Darts: Kovács Tamara megnyerte az ankarai ifi Eb-t

UP-info UP-infoUP-info UP-info
Vágólapra másolva!
2019.07.13. 17:09
Címkék
A tizenhetedik meccsnyilát kihasználva 4:3-ra győzte le holland ellenfelét a törökországi ifjúsági darts Európa-bajnokság döntőjében Kovács Tamara. A fiúcsapat eközben a legjobb nyolcig menetelt.

Egyedül Kovács Tamara révén maradt magyar érdekeltség a törökországi Ankarában rendezett ifjúsági darts Európa-bajnokságon. A 14 éves leány egyéniben elődöntősként várta a kontinensverseny utolsó napját.

Kovács Tamara ifjúsági Európa-bajnok lett Ankarában Forrás: Magyar Darts Szövetség Facebook-oldal
Kovács Tamara ifjúsági Európa-bajnok lett Ankarában Forrás: Magyar Darts Szövetség Facebook-oldal

Kovács Tamara ifjúsági Európa-bajnok lett Ankarában  •  Forrás: Magyar Darts Szövetség Facebook-oldal

Szombaton pedig ott folytatta, ahol azelőtt abbahagyta. Az elődöntőben magabiztosan 3:0-lal intézte el angol riválisát, Beau Greavest, és akkor jöhetett a holland Lerena Rietbergen elleni aranycsata. A négy nyert legig tartó találkozó fordulatosan alakult: magyar szempontból 1:0, majd 1:2, végül pedig 3:2 után jutottak el a mindent eldöntő játékig.

A vége alighanem a nagy tét miatt izgulósra sikerült: a 3:2-nél elszalasztott lehetőségeket is beleszámítva a tizenhetedik meccsnyilát használta ki Kovács Tamara, és a dupla kilences szektorba küldött nyila ifjúsági Európa-bajnoki aranyérmet ért.

A fiúk mezőnyében három magyar fiatalnak is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást: Nagy Barnabás, Sárai Levente és Gévai Dávid Péter is abban a szakaszban búcsúzott. A csapatverseny negyeddöntőjében pedig alaposan megszorongatták a hollandokat, mindössze 9:5-ös vereséget szenvedtek.

További korosztályos híreinkDARTSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik