Díjlovaglás: Magyarországon rendezik az ifjúsági Európa-bajnokságot

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 12:44
Címkék
Az idén először egy helyen rendezik meg az ifjúsági Európa-bajnokság összes kategóriáját a Pilisjászfaluban található Unikornis Lovardában.

A FEI (Fédération Equestre Internationale) ebben az évben külön engedélyt adott a Magyarországon élő Arie Yom Tovnak az ifjúsági díjlovas Európa-bajnokság megrendezésére, ráadásul minden kategóriában Magyarországé a jog az esemény lebonyolítására. A versenysorozat augusztus 10-14-ig a gyermek és junior-viadallal kezdődik, majd augusztus 18-22-ig a fiatal lovas & U25-ös kategóriával folytatódik, míg augusztus 26. és 30. között a pónibajnoksággal zárul.

Pilisjászújfaluban rendezik meg az ifjúsági díjlovas Eb-t
Pilisjászújfaluban rendezik meg az ifjúsági díjlovas Eb-t

Pilisjászújfaluban rendezik meg az ifjúsági díjlovas Eb-t

A bajnokságoknak az Unikornis Lovarda ad otthont Pilisjászfaluban. Az elmúlt három hónapban jelentős beruházás történt a lovardában annak érdekében, hogy minőségi nemzetközi létesítményt hozzanak létre az Európa bajnokság számára.

„Szeretjük és fontosnak tartjuk ezt a sportot, különösen ebben a kritikus időszakban, amelyet a koronavírus okozott. Számos országtól és lovasszövetségtől kaptunk felkérést, hogy helyszínt biztosítsunk a versenyeknek. Mindent megteszünk, hogy ne csak a rendezés, de az egészségügyi szabályok betartása is a legmagasabb szinten történjen a versenyzők és szervezők számára is: a másfél méteres távolságtartás, az arcmaszkok használata a zárt helyiségekben és a kézfertőtlenítő gél használata alapelvárás lesz” – mondja a főszervező, Arie Yom Tov.

A verseny elővigyázatossági okokból zárt kapus lesz, de a szervezők online élő közvetítéssel jelentkeznek majd.

További korosztályos hírekLOVASSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik