HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.03.14 13:06 Frissítve: 2018.03.15 17:04

Cselgáncs: ifjúsági Ek: nyolc érem, közte három arany Zágrábból

Igen tetszetős sikert ért el a zágrábi Európa-kupán a magyar ifjúsági cselgáncsválogatott, hiszen a 37 ország által delegált 793 fős mezőnyben három aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt, két bronzérmet, négy ötödik és öt hetedik helyezést szerzett. Ezt azt jelenti, hogy a 49 magyar cselgáncsozó közül tizenhétnek sikerült pontot szereznie.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A teljes magyar ifjúsági válogatott részt vett a zágrábi Európa-kupán, amely a második nemzetközi megméretés volt idén a korosztályban. Hatalmas mezőny gyűlt össze horvát fővárosban: 37 ország 793 versenyzője vett részt a bajnokságon. A legnépesebb súlycsoport a fiú 73 kg volt: kilencvenen indultak.

A magyar csapat az éremtáblázat első helyén végzett három aranyéremmel, ugyanannyi ezüsttel és két bronzzal. Szerzett négy ötödik és öt hetedik helyezést is. Ezt azt jelenti, hogy 49 magyar cselgáncsozó közül 17-nek sikerült pontot szereznie.

Sipőcz Richárd sérüléséből visszatérve aranyérmet ünnepelhetett Zágrábban

Sipőcz Richárd sérüléséből visszatérve aranyérmet ünnepelhetett Zágrábban

Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szakágvezetője így értékeli a versenyen látottakat:
„Óriási mezőny gyűlt össze. Éppen ezért tartjuk hatalmas sikernek az eredményt. Komoly terheléssel néztek szembe a fiatalok, hiszen a dobogós helyezéshez általában hat-hét párharcot kellett megnyerniük. Az ilyen versenyeken elég egy apró hiba, és máris lemarad a dobogóról a versenyző. Mindenki dicséretet érdemel, aki érmet szerzett.”

A szakember arra is kitért, hogy a legnagyobb meglepetést az 50 kilogrammos Farkas Bence okozta, aki elsőévesként állt fel a dobogó második fokára.

„Fantasztikusan küzdött Bence, aki a legnagyobb meglepetés volt számunkra. Habár a második helyen végzett, dupla az örömünk, hiszen magyar döntő volt az ötven kilósok között, ahol ötvenöt indulót számoltak. Farkast a győri Gombás Bálint győzte le, aki immár második érmét nyeri Európa-kupán. Ez a talán a legerősebb súlycsoportunk. Zágrábban Andrási Márton is ötödik helyen végzett, szóval mindhárom kerettagunk pontot szerzett.”

A lányoknak nem sikerült ennyire jól a horvátországi bajnokság, hiszen mindössze az 57 kilós Özbas Szofi állhatott dobogóra, annak is a második fokára. Rajta kívül két ötödik és három hetedik helyezést értek el a leányok.

„A sorsolás alapján gondoltuk, hogy nehéz dolguk lesz a lányoknak – vélekedik Bíró. – Hozzá kell tenni, hogy két bronzérem is csupán hajszálon múlott. Sok éven keresztül a szebbik nem hozta az eredményeket az ifjúsági korosztályban. Úgy tűnik, hogy ez most kicsit gyengébb generáció, de emiatt nem kell megijedni, katasztrófa nincs. Természetesen ez változni fog, akár már idén. Tavaly például Varga Brigittának nem sikerült jól az első három nemzetközi megméretése, aztán világbajnoki cím lett a vége… Szó, mi szó, korai lenne leírni őket.”

A mester szerint jó helyzetben vannak, és akár komoly eredményekre is lehet számítani a nyári világversenyeken, hiszen négy súlycsoportban is éremesélyesnek számítanak a fiatalok.

IFJÚSÁGI EURÓPA-KUPA, ZÁGRÁB
A magyar pontszerzők
Leányok
44 kg. 7. Harmath Eszter. 48 kg. 5. Klein Dorina. 57 kg. 2. Özbas Szofi. 70 kg. 7. Czerlau Jennifer Stephanie. +70 kg. 5. Faragó Petra, 7. Ménési Beatrix
Fiúk
50 kg. 1. Gombás Bálint, 2. Farkas Bence, 5. Andrási Márton. 73 kg. 3. Nerpel Gergely, 7. Tóth Botond. 81 kg. 7. Boros Iván. 90 kg. 2. Turánszki Zalán, 3. Vég Zsombor. +90 kg. 1. Sipőcz Richárd, 5. Varga Donát

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS