Cselgáncs: továbbra is képlékeny a junior lányok őszi programja

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.02. 19:07
Címkék
A junior leány dzsúdóválogatott vezetőedzőjével, Radics Attilával beszélgettünk a csapat lehetséges felkészülési programjáról, valamint arról, milyen hatással volt a kényszerpihenő a sportolókra.

Kedden tartotta a koronavírus-járvány okozta leállást követő első keretedzését aRadics Attila vezette junior leány cselgáncsválogatott. A szakember lát némi visszaesést a sportolók formájában, messzemenő következtetéstviszont nem szeretne egyelőre levonni ezzel kapcsolatban.Radics Attila vezette junior leány cselgáncsválogatott. A szakember lát némi visszaesést a sportolók formájában, messzemenő következtetéstviszont nem szeretne egyelőre levonni ezzel kapcsolatban.

Radics Attila is tart a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől
Radics Attila is tart a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől

Radics Attila is tart a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől

„Nem volt mindenki jelen. Jövő héten Tatán edzőtáborozunk, oda már teljes kerettel utazunk. Egyelőre arról számolhatok be, hogy mindenki aktív volt a kényszerpihenőben: számtalan kihívást és otthon végezhető gyakorlatot teljesítettek a sportolók. Azonban szembetűnő, hogy hónapokig nem dzsúdóztak: a mozdulatgyorsaságuk lassult, a technikáik pedig tompábbá váltak. Ezek néhány hét kemény munkával javíthatók”− nyilatkozik Radics.

A tatai összetartást követően visszatérnek a klubokba a sportolók, ott folytatják a munkát. Annak ellenére sem lehet tudni, mire készülnek, hogy az európai szövetség már közzétette a tervezett őszi versenynaptárat.

„Elképesztően sűrűre sikeredett. A bajai U23-as országos bajnokság a juniorokat egyaránt érinti, nagyon bízunk abban, hogy október végén megtarthatjuk. A külföldi erőpróbákkal viszont bármi megtörténhet. Elméletileg Bosznia-Hercegovinába utaznánk szeptemberben az Európa−kupa-viadalra, csakhogy a járványhelyzet továbbra sem fest rózsásan... Biztos vagyok benne, hogy csak abban az esetben tartják meg, ha az érintett országok dzsúdósai legalább négy-hat hétig készülhetnek. Most július eleje van, szóval szerintem továbbra is képlékeny az őszi program.”

A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gáborés a Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamásegyaránt kifejtette aggodalmát a lemorzsolódás mértékének megnövekedésével kapcsolatban. Radics Attila is egyetért velük.

„Nem kérdés, kontakt sportág lévén hátrányban vagyunk a csapatjátékokkal szemben. Hónapok óta nincsenek versenyek, emiatt is válhatnak olyannyira motiválatlanná a gyerekek, hogy felhagynak a sporttal. Ez persze a fiatalabb korosztályokra, a serdülőkre és az ifikre vonatkozik inkább.”

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik