EYOF: bronzért birkózhat a szabadfogású Kiss Benedek

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 12:19
Címkék
Elérkezett a várva várt nap: megkezdődtek a küzdelmek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). Az ünnepélyes megnyitó vasárnap 18 órakor kezdődik, a magyar zászlót Farkas Bence, korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes cselgáncsozó viszi. A 10 sportágból kettőben indult útjára a küzdelem már a fergetegesnek ígérkező ceremónia előtt, teniszben Páll Noel, Pesti Balázs, Bartha Panna és Kántor Anna lép pályára. Birkózóink közül az 55 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre a szabadfogásban Kiss Benedek, a kötöttben pedig Vitek Amadeusz. Utóbbi a 9. helyen végzett, míg a szegedi Kiss Benedek

Munkatársainktól – utanpotlassport.hu A baki multisportesemény ünnepélyes megnyitójára ugyan vasárnap este kerül sor, versenyeket már a hivatalos ceremónia előtt is rendeznek, sőt birkózásban már érmekért is küzdhetnek a legjobbak. Magyarország 88 reménységgel képviselteti magát az EYOF-on, az első napon négy teniszezőnek és két birkózónak szurkolhatunk.Munkatársainktól – utanpotlassport.hu A baki multisportesemény ünnepélyes megnyitójára ugyan vasárnap este kerül sor, versenyeket már a hivatalos ceremónia előtt is rendeznek, sőt birkózásban már érmekért is küzdhetnek a legjobbak. Magyarország 88 reménységgel képviselteti magát az EYOF-on, az első napon négy teniszezőnek és két birkózónak szurkolhatunk.

A nyitóünnepséget a Kristálypalotában rendezik
A nyitóünnepséget a Kristálypalotában rendezik

A nyitóünnepséget a Kristálypalotában rendezik

 

15:40

Kiss Benedek kibirkózta az EYOF első magyar érmét

A szabadfogás 55 kg-os súlycsoportjának bronzmérkőzésén Benedek technikai tussal, 10–0-ra verte az ukrán Jehor Pant, azzal szerezte meg a fesztivál első magyar érmét.

Az olasz Simone Vincenzo Piroddu, aki a negyeddöntőben legyőzte a szegedi versenyzőt, a fináléban is diadalmaskodott: 10–5-re győzte le az azeri Naszirovot.

A kötöttfogású Vitek Amadeusz a 9. helyen végzett.

Részletes beszámoló később.

12: 20

A szabadfogású Kiss Benedek bronzért birkózhat

Mindkét fogásnem 55 kg-os súlycsoportjának volt magyar szereplője a birkózásban. A kötöttfogású Vitek Amadeusz a negyeddöntőben 3–1-re kikapott a török Bekir Atestől, aki azonban nem jutott döntőbe, így Vitek kiesett.

A szabadfogásban Kiss Benedek tussal nyert a lengyel Soltys ellen, majd technikai tussal (0–10) alulmaradt az idei kadét Európa-bajnokkal, az olasz Simone Vincenzo Pirodduval szemben. A legyőzője döntőbe jutott, így Kiss a vigaszágon folytathatta. Ott 8–1-re megverte a finn Roni Nevalainent. A magyar idő szerint 14 órakor kezdődő helyosztókon az ukrán Jehor Pan ellen birkózik a bronzéremért.

8:50

Az idei korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes judoka, Farkas Bence viszi a magyar zászlót a baki, 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyitóján, amelyre vasárnap, magyar idő szerint 18 órától kerül sor az eredetileg az Eurovíziós Dalfesztiválra épített Kristálycsarnokban. Az 55 kg-os cselgáncsozó az RHDSE sportolója, felkészülését az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Hajtós Bertalan irányítja.

A MAGYAROK VASÁRNAPI PROGRAMJA
TENISZ.
7:00-15:00: fiú és leány egyes, 1. forduló (Páll Noel, Pesti Balázs, Bartha Panna, Kántor Anna)
BIRKÓZÁS. 8:30-13:30: szabadfogású fiúk 55 kg, selejtezők, elődöntők (Kiss Benedek)
BIRKÓZÁS. 8:30-13:30: kötöttfogású fiúk 55 kg, selejtezők, elődöntők (Vitek Amadeusz)
BIRKÓZÁS. 14:00-15:30: szabad- és kötöttfogású fiúk 55 kg, helyosztók

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik