Birkózás: vereségek a junior vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 20:20
Címkék
Az 57 kilogrammos Dollák Tamara és a 62 kilós Felhő Viktória is vereséget szenvedett a Nagyszombatban zajló junior birkózó-világbajnokság negyedik napján. Kettejük közül csak Felhő folytathatja a vigaszágon, ahol az 59 kilogrammos Bognár Erika kiesett csütörtökön. A vezetőedzőt, Gyurasits Csabát leginkább a nagyarányú vereségek lepték meg.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huNem sikerült túl jól lányainknak a Nagyszombatban zajló junior-világbajnokság negyedik napja, amelyen a női szakág 2. programcsomagjának birkózói léptek szőnyegre.Krasznai Bence –utanpotlassport.huNem sikerült túl jól lányainknak a Nagyszombatban zajló junior-világbajnokság negyedik napja, amelyen a női szakág 2. programcsomagjának birkózói léptek szőnyegre.

Bognár Erika (kékben) a tizedik helyen zárta a junior-világbajnokságot
Bognár Erika (kékben) a tizedik helyen zárta a junior-világbajnokságot

Bognár Erika (kékben) a tizedik helyen zárta a junior-világbajnokságot

Az 57 kilogrammos kadét Európa-bajnoki bronzérmes Dollák Tamara selejtezőre kényszerült, amit az orosz kadét világ- és junior Európa-bajnok Viktoria Vaulina ellen kellett megvívnia. A papírforma beigazolódott, Tamara technikai tussal kapott ki. Az orosz végül nem jutott a döntőbe, így a magyarnak véget ért a szlovákiai megméretés.

A 62 kilós Felhő Viktória sem járt sokkal jobban; a kadét-világbajnok japán Atena Kodamával szemben maradt alul a nyolcaddöntőben – szintén technikai tussal kapott ki. Kodama azonban kiharcolta az aranycsatát, így Felhő pénteken a vigaszágon folytathatja.

Kadét Európa-bajnokunk, Bognár Erika az 59 kilogrammosok között nyert egy meccset az idei junior-Eb bronzérmese, az olasz Morena De Vita ellen szerdán. A folytatásban viszont már nem bírt a japán Sae Nanjóval. A világbajnok japán meg sem állt a döntőig (amelyben végül alulmaradt), tehát Bognár a negyedik versenynapon is bizonyíthatott.

A bravúr azonban elmaradt, mivel 5−2-re kikapott az ukrán Hrisztina Demkótól. Erika a tizedik helyen zárta a világbajnokságot.

A vezetőedzőt, Gyurasits Csabát az lepte meg legjobban, hogy ilyen nagyarányú vereséget szenvedtek a lányok:

„Azt tudtam, hogy nem lesz jó sorsolás, hiszen rendkívül kemény a mezőny. Azzal semmi baj nincs, ha két-három ponttal kapunk ki, amikor jobb az ellenfél, ám erre nem számítottam. Mindenesetre elgondolkodtató ez a szereplés. Én sajnos két hét alatt nem tudok csodát tenni…”

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, NAGYSZOMBAT
Női szakág, 2. programcsomag
A magyar szereplők
57 kg (17 induló): Dollák Tamara (Újpesti TE), 62 kg (18 induló): Felhő Viktória (Kiskunhalasi BC)
Selejtező. 57 kg: Viktoria Vaulina (orosz)−Dollák Tamara 10−0
Nyolcaddöntő. 62 kg: Atena Kodama (japán)−Felhő Viktória 12−0
Vigaszági mérkőzés. 59 kg: Anna Kazimova (orosz)−Bognár Erika 10–0

Amit eddig a világbajnokságról írtunk
Nagyszombat− nagy dobás?
Vegyes nyitány
Váncza bronzérmes, Vátzi bronzmeccses
Dupla bronz

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik