HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.19 21:33 Frissítve: 2018.09.19 21:46

Birkózás: Vátzi és Takács harmadik lett a junior-vb-n

A két elsőéves junior kadét világbajnoki ezüstérmesünk, a 97 kilogrammos Vátzi Bálint és a 82 kilós Takács István is bronzérmet szerzett a nagyszombati junior-világbajnokság kötöttfogású zárónapján, amelyen megkezdődött a lányok viadala is. Az 55 kilogrammosok között Szekér Szimonetta kiesett, az 59 kilós Bognár Erika pedig a vigaszágon folytathatja.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Két magyar kötöttfogású éremmel zárult a fogásnem programja a nagyszombati junior birkózó-világbajnokságon.

A 97 kilogrammosok között Vátzi Bálint menetelt fantasztikusan kedden. Kadét Európa-bajnokunk, világbajnoki ezüstérmesünk előbb technikai tussal verte a görög Ioszifidiszt, majd legyőzte az ukrán Jevdokimovot is, így már az elődöntőnél járt. Ott aztán a tavalyi junior Eb-n ezüstérmes, kadét világbajnoki második osztrák Felix Ragginger nagy falatnak bizonyult (2–5).

Vátzi Bálint bronzérmes a junior-világbajnokságon

Vátzi Bálint bronzérmes a junior-világbajnokságon

Szerdán az esti programban, a bronzmeccsen Bálint a kazah Umajevvel nézett farkasszemet. Nem tartott sokáig a párharc, egyértelmű volt, hogy ki a jobb; Vátzi húsz másodperc alatt csavarta le az ellenfelét, és onnan tusolta, így nagyon sikeresen mutatkozott be egy világbajnoki bronzéremmel a juniorok között.

„Amikor megláttuk a sorsolását, azt gondoltuk, erről az ágról érmet kell hoznia – így Struhács György, a fogásnem vezetőedzője. – Ennek ellenére bravúrgyőzelmet is aratott a görög ellen. Csak jót tudok mondani Bálintról, megérdemelte.”

A 82 kilós kadét világbajnoki ezüstérmes Takács István brillírozott a vigaszágon. Előbb a szlovákiai Megály Zoltánt verte technikai tussal, majd a kadét Ázsia-bajnok iráni Forozande sem okozott gondot neki. Igaz, rendkívül szoros meccsen nyert (3–2).

Az igazán nagy izgalmat a bronzcsata hozta. Takács ellenfele a kadét-világbajnok grúz Ajvengo Rikadze volt. Az első három perc nem úgy alakult, ahogyan azt eltervezte a magyar; lentről kétszer megpörgette őt a grúz, így öt ponttal vezetett.

István nem adta fel, levitte ellenfelét, majd emelést csinált, a grúz még rá is akasztott, amiért megintették. A magyar hátránya ezzel egy pontra csökkent. Továbbra is hajtott, ment előre. Ennek az lett az eredménye, hogy 30 másodperccel a vége előtt még egyszer le tudta vinni a grúzt. Takács 6–5-el nyerte meg a párharcot, ezzel együtt a világbajnoki bronzérmet.

Struhács szerint parádés volt az, amit a fiú csinált:

„Gyönyörűen birkózott, fantasztikus volt. Még minket is meg tudott lepni. Azt gondoltuk, hogy az iráni és a grúz még valamelyest előtte jár. Erre rácáfolt. Elhitte, hogy képes rá, s ez meghozta a gyümölcsét.”

A magyar kötöttfogású válogatott a 63 kilogrammos Váncza István harmadik helyével három bronzérmet nyert. Ezzel az előkelő hetedik helyen zártuk a pontversenyt.

A szerdán versenybe szálló két magyar női versenyző közül a kadét Európa-bajnok Bognár Erika maradt versenyben, miután egy-egy győztes és vesztes mérkőzéssel a vigaszágra került. A KTE birkózójának nincs könnyű dolga, hiszen a kadét Európa-bajnok orosszal, Anna Kazimovában küzd meg csütörtök délelőtt a bronzmérkőzésért. A nap másik magyar birkózója, az 55 kilogrammos Szekér Szimonetta vezetett az ukrán Demko ellen, előnyét azonban nem sikerült megtartania, pontozással kikapott és kiesett a versenyből.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, NAGYSZOMBAT
Női birkózás, 1. programcsomag
A magyar szereplők
55 kg (16 induló): Szekér Szimonetta (Budapesti Honvéd SE), 59 kg (19 induló): Bognár Erika (Kecskeméti TE)
Nyolcaddöntő. 55 kg: Hrisztina Demko (ukrán)–Szekér Szimonetta 5–2, 59 kg: Bognár Erika–Morena De Vita (olasz) 6–1
Negyeddöntő. 59 kg: Szaje Nandzso (japán)–Bognár Erika 10–0
Vigaszági mérkőzések. 60 kg: Igor Kurocskin (ukrán)–Török Tamás tus 4–0-nál, 82 kg: Takács István–Megály Zoltán (szlovákiai) 9-0, 82 kg: Takács István–Hoszein Foruzande (iráni) 3–2
Bronzmérkőzés. 82 kg: Takács István–Ajvengo Rikadze (grúz) 6–5, 97 kg: Vátzi Bálint–Iszlam Umajev (kazah) tus 4–0-nál

Amit eddig a világbajnokságról írtunk
Nagyszombat − nagy dobás?
Vegyes nyitány
Váncza bronzérmes, Vátzi bronzmeccses

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS