Atlétika: több jó eredmény a junior és ifjúsági Budapest-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2019.08.20. 19:11
Címkék
Az augusztusi hosszú hétvége sem telt el versenyzés nélkül utánpótláskorú atlétáinknak: a Budapest nyílt junior és ifjúsági bajnokságon többek között korosztályos Európa-bajnoki érmesnek, valamint ifjúsági olimpikonnak is eldördült a startpisztoly – tájékoztat a szövetség honlapja.

Idén is sokangyűltek össze a fővárosban, hogy megméressék magukat a junior- és ifjúsági korú atléták nyílt Budapest-bajnokságán. A népes mezőny garantálta a magas színvonalat, és a szervezők nem is csalódtak: számos remekbe szabott eredmény született az augusztusi hőségben.

 

Farkas Bence idén is megnyerte a budapesti versenyt Forrás: Dombó Média
Farkas Bence idén is megnyerte a budapesti versenyt Forrás: Dombó Média

Farkas Bence idén is megnyerte a budapesti versenyt • Forrás: Dombó Média

 

A Mátyásföldön rendezett versenyen nemcsak rajthoz állt, hanem győzött is az ifjúsági fiúk között a 400 m gáton 13-szoros magyar bajnok, Koroknai Tibor. Az Eb-elődöntős gátas idén ötödik alkalommal került 51 másodperc alá (50.85). Diszkoszvetésben az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes, Szikszai Róbert utasított maga mögé mindenkit, 62.06 méterig repítette a szert. 200 méteren az ifjúsági olimpikon Farkas Bence bizonyult a leggyorsabbnak (22.21).A lányok mezőnyében400 méteren Nádházy Evelin, 54.33-os időeredménnyel, elsöprőelsőségnek örülhetett.

A juniorok között súlylökésbena nyíregyházi U20-as kontinensviadalon résztvevő Tóth Balázs diadalmaskodott (17.29), magasugrásban a mosonmagyaróváriak versenyzője, Horváth Koppány végzett az élen (2.05). Diszkoszvetésben a budaörsi Csontos Márton egyéni csúccsal tudott győzni (50.22)– csakúgy, mint Mihajlovic Alex gerelyhajításban (67.81).

A további részletes eredmények IDE KATTINTVA érhetőek el.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik