HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.16 21:20 Frissítve: 2018.11.16 21:29

Birkózás, U23-as vb: a szabadfogású Asarin bronzért mérkőzhet

A bronzéremért léphet szőnyegre a szombat esti programban Asarin Roman. A bukaresti U23-as vb szabadfogású küzdelmeinek első napján a három magyar három győzelemmel és három vereséggel zárt. A várt nagy japán fölénnyel ért véget a női szakág versenye.

HIRDETÉS

Szekeres István –utanpotlassport.hu A nők versenye a magyaroknak már pénteken reggel befejeződött. Dollák Tamara a vigaszágon jól tartotta magát, mígnem három másodperccel a befejezés előtt az egyértelműen esélyes, azeri Kolesznyikova két vállra fektette. A leányaink közül hárman végeztek súlycsoportjuk első tíz helyezettje között (a pontversenyben csak az első tízet veszik figyelembe), és a 16 pont a szerény 17. helyre volt elegendő a 29 résztvevő ország sorában.
A japánok a tíz súlycsoportból ötöt megnyertek, a kubaiak pedig megszerezték az első aranyérmüket a női szakág világversenyein.

Asarin Roman a bronzmérkőzésig jutott a szabadfogás első napján Fotó: MBSZ

Asarin Roman a bronzmérkőzésig jutott a szabadfogás első napján  •  Fotó: MBSZ

A szabadfogás bukaresti rajtjára nem lehet különösebb panaszunk, legalábbis ha figyelembe vesszük a reális erőviszonyokat. Az ESMTK-ban birkózó, Ukrajnából honosított Asarin Roman a sors(olás) kegyéből csak a nyolcaddöntőben kapcsolódott a versenybe, és akciógazdag, lezser birkózással verte lengyel vetélytársát. A mérkőzés egyes időszakaiban talán túl lezser is volt, és Olenczyn kétszer is eldobta, bár ez végül nem okozott gondot. Aztán technikai tussal lépett túl a fehérorosz partneren is…

Mígnem az elődöntőben jött az azeri Ali Rahimzade, aki tavaly junior Eb-t nyert, és bronzérmes volt az U23-as kontinensbajnokságon. A mi fiunkat 5–3-ra győzte le. Tegyük hozzá: magabiztosan.

A számszerű eredmény félrevezető, az azeri ugyanis a második menet elején már 5–0-ra vezetett, és nem látszott esély a fordításra. Az utolsó percben a pesterzsébeti kiléptette az ellenfelét, majd mögékerült, azzal lett 5–3, de Rahimzadénak ez már bőven belefért…

A szombat esti bronzmérkőzésen az ellenfél vagy a kanadai Williams vagy a moldovai Sacultan lesz; ezt ők egymás között döntik el szombaton délelőtt a vigaszági csatájukon.

Két, amúgy jó eséllyel rajtolt magyar szabadfogású sorsát üzbég ellenfelek keserítették meg. A 70 kg-ban Vida Csabát verte meg 13–2-re Ramazan Ibodov. De hiába bíztunk abban, hogy akár még vigaszágra is viheti a csepelit, a negyeddöntőben az orosz David Bajev 10–0-ra elkalapálta. És az orosz, miután döntőbe jutott, Ibodovot vitte magával.
Nagy Péter látványos győzelemmel kezdett. Csakhogy a nyolcaddöntőben az üzbég Isza Sapijev őt verte meg technikai tussal, alig több mint egy perc alatt, hogy aztán az elődöntőben ő is kikapjon az aktuális orosztól, Gadzsi Nabijevtől, 5–0-ra.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BUKAREST
Szabadfogás, 1. programcsomag
A magyar szereplők
57 kg (19 induló): magyar szereplő nincs. 65 kg (25): Asarin Roman (ESMTK). 70 kg (25): Vida Csaba (Csepeli BC). 79 kg (22): Nagy Péter (Ceglédi VSE). 97 kg (19): magyar induló nincs
A magyar mérkőzések
Selejtező. Ramazan Ibodov (üzbég)–Vida technikai tus, 13–2 az 5:22. percben. Nagy–Aigan McKeage (kanadai) technikai tus, 10–0 az 1:17. percben
Nyolcaddöntő. Asarin–Patryk Olenczyn (lengyel) 13–9. Isza Sapijev (üzbég)–Nagy technikai tus, 10–0 az 1:11. percben
Negyeddöntő. Asarin–Gyenyisz Makszimov (fehérorosz) technikai tus, 11–0 a 4:14. percben
Elődöntő. Ali Rahimzade (azeri)–Asarin 5–3
Női birkózás
2. programcsomag
Vigaszág. 57 kg: Aljona Kolesznyik (azeri)–Dollák Tamara tus 12–3-nál az 5:57. percben
A női verseny világbajnokai és a magyar versenyzők helyezése
50 kg:  Igarasi Miho (Japán), …14. Réczi Bianka
53 kg: Kadoja Momoka (Japán), magyar induló nem volt
55 kg: Igarasi Szaki (Japán), …7. Galambos Ramóna
57 kg: Alexandria Rebekkah Town (Kanada), 10. Dollák Tamara
59 kg: Grace Bullén (Norvégia), magyar induló nem volt
62 kg: Kavai Jukako (Japán), …16. Felhő Viktória
65 kg: Gempei Ajana (Japán), magyar induló nem volt
68 kg: Yudari Sánchez Rodríguez (Kuba), … 8. Szmolka Nikoletta
72 kg: Buse Tosun (Törökország), magyar induló nem volt
78 kg: Paliha Paliha (Kína), magyar induló nem volt
Pontverseny: 1. Japán 188 pont, 2. Oroszország 113, 3. Kína 106, …17. Magyarország 16

Amit eddig írtunk a vébéről
Nagy célokkal Bukarestbe
Négy kieső
Török Zsolt döntős!
Egy ezüst, két bronz
Háromból nulla

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS