Autósport: Nagy Dániel második lett a TCR-Európa-kupa spanyol futamán

Vágólapra másolva!
2018.10.21. 20:45
Címkék
„Az egyetlen mód, ahogyan egy ilyen szezont érdemes befejezni” – írta a M1RA pilótája, miután átvette a második helyért járó serleget a TCR Európa-kupa utolsó 2018-as versenyén, Spanyolországban.

A verseny második kanyarja és Nagy Dániel a második helyen Forrás: tcr-series.com
A verseny második kanyarja és Nagy Dániel a második helyen Forrás: tcr-series.com

A verseny második kanyarja és Nagy Dániel a második helyen • Forrás: tcr-series.com

A verseny második kanyarja és Nagy Dániel a második helyen Forrás: tcr-series.com
A verseny második kanyarja és Nagy Dániel a második helyen Forrás: tcr-series.com

A verseny második kanyarja és Nagy Dániel a második helyen  •  Forrás: tcr-series.com

K. T. I. – utanpotlassport.hu A TCR Európa-kupa idényzárójának második versenyén sem maradtunk magyar dobogós nélkül, miután a szombati futamot a Hell Energy Racing színeiben induló Tassi Attila (19) megnyerte, ezúttal a másik fiatal, Nagy Dániel (21) állhatott fel a dobogó második fokára.

A fordított rajtrácsnak köszönhetően Nagy a harmadik, Tassi a 10. helyről vághatott neki az évadzárónak. A M1RA pilótája már a startnál javított egy pozíciót, s az élen haladó Mike Haldert támadta, amikor bejött a safety car.

A szombaton rendkívül magabiztos versenyzést bemutató Tassi Attila számára ért véget a verseny, miután a középmezőnyben csatázva Dusan Borkovics kipörgette. Két körrel később az összetett elsőségért hajtó szerb is félre állt – az ő autója sem úszta meg sérülés nélkül az elmért manővert.

Majd tíz perc telt el, mire újraindulhatott a verseny, Nagy Dániel ezúttal is jól kapta el a rajtot, de Halderrel szemben nem volt esélye az előzésre. Mögötte Peter Tertinget gyorsan megelőzte Ashley Sutton és a M1RA szabadkártyás pilótájaként Michelisz Norbert is. Az utolsó négy körre Sutton Nagyra is felzárkózott, sőt, többször is beszúrt mellé, de kifékezni nem tudta. Bár egy-egy előzéssel Michelisz is próbálkozott, a sorrend az utolsó körökben már nem változott.

Nagy Dániel dobogón fejezte be a 2018-as idényt Forrás: tcr-series.com
Nagy Dániel dobogón fejezte be a 2018-as idényt Forrás: tcr-series.com

Nagy Dániel dobogón fejezte be a 2018-as idényt  •  Forrás: tcr-series.com

„Egy ilyen szezont csak így érdemes befejezni. Megcsináltuk, amiért Barcelonába jöttünk” – jelentette ki Nagy Dániel a leintést követően.

A 21 esztendős magyar versenyző ezzel 138 pontot gyűjtött és az összetett ötödik helyén zárt, közvetlenül a 153 ponttal negyedik Tassi Attila mögött.

Az összetett Európa-bajnoki címet a spanyol Mikel Azcona szerezte meg 181 ponttal. A második a rutinos francia, Jean-Karl Vernay lett (159 pont), míg a harmadik a szerb Dusan Borkovics (154).

Az összetett csapatbajnokságban a Hell Energy Racing with KCMG zárt 299 ponttal. A csapat legeredményesebb pilótája Tassi Attila volt. A Michelisz Norbert által alapított, magyar zászló alatt versenyző M1RA szoros csatában lemaradt a dobogóról, 211 ponttal a negyedik lett az istállók rangsorában.

További korosztályos hírekAUTÓSPORTBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik