Autósport: Tassi Attila nyert vasárnap Assenben, a TCR Európa-kupán

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 12:00
Címkék
Nagy Dániel (20) szombati győzelme után ismét a magyar himnusz csendült fel Hollandiában, ahol ezúttal Tassi Attila (19) tudott magabiztos versenyzéssel nyerni a TCR Európa-kupában.

Nagy Dánielnek (999) ezúttal nem jött ki a lépés Assenben. Forrás: tcr-series.com
Nagy Dánielnek (999) ezúttal nem jött ki a lépés Assenben. Forrás: tcr-series.com

Nagy Dánielnek (999) ezúttal nem jött ki a lépés Assenben. • Forrás: tcr-series.com

Nagy Dánielnek (999) ezúttal nem jött ki a lépés Assenben. Forrás: tcr-series.com
Nagy Dánielnek (999) ezúttal nem jött ki a lépés Assenben. Forrás: tcr-series.com

Nagy Dánielnek (999) ezúttal nem jött ki a lépés Assenben.  •  Forrás: tcr-series.com

K. T. I. - utanpotlassport.hu Míg a szombati verseny hőse Assenben egyértelműen a M1RA-s Nagy Dániel volt, aki pályafutása első nemzetközi győzelmét aratta a TCR Európa-kupa ötödik fordulójának első futamán, addig a hétvége második versenyén a mezőny másik magyarja, Tassi Attila brillírozott.

A Hell Energy Racing 19 éves pilótája az 5. helyről rajtolt, az első kanyar végére már a második helyen autózott az összetett harmadik helyén álló Mikel Azcona mögött, majd pár kanyarral később a spanyol riválisát is megelőzte.

Tassi az élen fokozatosan kezdett magabiztos előnyt kidolgozni, amikor a negyedik körben pályára küldték a biztonsági autót. Pechünkre ennek is magyaros apropója volt. Nagy Dániel állt félre a célegyenes végi kanyarban. A M1RA-s magyar sem rajtolt rosszul, a negyedik sorból indulva, az első kanyarba negyedikként ért, ezt követően azonban bekerült a „darálóba” és a hetedik-nyolcadik pozíció magasságába csúszott vissza. Vélhetően ekkor ért össze valamelyik ellenfelével és ez okozta a félreállást érő technikai hibát is.

A 23 perc plusz egy környi versenytáv majd harmada eltelt a biztonsági autó mögött, az újraindítás után azonban Tassi Attila képes volt megőrizni az első helyét és akárcsak a kisebb megszakítás előtt egy-másfél másodperces, nem túl nagy, de így is megnyugtató előnyt tudott kidolgozni, amit a leintésig meg is őrzött.

Tassi Attila (9) a sor elején. Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila (9) a sor elején. Forrás: tcr-series.com

Tassi Attila (9) a sor elején.  •  Forrás: tcr-series.com

A magyar versenyző győzelmével feljött az összetett negyedik helyére, 95 ponttal a neve mellett. Az élen Dusan Borkovic előnye valamelyest csökkent, az ötödik hétvége után 134 ponttal vezet, Azcona a második 132-vel, míg Nagy Dániel (114) a kiesésnek köszönhetően visszacsúszott az összetett harmadik helyére.

Tassi Attila, akárcsak Nagy Dániel szombaton, az első győzelmét aratta az idei kiírásban.

„Több mint egy éve nyertem utoljára, fantasztikus érzés újra itt lenni. Köszönöm a csapatnak, fantasztikus munkát végeztek az autóval, ma sokkal könnyebb volt vezetni, mint az előző versenyen. Szerencsére jó rajtom, aztán még két előzésem volt. Kemény volt, de sikerült és most nagyon-nagyon boldog vagyok” – értékelt a dobogó felé tartó hondás pilóta.

A TCR Európa-kupa mezőnye legközelebb szeptember végén Monzában, Olaszországban áll rajthoz.

További korosztályos hírekAUTÓSPORTBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik