Cselgáncs: Sipőcz és Vég sem járt sikerrel a tel-avivi GP-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 20:17
Címkék
Az U23-as Európa-bajnok Sipőcz Richárd egy győztes mérkőzést követően a világranglista-hatodik, dél-koreai Kim Szang-mintől kapott ki nagy csatában, míg Vég Zsombor az első meccsén maradt alul a tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-verseny zárónapján.

Sipőcz Richárd (kékben) indítása ezúttal nem jött be Forrás: EJU
Sipőcz Richárd (kékben) indítása ezúttal nem jött be Forrás: EJU

Sipőcz Richárd (kékben) indítása ezúttal nem jött be • Forrás: EJU

Sipőcz Richárd (kékben) indítása ezúttal nem jött be Forrás: EJU
Sipőcz Richárd (kékben) indítása ezúttal nem jött be Forrás: EJU

Sipőcz Richárd (kékben) indítása ezúttal nem jött be  •  Forrás: EJU

A tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-verseny zárónapján is szoríthattunk utánpótláskorú magyar fiatalokért. Olyanokért, akik 2019-ben bravúrt bravúrra halmoztak a korosztályos világversenyen. Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) egyaránt bronzérmet nyert a junior Európa- és világbajnokságon, utóbbi ráadásul U23-as kontinensbajnoki arany- és felnőtt GP-bronzérmes is lett. Mind a ketten a tokiói kvótáért küzdöttek Izraelben.

Richárd az első körben a lengyel óriást, Maciej Sarnackit győzte le 2:18 perc alatt: belső gánccsal terítette ippont érően a hátára. A folytatásban a dél-koreai klasszissal, az ötszörös Ázsia-bajnokkal, a világranglista 6. Kim Szang-minneltalálkozott. Két-két intést kaptak, nem bírtak egymással négy perc alatt, tehát a golden score-ig jutott a csata: Sipőcz megint jól pozícionálta a belső gáncsot, el akarta dobni riválisát, aki azonban át tudta venni az irányítást az akció felett, és a földreérkezés már neki kedvezett− vazarit ért, ezzel ő jutott tovább. A döntőig meg sem állt, végül ezüstérmes lett.

Zsombor a görög Georgiosz Malliaropoulosszal nézett farkasszemet. Hasonló helyzet alakult ki, mint Richárd mérkőzésén: Vég indított belső gánccsal akciót, a kontrollt ugyanakkor átvette a görög, a bírók pedig ippont ítéltek a helyzetre. Mind a két magyar búcsúzott tehát.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik