UP-info 2019.07.13 17:09 Frissítve: 2019.07.16 21:57

Darts: Kovács Tamara megnyerte az ankarai ifi Eb-t

A tizenhetedik meccsnyilát kihasználva 4:3-ra győzte le holland ellenfelét a törökországi ifjúsági darts Európa-bajnokság döntőjében Kovács Tamara. A fiúcsapat eközben a legjobb nyolcig menetelt.

Egyedül Kovács Tamara révén maradt magyar érdekeltség a törökországi Ankarában rendezett ifjúsági darts Európa-bajnokságon. A 14 éves leány egyéniben elődöntősként várta a kontinensverseny utolsó napját.

Kovács Tamara ifjúsági Európa-bajnok lett Ankarában Forrás: Magyar Darts Szövetség Facebook-oldal

Kovács Tamara ifjúsági Európa-bajnok lett Ankarában  •  Forrás: Magyar Darts Szövetség Facebook-oldal

Szombaton pedig ott folytatta, ahol azelőtt abbahagyta. Az elődöntőben magabiztosan 3:0-lal intézte el angol riválisát, Beau Greavest, és akkor jöhetett a holland Lerena Rietbergen elleni aranycsata. A négy nyert legig tartó találkozó fordulatosan alakult: magyar szempontból 1:0, majd 1:2, végül pedig 3:2 után jutottak el a mindent eldöntő játékig.

A vége alighanem a nagy tét miatt izgulósra sikerült: a 3:2-nél elszalasztott lehetőségeket is beleszámítva a tizenhetedik meccsnyilát használta ki Kovács Tamara, és a dupla kilences szektorba küldött nyila ifjúsági Európa-bajnoki aranyérmet ért.

A fiúk mezőnyében három magyar fiatalnak is a nyolcaddöntő jelentette a végállomást: Nagy Barnabás, Sárai Levente és Gévai Dávid Péter is abban a szakaszban búcsúzott. A csapatverseny negyeddöntőjében pedig alaposan megszorongatták a hollandokat, mindössze 9:5-ös vereséget szenvedtek.

További korosztályos híreink DARTSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

2019.07.03 19:47:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Óriásit úszott az FTC 16 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória a kazanyi junior Európa-bajnokság nyitónapján: 400 m vegyesen egyéni csúccsal lett ezüstérmes, utána pedig 800 m gyorson negyedikként ért be; a 4x100 méteres leány gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett.

2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.