HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.04.01 09:23 Frissítve: 2018.04.01 09:50

Birkózás: a leánycsapat érmekért utazik a kadét Eb-re

Svédországban edzőtáborozik a kadét leány birkózóválogatott, s gőzerővel készül az áprilisi, kijevi korosztályos Európa-bajnokságra. Ritter Diletta, a leányok vezetőedzője szerint akár három érmet is hazahozhat a csapat.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A leány birkózó-kadétválogatott jelenleg Svédországban edzőtáborozik, s alig négy hete maradt a kijevi korosztályos Európa-bajnokságig. Az edző, Ritter Diletta szerint jól halad a csapat felkészülése:
„A munka nagy részét már elvégeztük, s csak apró technikai simítások maradtak. Bátran állíthatom; akár három éremmel is hazatérhet az alakulat Kijevből. A hatvanöt kilogrammos Szabados Noémi és az ötvenhét kilós Szél Anna a junior- és a felnőttválogatottal a jövő héten Párizsba utazik, s addig mi Budapesten folytatjuk a felkészülést a többiekkel. Április közepén, amikor már újra együtt leszünk, jön az olasz válogatott, amellyel öt napot edzünk közösen, s azután utazunk Ukrajnába.”

Ritter elmondta, hogy már csak a személyre szabott, technikai javítások maradtak hátra:

Szél Anna (pirosban) felfűzte ellenfele karját, hogy aztán négy pontért eldobja

Szél Anna (pirosban) felfűzte ellenfele karját, hogy aztán négy pontért eldobja

„Az Európa-bajnokság előtti két hétben leginkább a versenyzők gyorsítására és a finomabb mozzanatok kooperálására helyezzük a hangsúlyt. A negyvenkilenc kilogrammos Szenttamási Rózával például az előkészítését igyekszünk tökéletes összhangba hozni a támadásával. Szél Annával pedig azon dolgozunk, hogy lábra támadásai közben semmilyen esetben se térdeljen le, tudniillik, akkor megszakad az akció dinamikája.”

A leányok vezetőedzője egyébként Széltől egyértelműen aranyérmet vár.

„Három medált szeretnénk hazahozni Kijevből. Szenttamásitól és Szabadostól egyaránt dobogós helyezést várok, s némi szerencsével akár ők is odaérhetnek az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokára. Szél Annát viszont egyértelmű favoritnak tartom, hiszen már elsőévesként is megnyerte az Eb-t. Minden megvan benne, aminek a jó birkózóban lennie kell. Kitartó, dinamikus, akaratos, erős, gyors és okos is. Mindösszesen három kilót kell fogynia, így a súlyával sem lesz probléma.”

A kadét leányválogatott április 24-én utazik Kijevbe, s 25-én már szőnyegre is lép mindhárom magyar reménység.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS