam.
Hozmann Szonja, Majtényi Hanna, Tóth Zita
Curling (Peki Pale sportcsarnok):
13:30: Magyarország-Dánia (A csoport)
Biró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén
Műkorcsolya (Skenderija Csarnok)
13:00-17:45: lányok, szabadkorcsolyázás
Láng Júlia
Sífutás (Veliko Polje):
10:30-11:10: lányok, sprint klasszikus stílus, előfutamok
Kocsik Nóra, Laczkó Evelin
11:20-12:10: fiúk, sprint klasszikus stílus, előfutamok
Balog Zoárd Ákos
13:00-15:00: sprint döntők

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.