HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 15:46 Frissítve: 2018.09.09 15:56

Cselgáncs: Vég Zsombor éremért utazik Argentínába

Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia. A Ceglédi VSE 90 kilós cselgáncsozója, Vég Zsombor nagy csatát vívott a kvótáért, ám az csak a kezdet volt: dobogóra szeretne állni Argentínában.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődik a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia. A magyar cselgáncsozókat két ceglédi versenyző, a 63 kilogrammos Özbas Szofi és a 90 kilós Vég Zsombor képviseli. Szofinak nem volt egyszerű a dolga a kvalifikációs sorozatban, azonban nem igazán akadt olyan hazai vetélytársa, aki igazán megszorongatta volna őt a pontversenyben.

Vég Zsombor éremmel szeretne hazatérni Buenos Airesből

Vég Zsombor éremmel szeretne hazatérni Buenos Airesből

Zsombor viszont nehéz helyzetben volt; egész évben sérüléssel bajlódott, majd az Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével ismét versenybe szállt a kvótáért. Két Ázsia−kupa-viadalt követően pontegyenlőség alakult ki közte és a felnőtt magyar bajnok, 73 kilogrammos Nerpel Gergely között, így a hazai szövetség elnöksége döntött a kvótáról: a szakemberek Véget ítélték az esélyesebbnek Argentínában.

Zsombor a felkészülését Tatán kezdte, egyhetes nemzetközi edzőtáborban. Ezután Hollandiába utazott, ahol olyan dzsúdósokkal készülhetett, akik a felnőtt világbajnokságra edzenek. Elmondása szerint rendkívül hasznos volt az ott eltöltött idő.

„Edzőmmel, Bíró Tamással azt beszéltük, hogy a hátralevő néhány hétben leginkább a taktikára, a technikai elemekre, illetve a kondícióra helyezzük a hangsúlyt − így Vég. − A fogásfelvételre, illetve a dobásokra különösen oda kell figyelnem Buenos Airesben, mivel eggyel nagyobb súlycsoportban kell küzdenem.”

Valóban. Az ifjúsági olimpia cselgáncsprogramjában csupán minden második súlycsoport szerepel, így Zsombornak a 100 kilogrammosok mezőnyében kell bizonyítania. A ceglédi fiú elmondta, hogy ennek ellenére nem terveztek „hízókúrát”:

„Nagyjából kilencvenhat kilósan kell tatamira lépnem. Ha annál nehezebb lennék, akkor valószínűleg lassabban mozognék, mint kellene, s inkább hátrányom válna belőle, mintsem előnyöm. A súlyom kezd jó lenni, egy kilót kell még felszednem.”

Zsombor a múlt héten betegséggel bajlódott, de szerinte ez csak az előnyére vált, mivel túlságosan leterheltnek érezte magát. Szerinte jelenleg nyolcvan százalékos formában van, de semmi kétsége nincs afelől, hogy tökéletes erőnlétben lesz Argentínában.

A fiatal úgy véli, hogy a legnagyobb vetélytársa a világranglistavezető kazah Bekarisz Szaduakasz, a grúz Ilia Szulamenidze és az a török Omer Aydin lesz, aki Sipőcz Richárdtól szenvedett vereséget a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokság döntőjében az idén.

Vég mindenképpen szeretne dobogóra állni az olimpián, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy bejusson a döntőbe. Ha pedig odáig eljut, akkor bármi megtörténhet...

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS