utanpotlassport.hu 2018.04.01 09:23 Frissítve: 2018.04.01 09:50

Birkózás: a leánycsapat érmekért utazik a kadét Eb-re

Svédországban edzőtáborozik a kadét leány birkózóválogatott, s gőzerővel készül az áprilisi, kijevi korosztályos Európa-bajnokságra. Ritter Diletta, a leányok vezetőedzője szerint akár három érmet is hazahozhat a csapat.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A leány birkózó-kadétválogatott jelenleg Svédországban edzőtáborozik, s alig négy hete maradt a kijevi korosztályos Európa-bajnokságig. Az edző, Ritter Diletta szerint jól halad a csapat felkészülése:
„A munka nagy részét már elvégeztük, s csak apró technikai simítások maradtak. Bátran állíthatom; akár három éremmel is hazatérhet az alakulat Kijevből. A hatvanöt kilogrammos Szabados Noémi és az ötvenhét kilós Szél Anna a junior- és a felnőttválogatottal a jövő héten Párizsba utazik, s addig mi Budapesten folytatjuk a felkészülést a többiekkel. Április közepén, amikor már újra együtt leszünk, jön az olasz válogatott, amellyel öt napot edzünk közösen, s azután utazunk Ukrajnába.”

Ritter elmondta, hogy már csak a személyre szabott, technikai javítások maradtak hátra:

Szél Anna (pirosban) felfűzte ellenfele karját, hogy aztán négy pontért eldobja

Szél Anna (pirosban) felfűzte ellenfele karját, hogy aztán négy pontért eldobja

„Az Európa-bajnokság előtti két hétben leginkább a versenyzők gyorsítására és a finomabb mozzanatok kooperálására helyezzük a hangsúlyt. A negyvenkilenc kilogrammos Szenttamási Rózával például az előkészítését igyekszünk tökéletes összhangba hozni a támadásával. Szél Annával pedig azon dolgozunk, hogy lábra támadásai közben semmilyen esetben se térdeljen le, tudniillik, akkor megszakad az akció dinamikája.”

A leányok vezetőedzője egyébként Széltől egyértelműen aranyérmet vár.

„Három medált szeretnénk hazahozni Kijevből. Szenttamásitól és Szabadostól egyaránt dobogós helyezést várok, s némi szerencsével akár ők is odaérhetnek az Európa-bajnoki dobogó legfelső fokára. Szél Annát viszont egyértelmű favoritnak tartom, hiszen már elsőévesként is megnyerte az Eb-t. Minden megvan benne, aminek a jó birkózóban lennie kell. Kitartó, dinamikus, akaratos, erős, gyors és okos is. Mindösszesen három kilót kell fogynia, így a súlyával sem lesz probléma.”

A kadét leányválogatott április 24-én utazik Kijevbe, s 25-én már szőnyegre is lép mindhárom magyar reménység.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.20 22:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Őrült meccseknek lehettünk tanúi a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga nyoni elődöntőjében. Előbb a Chelsea harcolta ki a fináléba jutást, miután 2−2-es rendes játékidőt követően a tizenegyesekben búcsúztatta a Porto gárdáját. A Manchester City és a Barcelona párharca kilenc gólt hozott, a katalánok 5−4-re diadalmaskodtak. A döntőt hétfőn rendezik.

2018.04.19 12:23:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés szezont fut az egriek 17 éves kézilabdázója, Tóth Rajmond. Az ígéretes irányító már 168 gólt szerzett az ifjúsági bajnokság 2017/18-as évadjában. Honlapunknak beszélt klubjáról, a korosztályos válogatottról és a céljairól is.

2018.04.07 08:33:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Berlinben ma kezdődik az ifjúsági cselgáncsozók Európa-kupája, amelyen tavaly olyan erős mezőny gyűlt össze, hogy több magyar reménység is érem nélkül maradt. Bíró Norbert szerint valamelyest azért gyengébb lesz a verseny, mint az egy évvel ezelőtti, és reméli sikeresebben zárják versenyzőink a megméretést, mint 2017-ben.

2018.04.04 21:03:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét Pusztai Lizáról szólt a kardozók versenye, a BVSC-Zugló versenyzője bronzérmet nyert a junior-világbajnokságon Veronában. A 17 éves, még kadétkorú versenyző ezzel ötödik érmét szerezte meg az idei korosztályos világversenyeken. A fiúk közül klubtársa, Nagy Martin szerepelt a legjobban, ő a 27. helyen végzett.

2018.03.22 18:42:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Tizennégy utánpótláskorú versenyző szerepelhet a budapesti felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyen. A viadalon a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes junior fiú- és kadét leánycsapat tagjai is pástra lépnek a MOM Sportcentrumban.