Diákolimpia: tanárokat és tanulókat díjaztak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.23. 18:00
Címkék
Pedagógusok, iskolák, rendezőszervezetek képviselői vehették át ma ünnepélyes keretek között a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elismeréseit a Diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. Húsz tanár és tizenhat diák részesült jutalmazásban.

UP-info – utanpotlassport.hu A rendezvényen részt vett és beszédet mondott többek között Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, dr. Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, valamint Balogh Gábor, az MDSZ elnöke is. Közreműködött továbbá a junior világbajnok Háfra Noémi,a magyar női kézilabda válogatott tagja is.UP-info – utanpotlassport.hu A rendezvényen részt vett és beszédet mondott többek között Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, dr. Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, valamint Balogh Gábor, az MDSZ elnöke is. Közreműködött továbbá a junior világbajnok Háfra Noémi,a magyar női kézilabda válogatott tagja is.

A díjazottak elismerései, a ceremónia előtt Forrás: mdsz
A díjazottak elismerései, a ceremónia előtt Forrás: mdsz

A díjazottak elismerései a ceremónia előtt  •  Forrás: mdsz

Sikerekben és eredményekben gazdag tanévet zárt 2017/2018-ban a Diákolimpia versenysorozat, összesen mintegy 300 ezer nevezés érkezett, 18 ezren jutottak sportági döntőkbe.

A Magyar Diáksport Szövetség ötödik alkalommal részesítette elismerésben a diákokat és pedagógusokat, összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak.

A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legjobban teljesítettek az országos döntőkön. Minden megyéből, valamint a fővárosból is egy-egy pedagógus részesült jutalomban. A legeredményesebb iskolák kategóriájában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták.

A pedagógusok ösztönzésének, lelkesítésének sikere, ha az adott intézményi létszámhoz képest minél többen vesznek részt a versenyen. Ezt a motivációs tevékenységet ismeri el az Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód-díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Egy-egy sportesemény hangulatán visszatükröződik a szervezők lelkesedése, sport iránti szeretete. Az elhivatottság jutalma pedig a magas látogatottság és az elégedett résztvevők mellett a 2017/2018. tanévi diákolimpiai rendezvénye-díj, melyet idén is három rendező szervezet vehetett át. A sport nemcsak a győzelemről szól, hanem a tisztességes küzdelemről is: fair play díjban részesült Bakó Beatrix, a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola 7. osztályos tanulója.

A ceremónián Balogh Gáborígy fogalmazott: „A mai díjátadón nemcsak a legeredményesebb testnevelőket és iskolákat szeretnénk elismerni, hanem minden pedagógust és intézményt, akik nap mint nap dolgoznak a fiatal korosztály egészségéért, fittségéért. A Nemzeti Tehetség Program támogatásában megvalósuló Diákolimpia több évtizede biztosít megmérettetést az iskolásoknak, amelynek népszerűsége tovább emelkedik, hiszen idén 15 ezerrel több nevezés érkezett a versenysorozatba a tavalyihoz képest.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik