Bridzs: vb-részvételt ér a lányok Európa-bajnoki ezüstje

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 12:54
Címkék
Ragyogó hajrájával a második helyet szerezte meg a győztes Lengyelország mögött a Bekő Mária, Fischer Brigitta, Lajos Hanka, Révai Hanna, Szűcs Villő alkotta magyar leányválogatott az oslói ifjúsági Európa-bajnokságon, ezzel kijutott a jövő évi világbajnokságra – olvasható a szövetség honlapján.

Ötödik helyen kezdte az ifjúsági leánycsapat az Oslóban rendezett korosztályos kontinensviadal második körmérkőzését. A magyarok sorsolásaviszonylag kedvezően alakult, minden napra jutott gyengébb és erősebb ellenfél is. Mindazonáltal egyértelműen megmutatkozott, hogy az előző napi formánál jobbra lesz szükség, ha érmet szeretne szerezni az együttes.

Ezüstérmet szerzett az ifjúsági leánycsapat Forrás: Magyar Bridzs Szövetség
Ezüstérmet szerzett az ifjúsági leánycsapat Forrás: Magyar Bridzs Szövetség

Ezüstérmet szerzett az ifjúsági leánycsapat  •  Forrás: Magyar Bridzs Szövetség

Az olaszok elleni partival folytatódott az ütközetek sora, a magyarokés meggyőző fölénnyel nyertek. A következő mérkőzésen nem sikerült legyőzni a lengyeleket, ésutólag visszagondolva ez a magyar csapat aranyérmébe került. A +30 IMP helyett - 17-re keveredett az együttes, innen pedig már túl messze volt a végső győzelem. A nap harmadik meccsén a viszonylag gyenge Izrael ellen azonban javítottak a lányok:majdnem 20 IMP-el nyertek, de ennek sem örülhettek igazán, hiszen néhány gémhibával többet követettek el a vártnál, de legalább győztek.

Sajnos az élen álló lengyel, holland és norvég csapat is jól teljesített eddig, még a harmadik norvég csapat is majdnem 20 VP-vel a magyarok előttállt ekkor. A norvégok elleni esti meccs pont ezért kifejezetten fontos volt: nyerni kellett, hogy maradjon remény. Szerencsére a csajok nem féltek, hozták a jó formájukat és 20 IMP-vel győztek. Bravúrosan szerepelt Szűcs Villő, elvégre 4 pikket varázsoltbellben, ami egészen kitűnő eredménynek mondható.

Másnap afranciák ellen ült asztalhoz a magyar csapat, amely folytatta remekbe szabott győzelmi sorozatát: 33 IMP-vel, óriási diadalt aratott. Ezzel már a dobogós helyre került. A lengyelek megverték Hollandiát, így ők nagyon kezdtek elhúzni, viszont a hollandok már közel kerültek és ellenük játszottak a magyar lányoka következő meccsen.

Sikerült győzniük 10 IMP-vel! Ebben a partiban az ellenfél túlzott agresszivitását sikerült megbüntetniük Hegedűs Gál tanítványainak, nyugaton háromszor licitált magától kárót a holland kislány és ezt FischerBrigitta már kontrával jutalmazta. A másik asztalon Hankaés Villő ügyesen leállt 2 körben, így 12 IMP lett a lányok jutalma.

Ezzel a győzelemmel már a második helyen álltak és két könnyebb mérkőzésükmaradt hátra. Azangolokat csak kevésseltudtáklegyőzni, de a törökök ellen már magabiztosan nyertek, ezzel megszerezték az ezüstérmet.

További korosztályos hírek BRIDZSBEN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik