HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.14 21:38 Frissítve: 2018.09.14 21:46

Cselgáncs: korai magyar búcsúk a junior Eb-n

Nagy reményekkel vágott neki a junior Európa-bajnokság második napjának a magyar dzsúdós küldöttség, ám a legtovább jutó Rajkai Róbertnek sem jött össze az érem Szófiában.

HIRDETÉS

Rajkai Róbert akcióban Forrás: Facebook

Rajkai Róbert akcióban  •  Forrás: Facebook

K. T. I. - utanpotlassport.hu A nyitónap után pénteken is elmaradtak a várakozásoktól juniorkorú cselgáncsozóink a szófiai korosztályos Európa-bajnokságon.

Az Európa-kupa-viadalokon elért eredmények alapján a 81 kilogrammos súlycsoportban bízhattunk a leginkább, ahol Gőz Roland és Rajkai Róbert is előzetesen abszolút éremesélyesnek tűnt. A papírforma azonban nem igazolódott ezen a délutánon.

Gőz számára már a második mérkőzésen véget ért az Eb, miután kikapott az azeri Murad Fatijevtől. Rajkai ezzel szemben a negyeddöntőig verekedte magát, csakhogy ott a később döntőig menetelő grúz Tato Grigalasvili számára is túl nagy falatnak bizonyult. A vigaszágon viszont összejött a bronzcsata: a magyar fiú ellenfele az olasz Christian Parlati volt, aki végül egy ipponnal, 3 perc és 24 másodpercnyi küzdelem után szertefoszlatta a magyar küldöttség érmes álmait.

Merthogy ekkora a másik három súlycsoportban sem maradt állva magyar versenyző. A 73 kilogrammos fiúknál Gunics Endre az első körben búcsúzott, a 70 kilós leányoknál Balogh Sára számára ért úgyszintén korán véget a verseny, de Czerlau Jennifer sem tudott eljutni a negyeddöntőig.

Hatodik magyarként tatamira lépett az Eb-t az ifjúsági olimpiai felkészülésnek alárendelő Özbas Szofi. Sajnos az eredmény is ennek megfelelően alakult, bár rendkívül fordulatos mérkőzésen, de kikapott a dán Laerke Olsentől, így a selejtezők második körében el is búcsúzott a 63 kilogrammosok mezőnyétől.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS