Cselgáncs: hat magyar érem a paksi junior Európa–kupa-versenyről

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 19:46
Címkék
A cselgáncsozók paksi junior Európa–kupa-versenye után (amelyen hat érmet szereztek a magyarok) a fiúszakág vezetőedzőjével, Horváth Lászlóval beszélgettünk, milyen erőt képvisel a válogatott az idén.

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a junior cselgáncsválogatott a paksi Európa–kupa-versenyt. A szombati nyitányon csupán egy medált nyert az alakulat: a 60 kilogrammos Vida András állt fel a dobogó második fokára.Vida András állt fel a dobogó második fokára.

Így festett a paksi verseny Forrás: judoinfo.hu
Így festett a paksi verseny Forrás: judoinfo.hu

Így festett a paksi verseny  •  Forrás: judoinfo.hu

Vasárnap ugyanakkor megkongatták az „éremharangot” a mieink: Tóth Benedek (81 kg), Árvai Péter (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) egyaránt az első helyen zárt, Gőz Roland (90 kg) és Varga Brigitta (57 kg) pedig bronzérmet szerzett.

Közepes erőt képviselt a mezőny, ennek ellenére az első nap a várakozások alatt teljesítettünk. A »nehézsúlyú« srácok már a tavaly is bizonyították, milyen szinten képesek dzsúdózni, és ez most sem volt másképp. Tulajdonképpen, Pakson csak a kötelezőt hozták; ők adják a válogatott gerincét” – összegez a junior fiúk vezetőedzője, Horváth László.

Érdekes megemlíteni a kétszeres ifjúsági Európa-bajnok Sipőcz Richárd történetét. A győri fiú a legutóbb februárban, a szentpétervári Ek-versenyen lépett tatamira. Utána ugyanis bokaszalag-szakadást szenvedett, és a paksi volt az első megméretés, amelyen részt vett. A rehabilitációja láthatóan jól sikerült; habár döcögősen vette a főtáblás ütközeteket – Horváth elmondása szerint –, a döntőt már nagyon simán abszolválta.

Több olyan juniorversenyző is lesz, aki próbára teszi magát a felnőttek között az augusztusi, budapesti Grand Prix-n.

„Jó erőpróba lesz nekik a nagydíj – így Horváth. – Itt az ideje, hogy megtudják, hol is állnak a nagyokhoz képest. Mindenképpen bravúrnak lehetne elkönyvelni azt, ha bármelyikük két-három meccsnél többet nyerne, esetleg pontszerző helyen zárna. Mindezen felül nagy segítség lehet a szeptemberi, korosztályos Európa-bajnokságra való felkészülésünkben, hiszen ilyen fiatalon rengeteg hasznos tapasztalatot lehet gyűjteni egy-egy ehhez hasonló nívós viadalon.”

A szakember egyébként úgy véli, a vantaai junior kontinensviadalon a Pakson érmet szerzett dzsúdósok közül bárki felállhat a dobogóra, és okozhat kellemes meglepetést.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik