Atlétika: utánpótláskorú győztesek a mezei futó Magyar Ligában

Vágólapra másolva!
2019.11.19. 12:21
Címkék
A felnőtteknél a még ifjúsági Varga Gréta Barbara (SVSE), valamint a tavalyi év után duplázó, még utánpótláskorú Palkovits István (KARC) győzelmével zárult a mezei futó Magyar Liga harmadik állomása.

Az időjárás kegyes volt az ország minden pontjáról érkező mezei futókhoz, és bár a korábbi napok esőzése megpuhította a talajt, száraz idő fogadta a versenyzőket. A fiatalabbakra bő ötszáz méteres, míg az idősebbekre másfél kilométeres, változatos pálya várt a salgótarjáni horgásztó környékén.

Erős mezőny jött össze a hétvégi, salgótarjáni viadalon Forrás: atletika.hu
Erős mezőny jött össze a hétvégi, salgótarjáni viadalon Forrás: atletika.hu

Erős mezőny jött össze a hétvégi salgótarjáni viadalon  •  Forrás: atletika.hu

Az utánpótlás-sorozat mindkét korcsoportjában a Gödöllői EAC nyolcfős csapata szerezte meg a győztesnek járó serlegeket, de a SAC és a Csepeli DAC is mindkétszer dobogóra állhatott. A szervezők egyéni dobogósokat is hirdettek: Holecz Anna arany-, míg Ódor Barnabás ezüstérmet nyert a nógrádiaknak, akik minden csoportjukat mozgósítva, több mint negyven fiatalt indítottak.

A ligafutamokban öt idei mezei futó bajnok tudott nyerni, a salgótarjániak közül az idei fedett pályás bajnok, az ifjúsági korú Mag Viktória értékes második helyével növelte a ranglistapontjait.

A felnőtt hölgyekhez nevezett a még ifjúsági veszprémi, Varga Gréta Barbara (SVSE). Edzője, Tóthné Stupián Anikó célja ezzel az volt, hogy tanítványát erős mezőnyben futtassa a decemberi mezei futó Európa-bajnokság előtt. A teszt olyannyira jól sikerült, hogy Gréta az idősebbeket is le tudta rázni magáról, így aranyérmet nyert.
„Tetszett a pálya, már tavaly is szerettem itt futni, amikor az ifistáknál nyertem. Reméltem, hogy a felnőttek közt is dobogóra állhatok, de nem gondoltam, hogy nyerni is tudok” – mondtaa célban Varga.

A felnőtt férfiaknál a tavalyi, első, salgótarjáni futamon is diadalmaskodott kecskeméti Palkovits István (KARC) nyert, aki szintén az Európa-bajnokságra készül.

Tavaly megtetszett a pálya, ezért az idén is bíztam a sikerben. Idén jobban rákészültem a pályára, így kihasználtam a kanyarokat”–összegzettPalkovits, aki szép eredményben bízik a közelgő Európa-bajnokság kapcsán. Arra a felvetésre, miszerint jövőre változtatásokat terveznek a pálya nyomvonalában, azt kérte, hogy inkább minden maradjon így.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik