utanpotlassport.hu 2018.09.14 21:38 Frissítve: 2018.09.14 21:46

Cselgáncs: korai magyar búcsúk a junior Eb-n

Nagy reményekkel vágott neki a junior Európa-bajnokság második napjának a magyar dzsúdós küldöttség, ám a legtovább jutó Rajkai Róbertnek sem jött össze az érem Szófiában.

Rajkai Róbert akcióban Forrás: Facebook

Rajkai Róbert akcióban  •  Forrás: Facebook

K. T. I. - utanpotlassport.hu A nyitónap után pénteken is elmaradtak a várakozásoktól juniorkorú cselgáncsozóink a szófiai korosztályos Európa-bajnokságon.

Az Európa-kupa-viadalokon elért eredmények alapján a 81 kilogrammos súlycsoportban bízhattunk a leginkább, ahol Gőz Roland és Rajkai Róbert is előzetesen abszolút éremesélyesnek tűnt. A papírforma azonban nem igazolódott ezen a délutánon.

Gőz számára már a második mérkőzésen véget ért az Eb, miután kikapott az azeri Murad Fatijevtől. Rajkai ezzel szemben a negyeddöntőig verekedte magát, csakhogy ott a később döntőig menetelő grúz Tato Grigalasvili számára is túl nagy falatnak bizonyult. A vigaszágon viszont összejött a bronzcsata: a magyar fiú ellenfele az olasz Christian Parlati volt, aki végül egy ipponnal, 3 perc és 24 másodpercnyi küzdelem után szertefoszlatta a magyar küldöttség érmes álmait.

Merthogy ekkora a másik három súlycsoportban sem maradt állva magyar versenyző. A 73 kilogrammos fiúknál Gunics Endre az első körben búcsúzott, a 70 kilós leányoknál Balogh Sára számára ért úgyszintén korán véget a verseny, de Czerlau Jennifer sem tudott eljutni a negyeddöntőig.

Hatodik magyarként tatamira lépett az Eb-t az ifjúsági olimpiai felkészülésnek alárendelő Özbas Szofi. Sajnos az eredmény is ennek megfelelően alakult, bár rendkívül fordulatos mérkőzésen, de kikapott a dán Laerke Olsentől, így a selejtezők második körében el is búcsúzott a 63 kilogrammosok mezőnyétől.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.