Australian Open: Fajta Péter a nyolcaddöntőben esett ki

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 10:08
Címkék
Hatalmasat küzdött, de vereséget szenvedett az ötödik kiemelt ellen Fajta Péter a junior Australian Open nyolcaddöntőjében. A szerdai vereséggel a magyar fiatalok elköszöntek Melbourne-től.

Nagyszerűen kezdte az év első korosztályos Grand Slam-tornáját a 17 éves Fajta Péter. A 64-es főtábláról induló magyar játékos. A junior Australian Open első fordulójában éppen párospartnerét, a román Sebastian Gimát győzte le két játszmában, majd nem okozott neki gondot az egyébként kilencedik kiemelt olasz Flavio Cobolli sem, hasonló magabiztossággal vette a második kanyart is.Fajta Péter. A 64-es főtábláról induló magyar játékos. A junior Australian Open első fordulójában éppen párospartnerét, a román Sebastian Gimát győzte le két játszmában, majd nem okozott neki gondot az egyébként kilencedik kiemelt olasz Flavio Cobolli sem, hasonló magabiztossággal vette a második kanyart is.

Fajta Péter a nyolcaddöntőig jutott Melbourne-ben Forrás: tennisfoto.net
Fajta Péter a nyolcaddöntőig jutott Melbourne-ben Forrás: tennisfoto.net

Fajta Péter a nyolcaddöntőig jutott Melbourne-ben  •  Forrás: tennisfoto.net

Az igazán nagy falat a nyolcaddöntőben érkezett az ötödik kiemelt francia Arthur Cazaux személyében. Az első játszma 7:6-ra el is ment, Fajta azonban 6:3-mal egyenlített. A döntő szett is remekül, rögtön magyar brékkel indult: kis híján sikerült is végigvinni az előnyt, viszont a hajrában, 5:4-nél a magyar fiú nem tudta kiszerválni a meccset.

A végjátékot aztán Cazaux bírta jobban, a rövidítésben ő nyerte meg az összecsapást. A párosversenyben már korábban búcsúzott Péter, szintén a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, míg a másik magyar induló, Tóth Amarissa egyesben a 64, párosban a 16 között esett ki.

JUNIOR AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE
Fajta Péter
Egyes. 1. forduló: –Gima (román) 6:3, 6:3; 2. forduló: –Cobolli (olasz) 6:3, 6:3; Nyolcaddöntő: –Cazaux (francia) 5:7, 6:3, 6:7 (5)
Páros. 1. forduló: –Gima–Pham (ausztrál), Vo (ausztrál) 6:2, 6:2; –Gima–Fery (brit), Gill (brit) 3:6, 2:6
Tóth Amarissa
Egyes. 1. forduló: –Avaneszjan (orosz) 1:6, 4:6
Páros. 1. forduló: –Lys (német)–Kudermetova (orosz), Montgomery (amerikai) 6:1, 6:4; –Lys–Falkner (szlovén), Mutavdzic (brit) 6:3, 2:6, 7:10

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik