Curling: a leányok hibátlanul jutottak tovább a B ligás junior-vb-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 13:39
Címkék
Ragyogóan teljesít eddig a finnországi Lohjában zajló B ligás junior-világbajnokságon a Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összeállítású leányválogatott. Nagy Gyöngyi tanítványai az összes csoportmérkőzésüket megnyerték, így folytathatják a harcot az A ligába kerülésért.

A hazai pálya előnyét élvező finneket is simán legyőzte a Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összetételű leányválogatott a Lohjában zajló B ligás junior-világbajnokság hétfői versenynapján. A lányok mindenféle tét nélkül léphettek a jéghez, elvégre már vasárnap eldőlt a csoportból való továbbjutásuk, miután Lengyelország legjobbjait is lepipálták (11–5).Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összetételű leányválogatott a Lohjában zajló B ligás junior-világbajnokság hétfői versenynapján. A lányok mindenféle tét nélkül léphettek a jéghez, elvégre már vasárnap eldőlt a csoportból való továbbjutásuk, miután Lengyelország legjobbjait is lepipálták (11–5).

A lányok jó úton haladnak, hogy felülmúlják a tavalyi negyedik helyezésüket Forrás: Magyar Curling Szövetség
A lányok jó úton haladnak, hogy felülmúlják a tavalyi negyedik helyezésüket Forrás: Magyar Curling Szövetség

A lányok jó úton haladnak, hogy felülmúlják a tavalyi negyedik helyezésüket  •  Forrás: Magyar Curling Szövetség

Ehhez a mérkőzéshez hasonlóan alakult a finnek elleni forgatókönyv is: a mieink már az első endben négy pontot írtak, négy felvonást követően már 12–0-s előnyben voltak, a vége meg 12–1 lett ide. Nagy Gyöngyi vasasos tanítványai ezzel hibátlanul, az első helyenzárták csoportjukat, amivel természetesen bejutottak a negyeddöntőbe. A mieinknek még két mérkőzést kell megnyerni ahhoz, hogy bekerüljenek a legjobb három csapat közé, ami óriási eredmény lenne, hiszen ez egyben azt is jelentené, hogy a lányok részt vehetnek a 2020 januárjában megrendezendő oroszországi junior-világbajnokságon, melyen a sportág legjobb korosztályos csapatai viaskodnak egymással.

A Szarvas Kristóf,Tatár Lőrinc, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Tüske Milán összeállítású fiúcsapatnak ellenben meggyűlt a baja roppant erős csoportriválisaival. Hat mérkőzésen eddig csupán kétszer sikerült nyerniük Szarvas Gábor tanítványainak, így a hétfőeste 20-kor kezdődő, kínaiak elleni összecsapásonkötelező a győzelem. A fiúknak már csak minimális sanszuk maradt a továbbjutásra.

További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik