HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 15:46 Frissítve: 2018.09.09 15:56

Cselgáncs: Vég Zsombor éremért utazik Argentínába

Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia. A Ceglédi VSE 90 kilós cselgáncsozója, Vég Zsombor nagy csatát vívott a kvótáért, ám az csak a kezdet volt: dobogóra szeretne állni Argentínában.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia. A magyar cselgáncsozókat két ceglédi versenyző, a 63 kilogrammos Özbas Szofi és a 90 kilós Vég Zsombor képviseli. Szofinak nem volt egyszerű a dolga a kvalifikációs sorozatban, azonban nem igazán akadt olyan hazai vetélytársa, aki igazán megszorongatta volna őt a pontversenyben.

Vég Zsombor éremmel szeretne hazatérni Buenos Airesből

Vég Zsombor éremmel szeretne hazatérni Buenos Airesből

Zsombor viszont nehéz helyzetben volt; egész évben sérüléssel bajlódott, majd az Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével ismét versenybe szállt a kvótáért. Két Ázsia−kupa-viadalt követően pontegyenlőség alakult ki közte és a felnőtt magyar bajnok, 73 kilogrammos Nerpel Gergely között, így a hazai szövetség elnöksége döntött a kvótáról: a szakemberek Véget ítélték az esélyesebbnek Argentínában.

Zsombor a felkészülését Tatán kezdte, egyhetes nemzetközi edzőtáborban. Ezután Hollandiába utazott, ahol olyan dzsúdósokkal készülhetett, akik a felnőtt világbajnokságra edzenek. Elmondása szerint rendkívül hasznos volt az ott eltöltött idő.

„Edzőmmel, Bíró Tamással azt beszéltük, hogy a hátralevő néhány hétben leginkább a taktikára, a technikai elemekre, illetve a kondícióra helyezzük a hangsúlyt − így Vég. − A fogásfelvételre, illetve a dobásokra különösen oda kell figyelnem Buenos Airesben, mivel eggyel nagyobb súlycsoportban kell küzdenem.”

Valóban. Az ifjúsági olimpia cselgáncsprogramjában csupán minden második súlycsoport szerepel, így Zsombornak a 100 kilogrammosok mezőnyében kell bizonyítania. A ceglédi fiú elmondta, hogy ennek ellenére nem terveztek „hízókúrát”:

„Nagyjából kilencvenhat kilósan kell tatamira lépnem. Ha annál nehezebb lennék, akkor valószínűleg lassabban mozognék, mint kellene, s inkább hátrányom válna belőle, mintsem előnyöm. A súlyom kezd jó lenni, egy kilót kell még felszednem.”

Zsombor a múlt héten betegséggel bajlódott, de szerinte ez csak az előnyére vált, mivel túlságosan leterheltnek érezte magát. Szerinte jelenleg nyolcvan százalékos formában van, de semmi kétsége nincs afelől, hogy tökéletes erőnlétben lesz Argentínában.

A fiatal úgy véli, hogy a legnagyobb vetélytársa a világranglistavezető kazah Bekarisz Szaduakasz, a grúz Ilia Szulamenidze és az a török Omer Aydin lesz, aki Sipőcz Richárdtól szenvedett vereséget a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokság döntőjében az idén.

Vég mindenképpen szeretne dobogóra állni az olimpián, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy bejusson a döntőbe. Ha pedig odáig eljut, akkor bármi megtörténhet...

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS