HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.14 21:38 Frissítve: 2018.09.14 21:46

Cselgáncs: korai magyar búcsúk a junior Eb-n

Nagy reményekkel vágott neki a junior Európa-bajnokság második napjának a magyar dzsúdós küldöttség, ám a legtovább jutó Rajkai Róbertnek sem jött össze az érem Szófiában.

HIRDETÉS

Rajkai Róbert akcióban Forrás: Facebook

Rajkai Róbert akcióban  •  Forrás: Facebook

K. T. I. - utanpotlassport.hu A nyitónap után pénteken is elmaradtak a várakozásoktól juniorkorú cselgáncsozóink a szófiai korosztályos Európa-bajnokságon.

Az Európa-kupa-viadalokon elért eredmények alapján a 81 kilogrammos súlycsoportban bízhattunk a leginkább, ahol Gőz Roland és Rajkai Róbert is előzetesen abszolút éremesélyesnek tűnt. A papírforma azonban nem igazolódott ezen a délutánon.

Gőz számára már a második mérkőzésen véget ért az Eb, miután kikapott az azeri Murad Fatijevtől. Rajkai ezzel szemben a negyeddöntőig verekedte magát, csakhogy ott a később döntőig menetelő grúz Tato Grigalasvili számára is túl nagy falatnak bizonyult. A vigaszágon viszont összejött a bronzcsata: a magyar fiú ellenfele az olasz Christian Parlati volt, aki végül egy ipponnal, 3 perc és 24 másodpercnyi küzdelem után szertefoszlatta a magyar küldöttség érmes álmait.

Merthogy ekkora a másik három súlycsoportban sem maradt állva magyar versenyző. A 73 kilogrammos fiúknál Gunics Endre az első körben búcsúzott, a 70 kilós leányoknál Balogh Sára számára ért úgyszintén korán véget a verseny, de Czerlau Jennifer sem tudott eljutni a negyeddöntőig.

Hatodik magyarként tatamira lépett az Eb-t az ifjúsági olimpiai felkészülésnek alárendelő Özbas Szofi. Sajnos az eredmény is ennek megfelelően alakult, bár rendkívül fordulatos mérkőzésen, de kikapott a dán Laerke Olsentől, így a selejtezők második körében el is búcsúzott a 63 kilogrammosok mezőnyétől.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS